Özellikle Submariner'ların gitmesiyle birlikte '' daily rocker diver '' saat eksikliği kendini ciddi şekilde belli eder oldu arkadaşlar..

Daytona TT '' leading boy ''

Sonuç olarak ben de kendime günlük kullanıma uygun, basit bir diver almaya karar verdim..
Genel özellikler;
- 40mm. - 44mm. arası yuvarlak kasa..
- Siyah veya koyu füme/lacivert kadran..
- Yeterli miktarda lume..
- Dot veya Bar tipi indeks.. ( Arabic ve Roman değil.. )
- Tercihen safir veya hardened mineral cam..
- Kadran rengine uygun bezel..
- Min WR200M su basıncına dayanıklılık..
- SEL bilezik..
- Fliplock/Doublelock toka..
- No Date veya Date.. ( asla DayDate değil.. )
- TR'de yetkili satıcıdan görerek almak tercih sebebi..
- 1000,00 TL. civarı fiyat..
Aklımda SEIKO Kinetic var.. Fiyat olarak 1000,00 TL. civarlarını hedeflediğim için Swiss Automatics bu sefer klasman dışı kalıyor.. Seiko, Orient ve Citizen'in uygun fiyatlı otomatik diver'ları ise kasa, bilezik ( folded end link ) ve genel işçilik anlamında benim nazarımda çok zayıf olduğu için tercih etmeyeceğim modeller.. SEIKO 5 serisinde nispeten daha kaliteli ürünler olduğunu biliyorum ( i.e. Atlas Diver ) ancak o saatlerin de dizaynlarında zorlama unsurlar çoğunlukta gibi görünüyor bana..
Çok da fazla derinlere inmeden yaptığım araştırma sonucu ise SEIKO SKA371;

Bu modelin TiCN kaplamalı versiyonu SKA427 da diğer bir alternatif..

Orantısız lug kalınlığı ve bu kalınlığın neticesinde ortaya çıkan dar lug aralığı dışında gözüme takılan bir nokta yok.. Onlarda peşin 500,00 TL. fiyat parantezinde göz ardı edilebilir gibi duruyor..
Bunların dışında ve yukarıdaki özellikler dahilinde bir öneriniz varsa duymaktan memnun olurum arkadaşlar..
Herkese iyi forumlar..