TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Saatlerimiz Direksiyon Başında / Steering Wheel Shots

Her An Her Yerde Saat Günlüğü

Re: Saatlerimiz Direksiyon Başında!!! Steering Wheel Wristshot

Mesaj Archezia » 19 Haz 2011, 23:01

Otomatik vites mi Frax? Sol ayak çok rahat duruyo da :D
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj mlm » 19 Haz 2011, 23:29

Ben de yerden biraz yüksek gördüm, Q serisinden mi İsmailcim? :)
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj Frax » 20 Haz 2011, 00:22

Otomatik tahmini doğru ama yere fazlasıyla yakın Q tahmini tutmadı :)

Başlığı canlandırmak adına katılım bekliyoruz :)
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj razz » 20 Haz 2011, 09:23

'' Otomatik vites insanlığın tekerlekten sonra bulduğu en önemli icattır '' İmza:Razz.. :D diyerek hemen bir tartışma başlatayım..

Bunu yazıyorum çünkü forumlardan birinde imza olarak '' inadına düz vitesçiyiz.. '' vb. şeklinde yazan birini görüp gülmekten yarılmıştım adamın savunmak için kendini paraladığı fikri görünce :D
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj herofb » 20 Haz 2011, 09:31

şu kullandığım araba her ne kadar düz de olsa son 10 yıldır otomatik kullanıyordum ve imkan olursa tercihim her zaman otomatikten yanadır.
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj punk » 20 Haz 2011, 11:01

Tercih meselesi. Bugüne dek kullandığım arabalarda otomatik opsiyonu mevcutken hep manuel tercih ettim. Bundan sonra da tercihim hep manuelden yana olacak. Trafikte bazen yorucu olsa da sürüş keyfini artırdığını düşünmüşümdür hep.
Kullanıcı avatarı
punk

Mesaj Archezia » 20 Haz 2011, 11:23

razz yazdı:'' Otomatik vites insanlığın tekerlekten sonra bulduğu en önemli icattır '' İmza:Razz.. :D diyerek hemen bir tartışma başlatayım..

Bunu yazıyorum çünkü forumlardan birinde imza olarak '' inadına düz vitesçiyiz.. '' vb. şeklinde yazan birini görüp gülmekten yarılmıştım adamın savunmak için kendini paraladığı fikri görünce :D

Bir Burdurlu olarak otomatik vitese hiç ihtiyaç duymadım doğal olarak :) İstanbul'da yaşıyor olsaydım otomatik kullanırdım heralde. Gerçi Ankara'da okuyorum ama çok sıkışık olmuyor trafik, rahat oluyor genelde. Hiç kullanmadığım için otomatik kullanırken rahat olmam gibi geliyor bana. Sanki kontrol bende değilmiş gibi hissederim. Kontrolün tamamen bende olduğunu hissetmem lazım (: Kodlama alanında da mesela C++, Java vs. gibi diller yerine C kullanmayı daha çok seviyorum aynı huyumdan dolayı. Ama dediğim gibi özellikle İstanbul'da yaşayanlar için zorunluluk gibi birşey neredeyse.

Razz hocam peki süper spor bir otomobilde düz vites daha güzel olmaz mı? Hatta süper spor da değil atmosferik v8, turbolu V6 coupelardan başlatabiliriz bu sınırı. Bence düz vites öyle bir arabayı kullanırken daha çok zevk verir sürücüye. Ne bileyim yolda giderken ani bir hızlanma için birinde uygun torka vites küçülterek ulaşırken diğerinde tek yapmanız gereken sağ bacağınızla daha güçlü basmak. Yani bana göre normal otomobiller ve normal kullanıcılar için otomatik, ama spor otomobiller ve kullanıcılar için düz vites tercih sebebidir.

Bu arada artık otomobil üreticilerinin iç tasarımda(hatta dış tasarımda da) modellerini ne kadar birbirine benzettiğinin(yada benzetmek zorunda kaldığının) de bir kanıtını görmüş olduk. Baksanıza gayet net, yakın bir çekim var ama modeli Q5/7 sanabiliyoruz çünkü hepsi birbirinin aynısı neredeyse. Ben Audi'yle çok ilgilenen biriyim. Ona rağmen ancak kapıyı, klima şeysini görünce A4 diyebiliyorum.(İsmail A4 değilse özel mesajla bana söyle rezil olmadan değiştireyim :lol: ) Diğer markalarda da var bu, sadece Audi değil. Ama bir de Audi'nin Seat, VW ile aynı parçaları kullanma durumu(hatta aynı kasa; A4 B7=Seat Exeo) var. O da ayrı bir mesele. Ama ne olursa olsun iç mekanların kralı Audi'ye herojdla beraber saygılarımızı gönderiyoruz. (Değil mi herojd hocam?)

Not : Konu böyle dağıtılır. Ama bütün suç sayın Razz'ındır. :D
razz yazdı:....hemen bir tartışma başlatayım....
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj razz » 20 Haz 2011, 11:43

Archie; SuperSport bir otomobil için elbet düz vites tercih ederim ben de.. Bu konuda hemfikiriz ki pekçok insan aynı fikri paylaşıyordur zaten.. Ama o bahsettiğim imzanın sahibinde bir Pagani veya bir Ferrari yok gibi bir hissiyata kapıldım nedense.. :D

Istanbul trafiğinde vites değştirmek tam bir eziyet.. Sürekli dur/kalk, bitmek bilmeyen bir trafik.. E haliyle ben tercihimi otomatik vitesten yana kullanırım genelde.. Yıllar boyu '' çok yakar aĞbi.., bozuldun mu bitersin hacııı... '' şeklinde sanayi efsaneleriyle hakir görülen bu pratik mucizeye karşı üç maymunu oynayanlara takılmak istemiştim sadece.. ;)
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

ÖncekiSonraki

Dön TSF Bugün Kolunuzda Hangi Saat Var - Daily Wrist Check

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: depechemode, gargamell, Mtn ve 99 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners