TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko SPB455J1 Hakkındaki Düşünceleriniz?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Seiko SPB455J1 Hakkındaki Düşünceleriniz?

Mesaj furkanydn » 26 Eyl 2025, 15:37

Beyler butcem dahilinde bu saati 55 bin tl ye aldım. Cok kararsızım suan kutusunda daha açmadım iade etmek için 10 gün sürem var. Uzun yıllar takmayı düşünüyorum fakat bu paraya Seiko değer mi bilemiyorum. Bu hobide yeniyim.
Kullanıcı avatarı
furkanydn

Re: Seiko SPB455J1 Hakkındaki Düşünceleriniz?

Mesaj vysaknc » 26 Eyl 2025, 16:19

furkanydn yazdı:Beyler butcem dahilinde bu saati 55 bin tl ye aldım. Cok kararsızım suan kutusunda daha açmadım iade etmek için 10 gün sürem var. Uzun yıllar takmayı düşünüyorum fakat bu paraya Seiko değer mi bilemiyorum. Bu hobide yeniyim.
Benim de beğendiğim,çok güzel bir saat.aşağıda bıraktığım linke bir bakın saat hakkında güzel bir inceleme yazısı..

Seiko Prospex SPB455 Kutu Açılışı :arrow: https://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?t=41988

Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hırs sebebi hasarettir..
Kullanıcı avatarı
vysaknc

Mesaj furkanydn » 26 Eyl 2025, 18:43

vysaknc yazdı:
furkanydn yazdı:Beyler butcem dahilinde bu saati 55 bin tl ye aldım. Cok kararsızım suan kutusunda daha açmadım iade etmek için 10 gün sürem var. Uzun yıllar takmayı düşünüyorum fakat bu paraya Seiko değer mi bilemiyorum. Bu hobide yeniyim.
Benim de beğendiğim,çok güzel bir saat.aşağıda bıraktığım linke bir bakın saat hakkında güzel bir inceleme yazısı..

Seiko Prospex SPB455 Kutu Açılışı :arrow: https://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?t=41988

Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Evet bunu okudum ama yinede yeterli gelmedi bana.
Kullanıcı avatarı
furkanydn

Mesaj prx » 26 Eyl 2025, 22:29

Tek beğenemediğim nokta tarih penceresi 3 yönünde olsaymış biraz da büyük

SM-A055F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Prx; Battı balık yan going.
Kullanıcı avatarı
prx

Mesaj Curiosity » 26 Eyl 2025, 23:29

Harika bir saat. Uzun yıllar size yoldaşlık etmesini diliyorum.

Honor, Mercy, Daring, Allegiance
And the smell of the soil after the rain.
Kullanıcı avatarı
Curiosity

Mesaj furkanydn » 27 Eyl 2025, 17:58

prx yazdı:Tek beğenemediğim nokta tarih penceresi 3 yönünde olsaymış biraz da büyük

SM-A055F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu fiyata zaman sapmasinin cok olduğu söyleniyor. Fiyatına değmediğinden falan bahsediliyor. Yorumunuz var midir bu konuda
Kullanıcı avatarı
furkanydn

Mesaj furkanydn » 27 Eyl 2025, 17:58

Curiosity yazdı:
Harika bir saat. Uzun yıllar size yoldaşlık etmesini diliyorum.

Honor, Mercy, Daring, Allegiance
And the smell of the soil after the rain.

Ben de beğendim fakat genel beğeniye açık bir saat değil sanırım.
Kullanıcı avatarı
furkanydn

Mesaj gncgrl » 28 Eyl 2025, 03:43

Merhaba;

Benimki ne kadar doğru bir örnek olur tartışılır. Bahsedilen hizalama ve zaman aralığının fazla olması vb sorunlarına ben hiç bir seiko saatimde rastlamadım. Derdiniz bu ise muhtemelen boşa sıkıntı yapıyorsunuz. Sanırım 10 kadar seiko saatim olmuştur. Biri dışında tamamı otomatikti. Fiyat bandına gelince evet seiko fiyatları yüksek. Ancak hamilton, tissot, orient fiyat çizgisine bakınca seiko halen ideal fiyat bandında, diğerleri kadar şişirilmemiş fiyatları. Siz uygun bir fiyatla da almışsınız zaten.

Kardeşimle ortağımın doğum günü peş peşe idi. Onlara günlük kullanıma yönelik bir saat hediye almak için girdiğim saatçide gözüme çarpınca spb451 i aldım geçen ay. Beğeni meselesi ama o seriden sadece 51 ve 53 vardı, 53 daha basit duruyordu. Gerçekten çok kibar ve seiko için üst kalite bir seri. Seiko genelinde alışılageldiği gibi vasat bir kordonu yok, klipsi de çok düzgün. Bir tık üstü marine master serisi 120 bandı üzerinde. Daha fazla bilgi veremiyorum üzgünüm. Çelik kordonu saatçideyken ayarlattım, kutusuna koydum çıktım. Dönüşte sevincimi paylaşmak için aradığım arkadaşım sje093 ü gösterince moralim bozuldu, saatimden soğudum, eve getirip öylece bıraktım. Geçenlerde çıkarıp baktım güzel saat, ilk ve tek diver saatimdi, 50 bin tl ye almıştım. Bu sebeple dursun bakalım dedim.

Bunları neden anlattım.
İçinize sinmeyecek ise, sadece uygun fiyatlı veya dursun bakalım evde diye saat alınmamalı. Sonuçta aynı anda takabileceğiniz saat sayısı belli, o bütçeyi sizi daha çok mutlu edecek bir modele ayırabilirsiniz.

Yok beğendi iseniz, ben bunu keyifle takarım diyorsanız, almaya maddi imkanlarınız elverdi ise ama maliyeti dert ediyorsanız, inanın fiyatı yüksek değil.

Srpg17/13 yanına koyacak bir saat bakınıyordum.
(SPB317 yi çok istiyordum, zamanında görmemiştim. Gördüğümde de satışı bitmişti.) srph17 ve spb313 aldım. 20,5 ve 37,5 a.
Srph17 ın kadranındaki abartılı olmayan sunburst etkisi güzel, çelik kordon da gerçekten kaplumbağa serisine en çok uyan kordonmuş. Lakin açıkçası bana göre çirkin bir saat. hiçbir land tortouse olmasaydı, ancak o zaman alırdım.
SPB313 de spb45... serisi ile tamamen aynı üretim kalitesinde. Ama ikisi de hayalimdeki boşluğu (spb317) doldurmadı (spb313 kasası da spb45.. serisi kadar bilekte konforlu değil, land tortouse de çok daha konforlu) ve önümüzdeki hafta iade edeceğim. Ülkedeki neredeyse son saatlerden kaçırmayayım dedim ama kafama çok da yatmayan bir saati almak istemem. Mesela gaza gelip 5-6 çeşit kordonla aldığım srpe55 öylece bekliyor. Evdeki en ucuz saat ama sonuçta yer kaplıyor ve kullanılmıyor. Yazık..

Sje093 ü görmeseydim muhtemelen spb451 i takardım ara sıra. Ancak şu an o bile fazlalık benim için.

Yılın 360 günü kutu bekleme ihtimali olan bir saat almak ne kadar doğru olur siz karar verin. Beğendi iseniz keyifle takarım yılın yarısı vb diyorsanız doğru bir alışveriş yapmışsınız. Bence sizi tereddüte düşüren asıl konuyu bulun. Beğeni ve tarz mı, fiyat etiketi mi? Kişisel görüşümdür, tarz konusu sizi endişeye düşürmesin. Harika bir saat. Keşke spb143 kadranı bu kasada olsaydı. O zaman 451 i aldığıma çok pişman olurdum mesela ben de.
Herkesin kendine göre bir hayat felsefesi var, ülkede geçim sıkıntısı hissedilir derecelere geldiğinde yani 7-8 yıl önce ilk yaptığım 1000 dolar bandı üstündeki tüm saatlerimi elden çıkarmak olmuştu. Şimdi sadece spb451 var o bandı geçen.

Hakkınızda hayırlısı olsun.
Kullanıcı avatarı
gncgrl

Sonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: akhenaten, sphinx ve 185 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners