TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Meslek Seçimi Yardım

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Re: Meslek Seçimi Yardım

Mesaj asymptote » 29 Eyl 2011, 19:04

Frax :lol: :lol:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Miriel » 30 Eyl 2011, 20:26

Herkese vakit ayırdığı için teşekkürler

Frax hikaye güzelmiş :D

Herkes yeteneklerine ilgine göre kendini tanıyıp bir bölüm seç diyor ama bu nasıl olacak :oops:

Yurtta kaldığım için cevap yazamadım kusura bakmayın :oops:
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj Emre » 30 Eyl 2011, 23:00

Miriel yazdı:Herkes yeteneklerine ilgine göre kendini tanıyıp bir bölüm seç diyor ama bu nasıl olacak :oops:

Yurtta kaldığım için cevap yazamadım kusura bakmayın :oops:

Miriel, bunu en iyi kendin bilirsin ama disaridan bi gorus istiyosan da cevrendeki bildigin, guvendigin, akli basinda ve basariyi yakalamis kisilerle konusmanin faydasi olabilir. Kendini soyle bi kontrol etmek acisindan da bu nasil anlasilir? Ufak tefek sinyalleri gozden gecireceksin.

Mesela cocukluk doneminden beri al-sat tarzi islerde iyiysen, ticari kafanin oldugunu anlayabilirsin. Bu daha ilkokulda kalem, silgi satmakla dahi ortaya cikabilir :) Veya ileride yeni donemde gittigidiyor'dan biseyler alip satarsin, cevrene satarsin, basarili olursun, herkes seni bu yonunle takdir eder. Veya aklina gelip uygulamaya gecirmedigin fikirleri baskasi yapip basarili olur hep. Bu bir kac kez gerceklesir, sen kucuksundur, sermayen yoktur, vs. Boyleyse seni ticarette baskalarindan daha cok one cikarabilen bolumlere odaklanabilirsin.

Elektronik cihazlara ilgin vardir, mesela bilgisayardan cok iyi anliyosundur. Kullanmaktan bahsetmiyorum, mesela daha ortaokul, lise yillarinda web dizayninda basarili ornekler ortaya cikarmissindir. Veya kullanisli bi yazilim gelistirmissindir. Bilgisayar muhendisligi, grafik tasarim, reklamcilik vs. boyle seyleri gozden gecirebilirsin.

Saglik konusunda mesela, cocuklugundan beri "şifa vermek" kavramini ozumsemis olabilirsin. Doktorluk seni mutlu eder.

Yani suna getirebiliriz lafi, para kazanan bi ise cok calisarak bi sekilde erisebilirsin. Onemli olan, yaptigin iste yeni biseyler yapabilmeni saglayacak, farklilik yaratabilmeni saglayacak, gece kafani yastiga koydugunda yaptigin isle mutlu olabilecegin bi meslek uzerine egitim almandir.
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj mlm » 30 Eyl 2011, 23:15

Bu konuyu zevkle takip ediyorum, herkes birbirinden değerli tavsiyeler ve fikirlerle kardeşimize yardımcı olmaya çalışmış. Ama beni en çok etkileyen ve bence belki de en önemli cümleyi adaşım Asymptote kurmuş; ''Hayatta mutluluklar, çünkü mutluluk başarıdan daha önemlidir..''
Mutluluk başarı kadar karın doyurmaz belki ama kimbilir belki de başarılı olmak isteyenin de ana gayesi mutlu olmaktır..
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj asymptote » 30 Eyl 2011, 23:56

mlm yazdı:Mutluluk başarı kadar karın doyurmaz belki ama kimbilir belki de başarılı olmak isteyenin de ana gayesi mutlu olmaktır..

Benim yazdığım cümleyi şerh eden güzel bir cümle olmuş, teşekkürler adaş :)

Ulu önder Sokrates' e göre felsefe insana ahlaklı ve mutlu bir yaşam sürmeyi öğretmeli, bunu sağlamalıdır.
Aristoteles ise kesin bir ifade ile şöyle der: "Yaşamın ereği mutluluk (eudaimonia) dır."

Bunları kendisine tavsiyede bulunduğumuz kardeşimizin yaşlarındayken okuyunca hem çok şaşırmış hem de gülmüştüm. Mutlulukmuş pehh! Ben sadece kendimin değil, başka birçok insanın da kader çizgisini değiştirecek önemli işler başaracaktım, mutluluğa ayıracak vaktim yoktu! Koca filozoflar ne kadar iddiasız ve basit önerilerde bulunmuşlar diye düşünmüştüm.
Yanlış düşünmüşüm, amaç mutluluktur. Mutluluğu sağlayan tüm şeyler ise (başarı, para, iyi bir meslek, güzel bir hatun vs :)) birer araçtır. Bu araçlara sahip olmalı ki insan mutlu ola!

Miriel sana bu sefer başarılar diliyorum (diğer araçlarla birlikte hayatta mutlu olmanı sağlayacak)..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Clk » 01 Eki 2011, 00:53

asymptote, mlm; agzinizdan bal damliyor. Benim hatun yaptigi isten nefret ediyor :lol: Saka degil gercekten nefret ediyor. Mesela onun gönlünde ki is bir gourmet restaurant isletmeciligi yada superior otel isletmeciligi. Iyi para kazaniyor ama yaptigi isten mutlu degil...
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj mech16 » 01 Eki 2011, 10:36

"Komşunun tavuğu komşuya kaz görünür" derler.
Bence insanların %90'ı işinden az veya çok, memnun değildir. Kendi işlerinin çok zor, kazançlarının sarfettikleri çabaya ve yeteneklerine göre az olduğunu düşünürler.
"Sevdiğin işi yap ya da yaptığın işi sev" lafı da bana şu anki felsefem olan "olay kaçınılmazsa zevk al bari" lafını hatırlatıyor. :D
Kullanıcı avatarı
mech16

Mesaj mlm » 01 Eki 2011, 14:11

''Sevdiğini bulamazsan, bulduğunu seveceksin'' diye de ifade edebiliriz bu ortak duyguları Mech.. :D Şemsiyeli falan bir cümle daha var ki, hiç girmek istemiyorum.. :D
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

ÖncekiSonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 39 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners