TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Oris Aquis mi yoksa Rado Captain Cook mu

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Oris Aquis mi yoksa Rado Captain Cook mu

Mesaj moy » 07 Nis 2020, 09:41

moy yazdı:captain cook un bezeli fazla kalın kadranın en dışında beyaz bir kısım daha var 2 si birleşince yeşil kadran kasanın içinde ufak duruyor.

Althor yazdı:Benim gözüme captain cook biraz daha hoş geliyor ama gri-metalik chapter ring dengeyi çok bozuyor, keşke kadran ile aynı renk yapsalarmış.

Ankthas yazdı:
eyimen yazdı:Rado'nun kötü tarafı da daha öcne değinildiği gibi alakasız chapter ringi, onun dışında görsel olarak başarılı bir saat. Bir

Yukarda anlatmak istediğim işte tam olarak buydu. ''Chapter ring''Öğrenmiş oldum bilgi için teşekkürler dostlar. :thumbup: :thumbup: :thumbup: seviyorum bu forumu.
Sanayi olmadan ekonomi, ekonomi olmadan bağımsızlık olmaz.
Kullanıcı avatarı
moy

Mesaj görkemk » 07 Nis 2020, 09:54

bende tam tersini düşünüyorum chapter ring yeşil olsa hiç kontrast farkı olmayacağı için 42 mm saat tabak gibi büyük durur kolda göz çok büyük algılar saati
Kullanıcı avatarı
görkemk

Mesaj Ok7 » 07 Nis 2020, 10:08

Diver saatlere bir ilgim olmadığını belirterek sadece yukaridaki görseller üzerinden yorum yapacak olursam longines diyorum

Redmi 7A cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
Ok7

Mesaj fsenturk » 07 Nis 2020, 10:26

Aslında paran olacak ikisini birden alacaksın tartışmaya bile mahal vermeyeceksin.... Aslında ORIS benim için daha güzel geliyordu fakat Rado'nun yeşilinin daha belirgin olması, jübile tarzına benzer bir bilezik ile sunuluyor olması ve iç kadranındaki rakam ve akrep,yelkovan parçalarının daha keskin olması aklımı çeldi bir anda. Ama ORIS'e baktığımızda da kolda daha heybetli duruyor sanki "Ben saatim ulan" der gibi bir haykırışı var.. Kulak tıkayamıyorsunuz bir türlü.
Kullanıcı avatarı
fsenturk

Mesaj Ankthas » 07 Nis 2020, 11:11

moy yazdı:
moy yazdı:captain cook un bezeli fazla kalın kadranın en dışında beyaz bir kısım daha var 2 si birleşince yeşil kadran kasanın içinde ufak duruyor.

Althor yazdı:Benim gözüme captain cook biraz daha hoş geliyor ama gri-metalik chapter ring dengeyi çok bozuyor, keşke kadran ile aynı renk yapsalarmış.

Ankthas yazdı:
eyimen yazdı:Rado'nun kötü tarafı da daha öcne değinildiği gibi alakasız chapter ringi, onun dışında görsel olarak başarılı bir saat. Bir

Yukarda anlatmak istediğim işte tam olarak buydu. ''Chapter ring''Öğrenmiş oldum bilgi için teşekkürler dostlar. :thumbup: :thumbup: :thumbup: seviyorum bu forumu.

Abi tabi sen seiko meiko takılmadığın için bilmezsin, derdo seiko tayfa olarak doğru ayarlanmamış chapter ring korkulu rüyamızdır :lol:

görkemk yazdı:bende tam tersini düşünüyorum chapter ring yeşil olsa hiç kontrast farkı olmayacağı için 42 mm saat tabak gibi büyük durur kolda göz çok büyük algılar saati

Sıkıntı sanırım tam chapter ringde de değil, dakika markerlarının arkasındaki boş gri kısım. Şimdi tekrar baktım rolex - deep sea gibi gereksiz bir boşluk var kadranla kasa arasında. Aşağıda 45mm'lik mavi model var mesela onda bu boşluk yok ve göze daha az batıyor:

Resim

Resim
Deniz
Kullanıcı avatarı
Ankthas

Mesaj slhgzl » 07 Nis 2020, 12:13

görkemk yazdı:Resim

Resim

şahsi fikrim belli bir fiyat skalasına gelmeden 2000+ dolar gibi dalış saatinde seikoda kalmak daha mantıklı, 2000+ ta bile dalış saatiinde seiko her zaman bir rakip sunar ama seiko diverlar için biraz iricene bilek gerekiyor. 2000+ segment,nde isviçreliler daha giyilebilir boyutta kaliteli ürünler sunuyorlar genelde.

ama bahsettiğiniz fiyatlarda swiss diver yerine her zaman seikoyu tercih ederim

Resim

Görkem bey sumolu foto size mi ait? Evetse memnun musunuz?
Civil Engineer
Kullanıcı avatarı
slhgzl

Mesaj görkemk » 07 Nis 2020, 15:34

yeşil sumo kullanmadım siyahını kullandım , ama resimdeki yeşil monsterdan vardı cyclopsunu söküp kullanmıştım baya güzel olmuştu sonra forumda bir arkadaşa sattım, marine master 300 de onuda kullandım , skx te kullandım , turtle var bi tane , marine master 200 spbj077 , klasik quartz tuna kullandım sattım sbbn035, grand seiko diver kullandım sattım

:D :D seikonun hemen her diverını kullandım diyebilirim

sumu güzel bir saat , lug to lug uzun bir saat ama rahat , kordon 20 mm de zaman zaman keşke biraz daha kalın mı olsaydı dedirtebiliyor, clasp klasik seiko çok iyi değil , ben en büyük sorun bezel tasarımı ( optik olarak ) spnj077 ile sumo hemen hemen aynı lug to lug ve boyuta sahipler ama resimlere bakarsan ne kadar bütük ele sahip olursan ol sumo hep bileğe büyük gelmiş gibi duruyor o bezel sebebiyle

Resim
Resim

yine bir marine maste 300 ile resim koyalım
Resim

onun dışında seiko 6r serisi mekanizma oldukça başarılı ve uzun ömürlü sadece adjust edilmediğinden nadiren günde 10 - 15 saniye sapanlarına denk gelme durumu olabiliyor onunda şahsen 5 te 1 gibi bir oranda olduğunu söyleyebilirim ( çokta nadir değil yani )

sumonun hiçbir zaman bileğe bu sekilde orantılı gözükmüş bir fotosunu bulamazsın, hep koldan taşarmış gibi yada kola büyük gelmiş gibi görünüyor

sumo kadar olmasa da benzer bi hissi grand seiko diver da da alablirsin

Resim
Kullanıcı avatarı
görkemk

Mesaj slhgzl » 07 Nis 2020, 16:03

Görkem bey bilgiler için teşekkürler.Yeşil sumo düşünüyorum ama karar veremedim.bileğim 18cm.Büyük olurum bilemedim.
Civil Engineer
Kullanıcı avatarı
slhgzl

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: delay, Google [Bot] ve 216 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners