TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tissot T-Sport PRC 200 Chronograph Orijinallik Bilgi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Tissot T-Sport PRC 200 Chronograph Sahte mi?

Mesaj tryc » 18 Nis 2011, 13:38

Tesekkurler:)
Kullanıcı avatarı
tryc

Mesaj hayalperest » 03 Haz 2011, 03:32

Herkese merhaba,

Bende gg uzerinden 345TL'ye assagida fotografini paylastigim prc200 modelini alip almamak konusunda kararsiz kaldim.

Saat budur :

Resim

Yukarda yazilanlari, ve buna benzer diger konularda orjinal ile sahte arasindaki farklarin tamamini okudum, ben biraz daha farkli bir acidan yaklasayacagim.

Simdi ;

Satici kisi saatin Amerika'dan geldigini ve 2 yil uluslararasi garanti belgesinin oldugunu soyluyor.

Bu saatin Amerika fiyati 308.75$ yani 490TL, yani saticinin fiyati Amerika fiyatindan bile 145TL daha ucuz, ustelik bununlada kalmiyor, yaninda birde 30TL degerinde kordon ayarlama aparati hediye ediyor.

Bu saatin sahte oldugunu dusunursek ; nasil 2 yil uluslararasi garanti verebiliyor ?

Ayrica saati istedigim Tissot bayisine gostermem konusunda kendinden emin bir ifadesi vardi, olumsuz bir durumda saati geri yollayabilme imkanimda var.

Soyle de bir celiskisi var tabi bu durumun, ayni saatin kordon opsiyonu degistiginde fiyatta degisiyor, yani deri kordon opsiyonunda fiyat 308$ yerine 248$. Ama bu saticida ikiside ayni fiyat.

Bu konuda tecrubeli arkadaslar yol gosterebilirlermi, saati bu ay icerisinde almayi dusunuyorum, orjinal alacak imkanimda var fakat arada bu kadar (iki katindan bile fazla) fark varken insan sansini denemek istiyor.

Tesekkur ederim simdiden.
Kullanıcı avatarı
hayalperest

Mesaj Bond » 03 Haz 2011, 04:05

Yurtdışı indirimli fiyatı 300-350 dolar olan orjinal bir ürünü kimse normal şartlarda 200-300 TL ye üstelik birde kar ederek satamaz. Garanti belgesi, kutusu vb olup sahte olanlarda olması gayet normal. Sonuçta garanti belgesi basit bir kağıt parçası sadece. Forumda birçok yerde ve bu konuda benzeri tecrübe mesajları bulunuyor. Bizim daha fazla yönlendirebileceğimiz bir durum yok açıkçası, kararı bu bilgilerin ve tecrübelerin ışığında kendin vermelisin. İyimser bakarsak ancak çok ekstra bir durum olurda saati zararla elden çıkaraktır vb o zaman belki olur. O da biraz hayalperestlik olur :)

Edit: Ben mesajı gönderirken iletine ekleme yapmışsın zaten kendinde araştırıp fiyat vb durumları açıklamışsın.

gidakontrol yazdı:Aynı saati gecen gun bende malum sıteden aldım ve geri iade ettim,burdakı saatcı arkadas orjınal değil dedi.İçinden kaşesiz garantı kagıdı ve cınce tissot tarihçeci çıkmıştı.Bugünde turkıye garantılı tissot geldı elime(le locle) ;ordan öğrendıgıme göre tissot tarıhce kıtabı çinceye cevrılmemıs,tarihcenın içinde cevrılen dıller arasında çince yok.Birde kurma kolları mavıydı gelen saatte,orjınalınde o mavıler sokuluyor bunlarda ise sabıt mavi.

uglyman81 yazdı:Arkadaşlar fiyatın cazibesine kapılıp malum siteden sipariş verdim ve aynen dediğiniz gibi çakma demeye bile bin şahit gereken bir PRC200 geldi. O kadar çakmaydı ki kadrandaki sayaçların yerleri bile farklıydı. İade edene kadar göbeğim çatladı ama sonunda paramı geri alabildim. Sanırım bir musibet bin nasihatten iyidir lafı gerçekmiş :P Kötü bir tecrübeydi ama aklım başıma geldi artık. Sanırım... :)

fadli yazdı:Merhaba. Bu saatten ben de kullanıyorum. Saati satın almadan önce çok detaylı araştırma yaptım. GG'de 200-300 TL ye satılan saatlerin hiç biri orjinal değil. Ama saatlerde ETA Quartz mekanizmalar kullanıldığı için, saatin içini açan saatçi veya usta bu mekanizmayı görünce ürün orjinaldir diyor. Saatlerin çelik kalitesinde, kadrandaki detaylarda ve işçiliklerinde bariz bazı farklılıklar var. Ayrıca camının safir olup olmadığı, su geçirmezlik ve basınç testlerine dayanımı vs. bu saatlerde belli değil. Saatlerin kutularında bariz bir şekilde kalite ve işçilik farkı var. Bu saati 300 TL ye satan kişi bu saati 100 dolar gibi bir fiyata mal etmesi gerekiyor ki para kazansın. Karar size kalmış. İyi günler...
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Clk » 03 Haz 2011, 10:58

Arkadaslar, konu ile ilgili cesitli basliklarda defalarca yazdim ama bir kez daha yazayim. Sizce bir saati yetkili bayiiden liste fiyatindan (indirim ile yada indirimsiz) alanlarin hepsi mi salak? Bu dünya da internet kullanmayi sadece bir kac kisi mi biliyor? yada bu tarz alisveris sitelerinde ki kacirilmayacak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! firsatlari kimsemi görmüyor?

Akil var mantik var. Türkiye gibi her dolandiricinin kendini is adami sandigi bir ülkede yasayip, bu tarz ilanlara safca yaklasmak mantikli mi?

Piranha der ki, ya biraz daha bekleyip paranizi denklestirip adam gibi evrakli, garantili, bir problem ciktigi zaman karsinizda muhattap bulabileceginiz bir saat alin yada tam tersini yapin ama aklinizda kalacak olan acaba orijinal mi sorularini da bunca mesajin üzerine burada sormayin...

Herkesin aklin yolunu birdir söylemini bir gün kavramasi ümidi ile.....................................................................
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj hayalperest » 03 Haz 2011, 14:57

@Bond

Evet iletimi yanlislikla tamamlamadan gonderdim ilk esnada. Fiyatlar hakkinda genel bir mantik yuruttugumuz zaman zaten saatin orjinal oldugu dusuncesi yok oluyor. Sadece garanti belgesi durumuna, ve saticinin bu kadar kendinden emin olmasina sasirdim =)

Tesekkur ederim ilginize.

@clk

Butcemi liste fiyatina gore ayarladim zaten. Yani ilk esnada aklimda olan gidip bir Tissot bayisinden almakti.

Fakat 23 yasimda ilk saatimi henuz alacak kadar uzak oldugum bir alana birden yaklasinca korsan piyasanin nasil bu kadar yaygin ve etkin oldugunu sorgulamak istedim.

Yorumlariniz dogrultusunda gidip Tissot bayisinden pazarligimi yaparak orjinal bir saat almaya karar verdim.

Suanda bulundugum yer dolayisi ile alamiyorum, muhtemelen bu ayin sonunda alir mutlaka sizlerle paylasirim.

Tesekkurler yorumlariniz icin.
Kullanıcı avatarı
hayalperest

Mesaj herofb » 03 Haz 2011, 15:47

simdiden hayırlı olsun o zaman , gerçekten bir kahve içip pazarlık yapmak büyük zevk
Kullanıcı avatarı
herofb

Tissot T-Sport PRC-200 T17.1.516.32 Bilgi

Mesaj kurt1987 » 04 Eyl 2012, 16:18

Arkadaşlar merhaba;
Aranıza yeni katıldım konuyla ilgili yeterli bilgiyi buradan alabilceğimi düşünüyorum
TISSOT T17.1.516.32 tissot saati tissotwatch kullanıcı isimli bir satıcı satıyor g g da fiyatı gayet uygun geldi acaba ürün orjinalmi?yurt dışından geldiğini kesinlikle orjinal oldugunu belirtmiş,yardımlarınız için teşekürler

Moderasyon: Artık forumda orijinallik teyidi yapılamıyor. Konular birleştirildi önceki iletilerden bilgi alabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
kurt1987

Re: Tissot T-Sport PRC 200 Chronograph Orijinallik Bilgi

Mesaj kaana » 29 Eyl 2016, 20:43

Eski kasası güzelmiş ama piyasada yeni kasa kalın bezelli ve bold rakamlısı var :cry:
Kullanıcı avatarı
kaana

Önceki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 129 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners