Bu saate sahiptim. Birincisi Seiko'nun bazı saatlerinin şöyle bir koluna baktığında ''bu saat bu fiyata değer mi'' diye düşündürdüğü bir gerçek. Saatlerini internetteki stok fotoğraflarından doğru algılamak mümkün değil. Gidip showroom'dan bakıp takıp denemek gerekiyor. Saate gelince bence güzel, yakışıklı bir model ama sıfır aldığım saat 4. günün şafağında kolumda yaklaşık 2 dakika, kutunun içinde sabit dururken 3 günde yaklaşık 15 dakika geriye gidince ''demek 6r35 hakkında söylenenler gerçekmiş'' diye söylendim bir süre. Neden 6r35 diyorum çünkü forumlarda çokça karşılaşıyordum bu şikayetlerle, 6r55'te aynı mekanizme neredeyse.
Tüm bunlar yaşanırken ben kolumda seiko'nun yarı fiyatına satılan 3 yıldır günde +1/-1 saniye ile giden F6N43 mekanizmalı orientstar saatime bakıp ''yok yahu, seiko daha çok satıldığından tek tük denk gelenler yazıyordur diye düşünüyorum. Saatimi aydın saate regülasyon için kendim götürmek için bekletirken SPB383 modeliyle tanıştım, koluma taktım ve dedim ki budur, aldım. İki saati yan yana test ettim, 3. günün şafağında fark ettim ki aynı sorun SPB383 modelinde de var ama kafaya koymuştum 383 modelini kullanacaktım çünkü gerçekten kolumda çok daha dengeli hissettiren, f/p noktasında iyi bir yerdeydi benim için. Bir tür tool watch olarak düşündüğüm diver saati bulmuştum.
Neyse, iki saati de regülasyon için Aydın saate götürdüm SPB455 günde +3/5 saniye, SPB383'te -1/2 saniyelere kadar düştü. Ben SPB383 (BABY MARINEMASTER) modelini koluma taktıktan sonra 455'e elim çok gitmedi nedense, satışa çıkartıp gönderdim. İkisi de aşağı yukarı aynı fiyatta saatler bunlar belki SPB383 10 bin tl kadar daha pahalıdır. Şimdi bugün kolumdaki SPB383'E bakıp diyorum ki bu saat 80 bin lira olan liste fiyatına değer mi? Bunu bana düşündüren tek şey başta mekanizmada yaşadığım sorunlardır. Fark ettim ki özellikle yabancı forumlar zaten bu şikayetlerle dolu. Seiko'nun 1500-2500 dolar fiyat etiketi koyduğu saatleri regüle etmeden müşteriye sunması tam anlamıyla yetersizliktir. Piyasadaki boynu büküklüğü hak ediyor demektir.