razz yazdı:'' Otomatik vites insanlığın tekerlekten sonra bulduğu en önemli icattır '' İmza:Razz..

diyerek hemen bir tartışma başlatayım..
Bunu yazıyorum çünkü forumlardan birinde imza olarak '' inadına düz vitesçiyiz.. '' vb. şeklinde yazan birini görüp gülmekten yarılmıştım adamın savunmak için kendini paraladığı fikri görünce

Bir Burdurlu olarak otomatik vitese hiç ihtiyaç duymadım doğal olarak

İstanbul'da yaşıyor olsaydım otomatik kullanırdım heralde. Gerçi Ankara'da okuyorum ama çok sıkışık olmuyor trafik, rahat oluyor genelde. Hiç kullanmadığım için otomatik kullanırken rahat olmam gibi geliyor bana. Sanki kontrol bende değilmiş gibi hissederim. Kontrolün tamamen bende olduğunu hissetmem lazım (: Kodlama alanında da mesela C++, Java vs. gibi diller yerine C kullanmayı daha çok seviyorum aynı huyumdan dolayı. Ama dediğim gibi özellikle İstanbul'da yaşayanlar için zorunluluk gibi birşey neredeyse.
Razz hocam peki süper spor bir otomobilde düz vites daha güzel olmaz mı? Hatta süper spor da değil atmosferik v8, turbolu V6 coupelardan başlatabiliriz bu sınırı. Bence düz vites öyle bir arabayı kullanırken daha çok zevk verir sürücüye. Ne bileyim yolda giderken ani bir hızlanma için birinde uygun torka vites küçülterek ulaşırken diğerinde tek yapmanız gereken sağ bacağınızla daha güçlü basmak. Yani bana göre normal otomobiller ve normal kullanıcılar için otomatik, ama spor otomobiller ve kullanıcılar için düz vites tercih sebebidir.
Bu arada artık otomobil üreticilerinin iç tasarımda(hatta dış tasarımda da) modellerini ne kadar birbirine benzettiğinin(yada benzetmek zorunda kaldığının) de bir kanıtını görmüş olduk. Baksanıza gayet net, yakın bir çekim var ama modeli Q5/7 sanabiliyoruz çünkü hepsi birbirinin aynısı neredeyse. Ben Audi'yle çok ilgilenen biriyim. Ona rağmen ancak kapıyı, klima şeysini görünce A4 diyebiliyorum.(İsmail A4 değilse özel mesajla bana söyle rezil olmadan değiştireyim

) Diğer markalarda da var bu, sadece Audi değil. Ama bir de Audi'nin Seat, VW ile aynı parçaları kullanma durumu(hatta aynı kasa; A4 B7=Seat Exeo) var. O da ayrı bir mesele. Ama ne olursa olsun iç mekanların kralı Audi'ye herojdla beraber saygılarımızı gönderiyoruz. (Değil mi herojd hocam?)
Not : Konu böyle dağıtılır. Ama bütün suç sayın Razz'ındır.

razz yazdı:....hemen bir tartışma başlatayım....