TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko SPB455J1 Hakkındaki Düşünceleriniz?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Seiko SPB455J1 Hakkındaki Düşünceleriniz?

Mesaj RustCohle » 28 Eyl 2025, 22:43

Bu saate sahiptim. Birincisi Seiko'nun bazı saatlerinin şöyle bir koluna baktığında ''bu saat bu fiyata değer mi'' diye düşündürdüğü bir gerçek. Saatlerini internetteki stok fotoğraflarından doğru algılamak mümkün değil. Gidip showroom'dan bakıp takıp denemek gerekiyor. Saate gelince bence güzel, yakışıklı bir model ama sıfır aldığım saat 4. günün şafağında kolumda yaklaşık 2 dakika, kutunun içinde sabit dururken 3 günde yaklaşık 15 dakika geriye gidince ''demek 6r35 hakkında söylenenler gerçekmiş'' diye söylendim bir süre. Neden 6r35 diyorum çünkü forumlarda çokça karşılaşıyordum bu şikayetlerle, 6r55'te aynı mekanizme neredeyse.

Tüm bunlar yaşanırken ben kolumda seiko'nun yarı fiyatına satılan 3 yıldır günde +1/-1 saniye ile giden F6N43 mekanizmalı orientstar saatime bakıp ''yok yahu, seiko daha çok satıldığından tek tük denk gelenler yazıyordur diye düşünüyorum. Saatimi aydın saate regülasyon için kendim götürmek için bekletirken SPB383 modeliyle tanıştım, koluma taktım ve dedim ki budur, aldım. İki saati yan yana test ettim, 3. günün şafağında fark ettim ki aynı sorun SPB383 modelinde de var ama kafaya koymuştum 383 modelini kullanacaktım çünkü gerçekten kolumda çok daha dengeli hissettiren, f/p noktasında iyi bir yerdeydi benim için. Bir tür tool watch olarak düşündüğüm diver saati bulmuştum.

Neyse, iki saati de regülasyon için Aydın saate götürdüm SPB455 günde +3/5 saniye, SPB383'te -1/2 saniyelere kadar düştü. Ben SPB383 (BABY MARINEMASTER) modelini koluma taktıktan sonra 455'e elim çok gitmedi nedense, satışa çıkartıp gönderdim. İkisi de aşağı yukarı aynı fiyatta saatler bunlar belki SPB383 10 bin tl kadar daha pahalıdır. Şimdi bugün kolumdaki SPB383'E bakıp diyorum ki bu saat 80 bin lira olan liste fiyatına değer mi? Bunu bana düşündüren tek şey başta mekanizmada yaşadığım sorunlardır. Fark ettim ki özellikle yabancı forumlar zaten bu şikayetlerle dolu. Seiko'nun 1500-2500 dolar fiyat etiketi koyduğu saatleri regüle etmeden müşteriye sunması tam anlamıyla yetersizliktir. Piyasadaki boynu büküklüğü hak ediyor demektir.
Kullanıcı avatarı
RustCohle

Mesaj furkanydn » 28 Eyl 2025, 23:32

gncgrl yazdı:Merhaba;

Benimki ne kadar doğru bir örnek olur tartışılır. Bahsedilen hizalama ve zaman aralığının fazla olması vb sorunlarına ben hiç bir seiko saatimde rastlamadım. Derdiniz bu ise muhtemelen boşa sıkıntı yapıyorsunuz. Sanırım 10 kadar seiko saatim olmuştur. Biri dışında tamamı otomatikti. Fiyat bandına gelince evet seiko fiyatları yüksek. Ancak hamilton, tissot, orient fiyat çizgisine bakınca seiko halen ideal fiyat bandında, diğerleri kadar şişirilmemiş fiyatları. Siz uygun bir fiyatla da almışsınız zaten.

Kardeşimle ortağımın doğum günü peş peşe idi. Onlara günlük kullanıma yönelik bir saat hediye almak için girdiğim saatçide gözüme çarpınca spb451 i aldım geçen ay. Beğeni meselesi ama o seriden sadece 51 ve 53 vardı, 53 daha basit duruyordu. Gerçekten çok kibar ve seiko için üst kalite bir seri. Seiko genelinde alışılageldiği gibi vasat bir kordonu yok, klipsi de çok düzgün. Bir tık üstü marine master serisi 120 bandı üzerinde. Daha fazla bilgi veremiyorum üzgünüm. Çelik kordonu saatçideyken ayarlattım, kutusuna koydum çıktım. Dönüşte sevincimi paylaşmak için aradığım arkadaşım sje093 ü gösterince moralim bozuldu, saatimden soğudum, eve getirip öylece bıraktım. Geçenlerde çıkarıp baktım güzel saat, ilk ve tek diver saatimdi, 50 bin tl ye almıştım. Bu sebeple dursun bakalım dedim.

Bunları neden anlattım.
İçinize sinmeyecek ise, sadece uygun fiyatlı veya dursun bakalım evde diye saat alınmamalı. Sonuçta aynı anda takabileceğiniz saat sayısı belli, o bütçeyi sizi daha çok mutlu edecek bir modele ayırabilirsiniz.

Yok beğendi iseniz, ben bunu keyifle takarım diyorsanız, almaya maddi imkanlarınız elverdi ise ama maliyeti dert ediyorsanız, inanın fiyatı yüksek değil.

Srpg17/13 yanına koyacak bir saat bakınıyordum.
(SPB317 yi çok istiyordum, zamanında görmemiştim. Gördüğümde de satışı bitmişti.) srph17 ve spb313 aldım. 20,5 ve 37,5 a.
Srph17 ın kadranındaki abartılı olmayan sunburst etkisi güzel, çelik kordon da gerçekten kaplumbağa serisine en çok uyan kordonmuş. Lakin açıkçası bana göre çirkin bir saat. hiçbir land tortouse olmasaydı, ancak o zaman alırdım.
SPB313 de spb45... serisi ile tamamen aynı üretim kalitesinde. Ama ikisi de hayalimdeki boşluğu (spb317) doldurmadı (spb313 kasası da spb45.. serisi kadar bilekte konforlu değil, land tortouse de çok daha konforlu) ve önümüzdeki hafta iade edeceğim. Ülkedeki neredeyse son saatlerden kaçırmayayım dedim ama kafama çok da yatmayan bir saati almak istemem. Mesela gaza gelip 5-6 çeşit kordonla aldığım srpe55 öylece bekliyor. Evdeki en ucuz saat ama sonuçta yer kaplıyor ve kullanılmıyor. Yazık..

Sje093 ü görmeseydim muhtemelen spb451 i takardım ara sıra. Ancak şu an o bile fazlalık benim için.

Yılın 360 günü kutu bekleme ihtimali olan bir saat almak ne kadar doğru olur siz karar verin. Beğendi iseniz keyifle takarım yılın yarısı vb diyorsanız doğru bir alışveriş yapmışsınız. Bence sizi tereddüte düşüren asıl konuyu bulun. Beğeni ve tarz mı, fiyat etiketi mi? Kişisel görüşümdür, tarz konusu sizi endişeye düşürmesin. Harika bir saat. Keşke spb143 kadranı bu kasada olsaydı. O zaman 451 i aldığıma çok pişman olurdum mesela ben de.
Herkesin kendine göre bir hayat felsefesi var, ülkede geçim sıkıntısı hissedilir derecelere geldiğinde yani 7-8 yıl önce ilk yaptığım 1000 dolar bandı üstündeki tüm saatlerimi elden çıkarmak olmuştu. Şimdi sadece spb451 var o bandı geçen.

Hakkınızda hayırlısı olsun.

Zaman ayırıp yazdığınız öncelikle teşekkür etmek isterim.

Beni arada birakan tek konu fiyati. Malumunuz saatleri bazen satmak durumunda kalabiliyoruz özellikle baska bir saat almak için finans oluşturmaya çalışıyoruz. Cok kıymetli saat sever dostlarım Seikoya bu kadar para vermemem gerektiğini ileride satarken ciddi zarar edeceğimi söylüyor. Amacımız ticaret degil bunu biliyorum fakat bu kısmı düşünmeden edemiyorum. Başka bir saat almak için değerlendirmek istediğimde ciddi kayıp yaşanırsa biraz canımı sıkabilir. Onun dışında saatin tasarımı cok beğendim. Evet bir de zaman tutma olayı var İsviçre saatlerinde bu fiyata daha iyi zaman tutan bir saat alınabilir diye düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
furkanydn

Mesaj furkanydn » 29 Eyl 2025, 00:30

RustCohle yazdı:Bu saate sahiptim. Birincisi Seiko'nun bazı saatlerinin şöyle bir koluna baktığında ''bu saat bu fiyata değer mi'' diye düşündürdüğü bir gerçek. Saatlerini internetteki stok fotoğraflarından doğru algılamak mümkün değil. Gidip showroom'dan bakıp takıp denemek gerekiyor. Saate gelince bence güzel, yakışıklı bir model ama sıfır aldığım saat 4. günün şafağında kolumda yaklaşık 2 dakika, kutunun içinde sabit dururken 3 günde yaklaşık 15 dakika geriye gidince ''demek 6r35 hakkında söylenenler gerçekmiş'' diye söylendim bir süre. Neden 6r35 diyorum çünkü forumlarda çokça karşılaşıyordum bu şikayetlerle, 6r55'te aynı mekanizme neredeyse.

Tüm bunlar yaşanırken ben kolumda seiko'nun yarı fiyatına satılan 3 yıldır günde +1/-1 saniye ile giden F6N43 mekanizmalı orientstar saatime bakıp ''yok yahu, seiko daha çok satıldığından tek tük denk gelenler yazıyordur diye düşünüyorum. Saatimi aydın saate regülasyon için kendim götürmek için bekletirken SPB383 modeliyle tanıştım, koluma taktım ve dedim ki budur, aldım. İki saati yan yana test ettim, 3. günün şafağında fark ettim ki aynı sorun SPB383 modelinde de var ama kafaya koymuştum 383 modelini kullanacaktım çünkü gerçekten kolumda çok daha dengeli hissettiren, f/p noktasında iyi bir yerdeydi benim için. Bir tür tool watch olarak düşündüğüm diver saati bulmuştum.

Neyse, iki saati de regülasyon için Aydın saate götürdüm SPB455 günde +3/5 saniye, SPB383'te -1/2 saniyelere kadar düştü. Ben SPB383 (BABY MARINEMASTER) modelini koluma taktıktan sonra 455'e elim çok gitmedi nedense, satışa çıkartıp gönderdim. İkisi de aşağı yukarı aynı fiyatta saatler bunlar belki SPB383 10 bin tl kadar daha pahalıdır. Şimdi bugün kolumdaki SPB383'E bakıp diyorum ki bu saat 80 bin lira olan liste fiyatına değer mi? Bunu bana düşündüren tek şey başta mekanizmada yaşadığım sorunlardır. Fark ettim ki özellikle yabancı forumlar zaten bu şikayetlerle dolu. Seiko'nun 1500-2500 dolar fiyat etiketi koyduğu saatleri regüle etmeden müşteriye sunması tam anlamıyla yetersizliktir. Piyasadaki boynu büküklüğü hak ediyor demektir.

İşte ben de tam bu sebeplerden çok arada kaldım. Ne yapacağımı şaşırdım. Ben saati koluma taktım mağazada, beğendim. Bu mekanizma konusu beni cok düşündürüyor.
Kullanıcı avatarı
furkanydn

Mesaj depechemode » 29 Eyl 2025, 13:57

Seikolarda zaman sapması olabiliyor. Satın alma 40/50 k lara çıkınca Tissot yada Hamilton üzerinden yürürsünüz, zaman tutmayı garantiye alırsınız. Daha az para harcayarak Orient Mako 3 de harika bir saatdir. Benim açılışlarım var.
En son depechemode tarafından 29 Eyl 2025, 16:42 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
depechemode

Mesaj furkanydn » 29 Eyl 2025, 14:48

depechemode yazdı:Seikolarda zaman sapması olabiliyor. Satın alma 40/50 k lara çıkınca Tissot yada Hamiton üzerinden yürürsünüz, zaman tutmayı garantiye alırsınız. Daha az para harcayarak Orient Mako 3 de harika bir saatdir. Benim açılışlarım var.

Evet haklısınız. Sanırım bu paralara Japon almak hata gibi gözüküyor. Saati cok beğenmiştim. Beni baya uzdu bu durum ama saglik olsun. Iade etmeye cok daha yakınım simdi.
Kullanıcı avatarı
furkanydn

Mesaj RustCohle » 29 Eyl 2025, 16:14

furkanydn yazdı:
depechemode yazdı:Seikolarda zaman sapması olabiliyor. Satın alma 40/50 k lara çıkınca Tissot yada Hamiton üzerinden yürürsünüz, zaman tutmayı garantiye alırsınız. Daha az para harcayarak Orient Mako 3 de harika bir saatdir. Benim açılışlarım var.

Evet haklısınız. Sanırım bu paralara Japon almak hata gibi gözüküyor. Saati cok beğenmiştim. Beni baya uzdu bu durum ama saglik olsun. Iade etmeye cok daha yakınım simdi.

Yanlış anlaşılma olmasın, regülasyon sonrası en az swiss made saatler kadar iş yapıyor, bir ömür gider. Elinizdeki saat çok güzel. Garantisinden regüle ettirin kronometre verilerine kadar düzelir.
Kullanıcı avatarı
RustCohle

Mesaj depechemode » 29 Eyl 2025, 17:04

furkanydn yazdı:

Benim saatlerden örnek vereyim.
43 k civarına 80 saat rezervli Tissot alabilirsin. 300m diver Ceramic bezel safir.

Resim
Resim

Yada 44 k civarına 80 saat rezervli Hamilton. Safir. 100m Diver.
Resim
Resim
22/25 k civarı Japon olarak hem uygun hem kaliteli. 200m Diver Mako3
Resim
Kullanıcı avatarı
depechemode

Mesaj prx » 29 Eyl 2025, 17:45

Evet depechemode'a katılıyorum[emoji106]

SM-A055F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Prx; Battı balık yan going.
Kullanıcı avatarı
prx

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: akhenaten, sphinx ve 183 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners