TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Rolex Only Crown Club / Sadece Rolex

Rolex Saatler İle İlgili Tüm Konuları Bulabileceğiniz Bölüm

Re: TSF Rolex Only Crown Club / Sadece Rolex

Mesaj Ground » 26 Eki 2020, 07:50

Nazım , Batınak :)

Standart grey polemiğini uzatmak gereksiz.

Şehir efsanelerini sever milletimiz. Alıcısı daha çok [emoji23]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Ground

Mesaj ibrahim223 » 26 Eki 2020, 18:24

batikanak yazdı:Şu saat bulamama muhabbeti, sonrasında üretilen komple teorileri hiç bitmedi, bitmeyecek.
Keşke şu greycilere satıyorlar diyen arkadaşlarımız büyük resme daha iyi bakabilse.

Şöyle belli başlı Rolex modellerini bi yazalım hızlıca.
Datejust 28
Datejust 31
Datejust 36
Datejust 41
Submariner
GMT
Milgauss
Explorer
Sky-Dweller
Daytona
Yachtmaster
Pearlmaster
Explorer
Oyster Perpetual
DayDate

15 tane model yazdım, bu modellerden bir kısmı çelik, çelik-altın, komple altın olarak 3 farklı çeşit olarak geliyor
Üstüne bir de sarı altın ve everose olarak 2 ye ayrılıyor.
Bu durumda 50 farklı saat var. Bu saatlerin de yarısının 15 değişik kombinasyonu var. Kadran farkı var, Jubilee veya Oyster Bilezik var, Taşlı bezel var, düz bezel var. Kısaca her saatten 1 adet gelse, 100 farklı saat çeşidi olur.

Her ay size 50-60 saatlik sevkiyat gelse, senede size geliyor 600-700 saat.

Bu durumda, Rolexin her saatten aynı miktarda yolladığını düşünelim, yani Datejust 36 yolladığı kadar Daytona çelik de yolluyor. Bu durumda bi bayiye senede 6 Daytona gelir, 6 Pepsi gelir. Ben size sorarım. Sizin Rolex bayiniz var. Senede 6 adet Daytona gelicek. Allahın her günü 10 dan fazla, kullanıcı olduğunu söyleyen, hatta o kadar saf duygulara sahip ki, bekleme listesi mi var? aaa hiç bilmiyordum diyen, durumdan haberdar değilmiş numarası çekmenin işe yarayacağını düşünen kişi geliyor ve sizden saat istiyor. Siz kime verirdiniz? Greyci esnafa mı? Çat kapı giren müşteriye mi? Yoksa geçmişi temiz, daimi müşterinize mi?

Bu arada bu seçeneklerden hangisine verirseniz verin, aynı parayı kazanıyorsunuz vereceğiniz saatten. Liste üstü verme şansınız yok
Aynen! [emoji106]

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
ibrahim223

Mesaj rolexcollector » 26 Eki 2020, 18:29

eskiserkan yazdı:Ben saati greyci esnafa verirdim ;)
Greyci esnafa liste ustu verme sansi var bu arada ne yazik ki.
Bu is dunyanin her yerinde suan ayni, bilen biliyor, bilmeyen arkadaslarda buradan aydinlanmis oluyor. Gonul isterdi ki daha fazla aydinlatalim ama yanlis anlamalar oluyor.
Beklemek isteyen listeye ismini yazarlarsa yazdirip beklesin, cok parasi olan Rolex , AP veya PP’nin “cok tutulan modellerinden” 100-150-200k euro kadar alip hangi markaya ne kadar asik oldugunu ispatlasin boylece istedigi saati liste fiyatindan alsin, bu islerle ugrasmayip vakit kaybetmek istemeyenler icin de adresler belli.
Çok şükür ki siz bayi değilsiniz ve ben saat alabiliyorum[emoji106]

SM-G985F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
The best , or nothing..
Instagram : rolex.collector
Kullanıcı avatarı
rolexcollector

Mesaj görkemk » 26 Eki 2020, 20:06

ben bi kere eyimenden bikere de başka bi forum üyemizden aldım, explorer2 ve op39 modelleriydi, bana göre değildi ne yazık ki, sonra greyden dj36, explorer1 ve dj41 aldım yine bana göre değillerdi

denediklerim arasında bi tek submariner kullanabileceğim model olarak akımda kaldı, gmt kolu bana göre değil o modelleride çok sevemedim ama güzel saattler, daytonaya ekonomim yetmez, zaten çok model olarak beğenmiyorum

greye yönelmemin nedeni istediğim modeller için o anda bayide yok demeleriydi, bu arada sorduğum modeller mavi dj ve explorer 1. Ahım şahım modeller değildi.

sonra bu yeni modeller çıkmadan gittim bayiye adımı yazdırdım sub için bakalım ne olacak geri dönecekler mi ? iyide konuşmuştuk bayiyle zor ama gelirse neden olmasın filan dedi ararız sizi dedi öyle kaldı

bakalım işte ben bildiğin standart saat severim , bundan bir kaç yıl önce sub sorduğumda bir aya getiririz demişlerdi o bilgiyi de vereyim
ama ani para ihtiyacı nedeniyle alamamıştım

her insan kendi deneyimini anlatsa daha iyi bence söyleymiş böyleymiş yerine
En son görkemk tarafından 27 Eki 2020, 09:32 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
görkemk

Mesaj odeon » 26 Eki 2020, 22:19

eskiserkan yazdı:İşin gercegini konusacak olursak bekleme listesiydi gecmis alisveristi falan hepsi hikaye. Bayiler gozunu acmis pepsi, daytona vb. populer modelleri pazar fiyati altina kaptirmamak adina saatci esnafina el altindan satmakta. Son kullanici saat severlerde eger unlu veya saat incrleme site/dergi yazari falan degilse umutsuzca beklemekte.

Dunya genelinde yasanan bir sorun bu... hatta bazi markalar saatin satildigindan emin olmak icin saatin paketinin acilmis halinin fotografini istiyor.
Bekleme listesi konusu biraz opak, bayiler ticari bakis acisiyla yaklasiyor. Mesela Izmir'deki Rolex bayisi bana saat vermiyor. Yasadiklari "hezeyan" dahilinde Rolex Batman'i Patek 5711 ile bile takas kabul etmiyorlar. Saat satmak ile sattigin saati bilmek farkli mefhumlar.
:)
Sozun ozu; Rolex size saat satmiyorsa zerre uzulmeyin, bakis acinizi degistirin. Cok iyi saatler hala uygun fiyatlara satilmakta... Belki bunu 3-4 sene once konussaydik FPJ Chronometre Bleu derdim, cunku o zaman $14-15k'a satiliyordu. Simdi de kimsenin yuzune bakmadigi ama ilerleyen zamanda degerini bulacak saatler var.
Kullanıcı avatarı
odeon

Mesaj görkemk » 27 Eki 2020, 14:10

Bu durumda, Rolexin her saatten aynı miktarda yolladığını düşünelim, yani Datejust 36 yolladığı kadar Daytona çelik de yolluyor. Bu durumda bi bayiye senede 6 Daytona gelir, 6 Pepsi gelir. Ben size sorarım. Sizin Rolex bayiniz var. Senede 6 adet Daytona gelicek. Allahın her günü 10 dan fazla, kullanıcı olduğunu söyleyen, hatta o kadar saf duygulara sahip ki, bekleme listesi mi var? aaa hiç bilmiyordum diyen, durumdan haberdar değilmiş numarası çekmenin işe yarayacağını düşünen kişi geliyor ve sizden saat istiyor. Siz kime verirdiniz? Greyci esnafa mı? Çat kapı giren müşteriye mi? Yoksa geçmişi temiz, daimi müşterinize mi?

Read more: viewtopic.php?f=275&t=13749&start=4310#ixzz6c4Esu457

çat kapı giren müşteri , geçmişi temiz müsteri bilemiyorum ya böyle söyleyince hoş olmuyor sanki erken yaşlarda rolex almaya yetecek parası olmak en büyük kritermiş gibi oluyor. Adam 40 yaşında öyle bir saat alacak paraya sahip olursa ne yapacak şimdi vergisini ödemiş , suça bulaşmamış tertemiz vatan evladı geçmişi temiz değil çat kapı girmiş diye alamayacak mı ?

yada bu kadar geçmişi temiz daimi müsterilere verilen saatler neden sürekli grey markete düşüyor o zaman ? yapılan sayı hesabına göre gelen iki kermit mi yeni hulk mu neyse yeşil submarinerlardan biri şu anda sahibinden de satılıyor buna ne diyeceğiz peki en aranılan modeli geçmişi en temiz müşterilerine vermiş olmaları gerekmiyor muydu ?

budamı gol değil ? şimdi gidip bayiyi basıp nerde ulan benim submarinerım diyorum bak o derece
Kullanıcı avatarı
görkemk

Mesaj eyimen » 27 Eki 2020, 16:24

Saati kime vereceğini tabi ki bilemeyiz, ama saati kullanmak için alacak müşterisini sıraya bile koymadığını kendimden gayet iyi biliyorum :D
2-3 sene geçti her gelen saatin sahibi mi vardı? Benim duyduğum -en azından Ankara için- bu modellerin dağıtımının bizzat en tepeden yapıldığı. Sıra, liste falan yok :lol:
Kullanıcı avatarı
eyimen

Mesaj eraslani » 27 Eki 2020, 17:17

Rolex'i beğenmek ,ama alım sürecindeki bu kadar çetrefilli islere değmeyeceğini düşünmek ne buyuk nimetmiş, yine bulduk şükredecek bir şeyler [emoji38]

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
eraslani

ÖncekiSonraki

Dön TSF Rolex Crown Club

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: scarbo ve 33 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners