Standart grey polemiğini uzatmak gereksiz.
Şehir efsanelerini sever milletimiz. Alıcısı daha çok [emoji23]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Aynen! [emoji106]batikanak yazdı:Şu saat bulamama muhabbeti, sonrasında üretilen komple teorileri hiç bitmedi, bitmeyecek.
Keşke şu greycilere satıyorlar diyen arkadaşlarımız büyük resme daha iyi bakabilse.
Şöyle belli başlı Rolex modellerini bi yazalım hızlıca.
Datejust 28
Datejust 31
Datejust 36
Datejust 41
Submariner
GMT
Milgauss
Explorer
Sky-Dweller
Daytona
Yachtmaster
Pearlmaster
Explorer
Oyster Perpetual
DayDate
15 tane model yazdım, bu modellerden bir kısmı çelik, çelik-altın, komple altın olarak 3 farklı çeşit olarak geliyor
Üstüne bir de sarı altın ve everose olarak 2 ye ayrılıyor.
Bu durumda 50 farklı saat var. Bu saatlerin de yarısının 15 değişik kombinasyonu var. Kadran farkı var, Jubilee veya Oyster Bilezik var, Taşlı bezel var, düz bezel var. Kısaca her saatten 1 adet gelse, 100 farklı saat çeşidi olur.
Her ay size 50-60 saatlik sevkiyat gelse, senede size geliyor 600-700 saat.
Bu durumda, Rolexin her saatten aynı miktarda yolladığını düşünelim, yani Datejust 36 yolladığı kadar Daytona çelik de yolluyor. Bu durumda bi bayiye senede 6 Daytona gelir, 6 Pepsi gelir. Ben size sorarım. Sizin Rolex bayiniz var. Senede 6 adet Daytona gelicek. Allahın her günü 10 dan fazla, kullanıcı olduğunu söyleyen, hatta o kadar saf duygulara sahip ki, bekleme listesi mi var? aaa hiç bilmiyordum diyen, durumdan haberdar değilmiş numarası çekmenin işe yarayacağını düşünen kişi geliyor ve sizden saat istiyor. Siz kime verirdiniz? Greyci esnafa mı? Çat kapı giren müşteriye mi? Yoksa geçmişi temiz, daimi müşterinize mi?
Bu arada bu seçeneklerden hangisine verirseniz verin, aynı parayı kazanıyorsunuz vereceğiniz saatten. Liste üstü verme şansınız yok
Çok şükür ki siz bayi değilsiniz ve ben saat alabiliyorum[emoji106]eskiserkan yazdı:Ben saati greyci esnafa verirdim![]()
Greyci esnafa liste ustu verme sansi var bu arada ne yazik ki.
Bu is dunyanin her yerinde suan ayni, bilen biliyor, bilmeyen arkadaslarda buradan aydinlanmis oluyor. Gonul isterdi ki daha fazla aydinlatalim ama yanlis anlamalar oluyor.
Beklemek isteyen listeye ismini yazarlarsa yazdirip beklesin, cok parasi olan Rolex , AP veya PP’nin “cok tutulan modellerinden” 100-150-200k euro kadar alip hangi markaya ne kadar asik oldugunu ispatlasin boylece istedigi saati liste fiyatindan alsin, bu islerle ugrasmayip vakit kaybetmek istemeyenler icin de adresler belli.
eskiserkan yazdı:İşin gercegini konusacak olursak bekleme listesiydi gecmis alisveristi falan hepsi hikaye. Bayiler gozunu acmis pepsi, daytona vb. populer modelleri pazar fiyati altina kaptirmamak adina saatci esnafina el altindan satmakta. Son kullanici saat severlerde eger unlu veya saat incrleme site/dergi yazari falan degilse umutsuzca beklemekte.
Bu durumda, Rolexin her saatten aynı miktarda yolladığını düşünelim, yani Datejust 36 yolladığı kadar Daytona çelik de yolluyor. Bu durumda bi bayiye senede 6 Daytona gelir, 6 Pepsi gelir. Ben size sorarım. Sizin Rolex bayiniz var. Senede 6 adet Daytona gelicek. Allahın her günü 10 dan fazla, kullanıcı olduğunu söyleyen, hatta o kadar saf duygulara sahip ki, bekleme listesi mi var? aaa hiç bilmiyordum diyen, durumdan haberdar değilmiş numarası çekmenin işe yarayacağını düşünen kişi geliyor ve sizden saat istiyor. Siz kime verirdiniz? Greyci esnafa mı? Çat kapı giren müşteriye mi? Yoksa geçmişi temiz, daimi müşterinize mi?
Read more: viewtopic.php?f=275&t=13749&start=4310#ixzz6c4Esu457
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 24 misafir
|