TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Bugün Kolunuzda Hangi Saat Var? / Daily Wrist Shot Arşiv

Her An Her Yerde Saat Günlüğü

Re: Bugün Kolunuzda Hangi Saat Var? Daily Wristshot

Mesaj apesen » 22 Eyl 2011, 18:52

Drk, kayış değişikliğini ben de düşünmüyor değilim, elimde slikon Panerai kayışı var, nasıl durur diye merak ediyorum henüz cesaret etmedim değiştirmeye, onun dışında mutlaka güzel dikişli bir taba kayış istiyorum.

arkadaşlar bence de bu fotograf tüm evlenmiş ve evlenecek arkadaşlara ibret olsun :)
Do more of what makes you happy, so buy another new watch ;o)
Kullanıcı avatarı
apesen

Mesaj drk » 22 Eyl 2011, 18:58

Durdor, çok güzel ve özel bir saat :champ:

Apesen, silikon kayışın genişliği 24mm ise radiomirde kötü duracaktır. Birde 26mm lik silikon kayışlar var. Şu an saatin üzerindeki kayışın bağlantı noktasındaki genişliği 27mm, toka kısmı ise 22mm. Özel olarak yaptırılan kayışın ölçüleri tamamen müşteriye kalmış ama radiomir için en az 26mm seçmelisiniz. Bu arada şunuda belirteyim. Spor bir görünüm için 26/26(çok kolay bulunan bir ölçü), şık görünüm için 27/20 yada 27/22 gibi ölçüler seçmenizde fayda var :thumbup:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj msturan » 22 Eyl 2011, 19:04

durdor, çok şık :champ:
Eğer bir Patek Philippe'e sahipseniz, artık ölebilirsiniz demektir. Mission Completed.
Kullanıcı avatarı
msturan

Mesaj razz » 22 Eyl 2011, 19:14

Öncelikle teşekkür ederim dostlar :champ:

Editorial tadında ufak da bir bilgilendirme yapayım Daytona ile ilgili;

Archie; fotoğrafını koyduğun Daytona 116520 SS Black.. Aslında Daytona'nın tarihine bakacak olursak SS modeller ilk nesil örneklerin günümüzdeki muadilleri demek yanlış olmaz.. Modelin öncelikli konsepti olan Sports Chronograph olgusu da göz önüne alındığında SS modellerin neden değerlerini koruyarak hala en çok talep gören Daytona'ların başında geldiğini anlamak mümkün.. :thumbup: SS yapılarının doğal sonucu gereği hemen hemen her tarz ve ortama uyum sağlayabiliyor olması da bu modellerin popülaritesini sürekli yüksek tutan diğer bir neden ;)

Slate Dial olarak geçen 116523 Daytona yine TT model gamından ancak kadranı metalik gri olan modeldir.. TT gamı içinde hem spor hem de abiye tarzlarını bir arada sunabilen en başarılı modellerden olması itibarıyla benim de şahsi favorilerimdendir..

Resim

Clk arkadaşımızın 116523 Black Dial saati de aynı tarzın diğer bir güzel örneği ;)

Resim

116529 komple 18K beyaz altın olan modeldir.. Beyaz altını biraz lüzumsuz ( çelik ve/veya gümüş ile olan benzerliği nedeniyle ) bulduğumdan pek beğenmem açıkçası..

Resim

Altının kendi ana rengi olan yeşil/sarı 116528 benim komple 18K altın modeller içinde en sevdiğim tiptir.. Özellikle modern Paul Newman olarak geçen kontrast sub dial ve kırmızı chrono kollu model benim nazarımda gerçek anlamda bir masterpiece'tir 8-)

Resim

Yine komple 18K altın modellerden 116505 de rose renk tonuyla ikinci favorim diyebilirim..

Resim
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj razz » 22 Eyl 2011, 19:15

@apesen: Tebrikler ve mutluluklar.. :champ: Panerai için çok güzel bir seçim olmuş.. Radiomir kasasında small second ve logo bir arada.. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj durdor » 22 Eyl 2011, 19:44

Drk, msturan teşekkürler
Kullanıcı avatarı
durdor

Mesaj Clk » 22 Eyl 2011, 19:49

Razz, madem öyle 22 Eylül tarihini TSF Daytona günü ilan ediyorum :D

Günün hikmetine bu fotografta benden olsun...

Resim

Yalniz 116523 Slate dedigin saatin Slate olarak gectiginden emin misin? Rolex kataloglarinda Slate olarak gecen tek saat 116519

Resim

@apesen, tebrikler. Pam süper...

@durdor, Ananta yakiyor ;)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj razz » 22 Eyl 2011, 19:58

Happy Daytona Day o zaman :champ:

Slate benim bildigim 116523 silver dial icin kullaniliyor.. Ancak Rolex terminolojisinde bu terim sadece 116519 icin gecerli ise dogrusu o demektir.. Belki metalik gri kadranli TT Daytona'yi ayirmak icin unofficialy bu terim yayginlasmis olabilir :thumbup:
Kullanıcı avatarı
razz

ÖncekiSonraki

Dön TSF Bugün Kolunuzda Hangi Saat Var - Daily Wrist Check

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: depechemode, gargamell, matadormax, tt59 ve 56 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners