TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko Kinetic Diver Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Seiko Kinetic Diver Önerisi

Mesaj razz » 20 Eyl 2011, 13:50

Herkese merhabalar..

Özellikle Submariner'ların gitmesiyle birlikte '' daily rocker diver '' saat eksikliği kendini ciddi şekilde belli eder oldu arkadaşlar.. ;)

Daytona TT '' leading boy '' 8-) olarak ihtiyaçlara fazlasıyla cevap veriyor ama daily rocker için pek de uygun değil zira saati ne zaman koluma taksam üzerimdeki kıyafetler, ayakkabılar, saç şeklim vs gözüme çirkin gözükmeye başlıyor.. :? Malesef Daytona'nın ( özellikle all gold ve/veya TT ) böyle etrafındaki herşeyi olduğundan daha zayıf, eksik gösterme gibi bi durumu var.. :shock:

Sonuç olarak ben de kendime günlük kullanıma uygun, basit bir diver almaya karar verdim..

Genel özellikler;
- 40mm. - 44mm. arası yuvarlak kasa..
- Siyah veya koyu füme/lacivert kadran..
- Yeterli miktarda lume..
- Dot veya Bar tipi indeks.. ( Arabic ve Roman değil.. )
- Tercihen safir veya hardened mineral cam..
- Kadran rengine uygun bezel..
- Min WR200M su basıncına dayanıklılık..
- SEL bilezik..
- Fliplock/Doublelock toka..
- No Date veya Date.. ( asla DayDate değil.. )
- TR'de yetkili satıcıdan görerek almak tercih sebebi..
- 1000,00 TL. civarı fiyat..

Aklımda SEIKO Kinetic var.. Fiyat olarak 1000,00 TL. civarlarını hedeflediğim için Swiss Automatics bu sefer klasman dışı kalıyor.. Seiko, Orient ve Citizen'in uygun fiyatlı otomatik diver'ları ise kasa, bilezik ( folded end link ) ve genel işçilik anlamında benim nazarımda çok zayıf olduğu için tercih etmeyeceğim modeller.. SEIKO 5 serisinde nispeten daha kaliteli ürünler olduğunu biliyorum ( i.e. Atlas Diver ) ancak o saatlerin de dizaynlarında zorlama unsurlar çoğunlukta gibi görünüyor bana..

Çok da fazla derinlere inmeden yaptığım araştırma sonucu ise SEIKO SKA371;

Resim

Bu modelin TiCN kaplamalı versiyonu SKA427 da diğer bir alternatif..

Resim

Orantısız lug kalınlığı ve bu kalınlığın neticesinde ortaya çıkan dar lug aralığı dışında gözüme takılan bir nokta yok.. Onlarda peşin 500,00 TL. fiyat parantezinde göz ardı edilebilir gibi duruyor..

Bunların dışında ve yukarıdaki özellikler dahilinde bir öneriniz varsa duymaktan memnun olurum arkadaşlar..

Herkese iyi forumlar..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Re: Seiko Kinetic Diver Önerisi

Mesaj mlm » 20 Eyl 2011, 20:38

Burak, bu saatte tarih göstergesi zemini de siyah renk farketmişsindir.. :D
1000 TL. bütçe ile Submariner tarzı diver bir Seiko alacak olsam ve ''1000 TL. vermişken gider bir otomatik alırım'' gibi bir düşüncem ve tahdidim yok ise bulduğun bu saati alırdım, çok güzel görünüyor..
Araştırırken rast geldiğim, SKA serisinden beğenmeyeceğini umduğum :D ve hatta forumda da satılık ilanı olan bir saat göstermek isterim.. (Bu arada SKA serisinde senin beğendiğin saatin silikon kordonlu modelleri hariç başka diver modele de rastlayamadım)
Çap : 45 mm..

http://forum.saatforumu.com/viewtopic.p%20...%20z1YVxH3r20

Resim

Pek yardımcı olamadım farkındayım.. :D
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj mlm » 20 Eyl 2011, 20:47

Bir de daha önce kullandığını bildiğim ve senin de mutlaka değerlendirdiğini tahmin ettiğim SKX007 var ama bu saat de kıstaslarına uymuyor.. (Day-date, end link vs..)

Resim
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj Thevenin » 20 Eyl 2011, 20:53

Kisa vadede dusunmek lazim tabii; ama uzun vadede TSF Mark II buna cozum olur reyiz :D
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj drk » 20 Eyl 2011, 21:10

Eskiden bu saati almak için epeyce incelemiştim. Daha sonra garip(!) akrep ve yelkovan tasarımından dolayı vazgeçmiştim. Kolları tasarlarken neyden ilham aldıklarını gerçekten merak ediyorum :) Bence çok daha güzel seçenekler mevcut seiko diver serisinde.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj razz » 20 Eyl 2011, 21:13

mlm;Tavsiye ve yorum için teşekkür ederim.. SKX ve muadili otomatik Seiko'ların bilezikler beni sinir ediyor özetle.. :shock: Ben de o bakımdan bu Kinetic modeli düşündüm.. Hem hesaplı, hem kaliteli, hem de kullanışlı.. :thumbup:

Thevenin; Aklımdan geçmedi değil.. Gerçi acelem de yok ama.. Bakalım..

Drk; Beni rahatsız eden lug kalınlığı ve lug aralığı.. Ama F/P özelinde gözardı edilebilir sanırım..

Gelen yorum sayısı ve içeriğine bakacak olursak sanırım en anlamlı öneri sevgili dostum Bond'dan geldi; Kuaförünü değiştir.. :champ:
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj Thevenin » 20 Eyl 2011, 21:21

Razz yazdı: en anlamlı öneri sevgili dostum Bond'dan geldi; Kuaförünü değiştir.. :champ:

Tuttum bunu beyler, bana da care olabilir :D
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj Archezia » 21 Eyl 2011, 19:29

Seiko SKA511P?
Resim

Razz'a sadece saatler hakkındaki yorumlarını duymak için bile tavsiye vermeye değer :)

Not : Seiko cama safir demiş, ama hardlex diyenler de var...
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 132 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners