TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tüm Bisikletçiler Buraya

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Tüm Bisikletçiler Buraya

Mesaj Archezia » 09 Eyl 2011, 22:32

Sağol asymptote iyi dileklerin için...

İşine yarayacaksa bir amatör olarak paylaşım izlenimlerimi :) Kadro olarak aslında o boya en uygunu 17" bence ama XC 1000'in öyle bir seçeneği yoktu ya 16" yada 18" alacaktım.(bacak boyumda seninkiyle aynıydı sanırım benim de) 16" sadece kırmızı renk olduğu için ve beyaz olan 18" de çok hoşuma gittiği için ben 18" aldım. Ama beyaz renk alma şansım olsa 16" alırdım çünkü ben dağda bayırda kullanmayı daha çok seviyorum.

Kron'dan genel olarak çok memnunum. Vites geçişleri, frenler vs. vs. şu ana kadar olumlu puanlar aldı benden. Ama şöyle birşey var; bu memnuniyetin Kron markasıyla pek alakası yok. Doruk yazmıştır daha önce ama ben tekrarlayayım. Kron/Sedona/Salcano vs. sadece kadroyu üretiyor geri kalan parçalar her bisiklette, markada ortak kullanılan parçalar. Kron bu fiyata(750-800) en iyi donanımları sunan markaydı Salcano ile birlikte. Üzerindeki parçalar Alivio. (Sis-Tourney-Acera-Altus-Alivio-Deore.... böyle gidiyor donanımlar iyiye doğru) Kronun görünümü çok güzel gelince ve ömür boyu kadro garantisi olunca da ben Kronda karar kıldım.

Seleye gelince aslında rahatsızlık konusunda bekleyip alışmam gerektiğini az çok biliyordum. Uzun yıllar binmedikten sonra bisiklete binmeye başlayınca ister istemez rahatsız oluyor insan. Ancak bisiklet binmenin özellikle erkek sağlığı konusunda olumsuz etkisi olabileceğini öğrenince kesin karar kıldım sele almaya. Jelli ve nispeten geniş seleler daha rahat ve sağlıklı oluyormuş. Ben de sportif kullanıma uyum sağlayabilecek ve fazla geniş olmayan bana en uygun seleyi aradım, aradım ve sonunda şunu aldım : http://www.deltabisiklet.com/default.aspx?_Args=_ProductInfo,41,OdesisMc Seleden son derece memnunum zaten içim de rahat takımları güvene aldık diye :lol:

Sonuç olarak ben 750-800 civarında bir dağ bisikleti alacağım diyorsan. Kron XC 1000 için bence fazla düşünmeye gerek yok. Ben senin yerine araştırdım zaten zamanında uzun süre sen boşuna yorma kendini :) Ama dağ bisikleti isteyip istemediğine karar vermen de önemli. Çok fazla araziye çıkmayacaksan dağ bisikleti şehiriçi ya da şehirlerarası kullanımda şehir bisikletlerine ve özellikle de yol bisikletlerine karşı çok dezavantajlı. Benim için kullanımın %20'sinin arazide olacak olması dağ bisikleti almak için eşik nokta...
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj drk » 10 Eyl 2011, 21:34

Asymptote, son olarak krondan bahsettiğin için sedonayı pas geçiyorsun sanırım ;) Bisiklet araştırmandaki marka sıralaman bana saat alırkenki hikayemi anımsattı :D Videodakiler ve fazlası tamamen sana kalmış, öyle bir zaman gelirki vitessiz, süspansiyonsuz bisikletle daha iyilerini bile yaparsın :) Archezianın dediği gibi markalar sadece kadrodan ve bazen birkaç parçadan ibaret geri kalan diğer firmalardan. Hatta farklı marka olarak bildiğimiz birçok marka aynı fabrikada yanyana üretiliyor. Tabii çoğunluğu uzakdoğuda(bunu belirtmek zorundayım, gerçi iş kalite kontrolde bitiyor)

Archezianın dediğine sonuna kadar katılıyorum. En önemlisi bisikleti nerede kullanacağın. Eğer bizim yollar bozuk ama asfaltta gideceğim bu yüzden dağ bisikleti istiyorum diyorsan bir an seni vazgeçirelim :) Birkaç gün önce bir yol bisikleti kullanma şansı buldum. Öyle aman aman birşey değildi ama yaptığım hatayı geçte olsa anladım :) Benim istediğim asfaltta yüksek hızlar ve uzun mesafeli turlardı ve ben bunları dağ bisikletiyle yapmaya çalışıyordum. Bu yüzden beklentiler en önemlisi. Eğer dağ bisikleti benim için en uygunudur diyorsan başlangıç aşamasında ve sonrasında xc1000 senin ihtiyaçlarını karşılayacaktır diyorum :thumbup:

