Öncelikle teşekkür ederim dostlar
Editorial tadında ufak da bir bilgilendirme yapayım Daytona ile ilgili;
Archie; fotoğrafını koyduğun Daytona 116520 SS Black.. Aslında Daytona'nın tarihine bakacak olursak SS modeller ilk nesil örneklerin günümüzdeki muadilleri demek yanlış olmaz.. Modelin öncelikli konsepti olan Sports Chronograph olgusu da göz önüne alındığında SS modellerin neden değerlerini koruyarak hala en çok talep gören Daytona'ların başında geldiğini anlamak mümkün..

SS yapılarının doğal sonucu gereği hemen hemen her tarz ve ortama uyum sağlayabiliyor olması da bu modellerin popülaritesini sürekli yüksek tutan diğer bir neden

Slate Dial olarak geçen 116523 Daytona yine TT model gamından ancak kadranı metalik gri olan modeldir.. TT gamı içinde hem spor hem de abiye tarzlarını bir arada sunabilen en başarılı modellerden olması itibarıyla benim de şahsi favorilerimdendir..

Clk arkadaşımızın 116523 Black Dial saati de aynı tarzın diğer bir güzel örneği

116529 komple 18K beyaz altın olan modeldir.. Beyaz altını biraz lüzumsuz ( çelik ve/veya gümüş ile olan benzerliği nedeniyle ) bulduğumdan pek beğenmem açıkçası..

Altının kendi ana rengi olan yeşil/sarı 116528 benim komple 18K altın modeller içinde en sevdiğim tiptir.. Özellikle modern Paul Newman olarak geçen kontrast sub dial ve kırmızı chrono kollu model benim nazarımda gerçek anlamda bir masterpiece'tir

Yine komple 18K altın modellerden 116505 de rose renk tonuyla ikinci favorim diyebilirim..