Miriel yazdı:Herkes yeteneklerine ilgine göre kendini tanıyıp bir bölüm seç diyor ama bu nasıl olacak

Yurtta kaldığım için cevap yazamadım kusura bakmayın

Miriel, bunu en iyi kendin bilirsin ama disaridan bi gorus istiyosan da cevrendeki bildigin, guvendigin, akli basinda ve basariyi yakalamis kisilerle konusmanin faydasi olabilir. Kendini soyle bi kontrol etmek acisindan da bu nasil anlasilir? Ufak tefek sinyalleri gozden gecireceksin.
Mesela cocukluk doneminden beri al-sat tarzi islerde iyiysen, ticari kafanin oldugunu anlayabilirsin. Bu daha ilkokulda kalem, silgi satmakla dahi ortaya cikabilir

Veya ileride yeni donemde gittigidiyor'dan biseyler alip satarsin, cevrene satarsin, basarili olursun, herkes seni bu yonunle takdir eder. Veya aklina gelip uygulamaya gecirmedigin fikirleri baskasi yapip basarili olur hep. Bu bir kac kez gerceklesir, sen kucuksundur, sermayen yoktur, vs. Boyleyse seni ticarette baskalarindan daha cok one cikarabilen bolumlere odaklanabilirsin.
Elektronik cihazlara ilgin vardir, mesela bilgisayardan cok iyi anliyosundur. Kullanmaktan bahsetmiyorum, mesela daha ortaokul, lise yillarinda web dizayninda basarili ornekler ortaya cikarmissindir. Veya kullanisli bi yazilim gelistirmissindir. Bilgisayar muhendisligi, grafik tasarim, reklamcilik vs. boyle seyleri gozden gecirebilirsin.
Saglik konusunda mesela, cocuklugundan beri "şifa vermek" kavramini ozumsemis olabilirsin. Doktorluk seni mutlu eder.
Yani suna getirebiliriz lafi, para kazanan bi ise cok calisarak bi sekilde erisebilirsin. Onemli olan, yaptigin iste yeni biseyler yapabilmeni saglayacak, farklilik yaratabilmeni saglayacak, gece kafani yastiga koydugunda yaptigin isle mutlu olabilecegin bi meslek uzerine egitim almandir.