Archezia, izlenimlerini paylaştığın için teşekkürler :thumbup:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj asymptote » 13 Eyl 2011, 20:10

Archezia, Drk verdiğiniz bilgiler ve tavsiyeler için teşekkür ederim. Bisiklet arayışım ilginç bir serüven halini aldı. Sonu nereye varacak ben bile kestiremiyorum :D Kron XC 4000 kadro aldım şimdilik. Üzerine parça toplayacağım, herhalde bu gidişle baharı bulur bisikleti toplamam (yaklaşık bir aydır arıyorum ancak kadro alabildim :))

Kron XC 4000 kadro özellikleri:
- triple butted 7005 Alu
-1450 gr, 17,5"
-hem disk hem v fren uyumlu.
- en güzeli de lifetime warranty :)

to be cont'd..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj drk » 13 Eyl 2011, 20:12

Gelişmeleri buradan paylaşırsan çok memnun oluruz :thumbup: Birde aklında nasıl bir kombinasyon var?
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj asymptote » 13 Eyl 2011, 22:32

Sertliği ayarlanabilir uygun fiyatlı bir amortisörle başlayacağım sanırım, hafif olanları çok pahalı, gerek yok o kadar para dökmeye. Gidon'u carbon mu alayım yoksa aluminyum alaşım mı bilemiyorum. Karbonun hatırı sayılır bir hafifleme sağladığını söylüyorlar fakat ben biraz ağırım, ani hız kesmelerinde ve öne doğru kaykılmalarda fazla yük gelir ve kırılır diye endişe duyuyorum. Biliyorsunuz metal alaşımlar gibi plastik deforme olmuyor karbon, bir anda salıveriyor kendini, bu da güvenlik riski demek. Geri kalan komponentler büyük ölçüde Deore olacak, belki aynakolunu alivio alırım, pedala da ilk etapda fazla ödemek istemiyorum. Biraz kondisyon yaptıktan ve form tuttuktan sonra (spd) kilitlemeli pedal ve ona uygun bir ayakkabı ekstra harcama olacak benim için. Bisikleti toplamak için fazla acele etmeyeceğim, bu hem bütçemi dar bir aralıkta bu işe ayıramayacağım için hem de toplama işini sindire sindire araştırıp öğrenerek yapmanın ayrı bir haz vereceğini düşündüğüm için böyle. Şimdilik çevremden arasıra edindiğim külüstürlerle hafif ısınma turlarına başladım. Sabredip murada ermeyi umut ediyoruz. ;)
İleride parçalar geldikçe resimleriyle birlikte burada paylaşacağım fakat konuyu da kirletmiş olmak istemem doğrusu. Duruma göre paylaşacak çok şeyim olursa sen de uygun görürsen belki yeni bir konu olarak taşırız. En sonunda montaj aşamalarını da fotoğrafladım mı değecek bir iş yapmış olurum belki.. Şimdilik kafamdakiler bunlar Doruk, ama her an değişebilir :D Senin ve diğer ilgili arkadaşların öneri ve tavsiyelerine de her zaman açık olduğumu belirtmek isterim :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj drk » 13 Eyl 2011, 22:56

Asymptote, çok güzel düşünmüşsün. Süspansiyon için rockshox ın giriş seviye modellerine bakmanı tavsiye ederim. Karbon dediğin gibi ilginç karakteristiği olan bir malzeme ama çok çok sağlam, gerçi kıranda var ama bence yarışlara katılmayacaksan ve günlük kullanacaksan ne hafifliği inanılmaz farklar yaratır, nede gidonu kıracak kadar zorlayacak koşullar oluşur. Deore yarışlara katılmayacaksan ilerisi içinde gayet iyi bir seçenek. Kilitli pedalı kesinlikle tavsiye ediyorum, özellikle yokuşlarda çok faydasını göreceksin.

Yeni konu yada buradan devamı, nasıl istersen ;) Fotoğrafları mutlaka bekliyoruz, şimdiden kolay gelsin :champ:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj asymptote » 27 Eyl 2011, 00:11

Parçalar geliyor yavaş yavaş :) Ön ve arka göbek, jant seti, lastikler ve sele kaldı almam gereken. Jant seti konusunda ince eleyip sık dokuyorum, benim ağırlığımı taşıyacak genişlikte ve yükseklikte olup aynı zamanda çok ağır olmamalı. Eksikler tamamlandı mı geriye montajı kalıyor. Bu bisiklet toplama işini sevdim ben. Dağ bisikletimi topladıktan sonra;

Resim
şöyle bir kadronun üzerine

Resim
şöyle bir yol bisikleti de toplayabilirim :D
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Archezia » 27 Eyl 2011, 00:54

Sakin ol şampiyon :lol: Sindire sindire git :)

Benim derdim de şu an Bilkent'in yokuşları. Bakalım kim kazanacak :)
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 75 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners