TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Longines Master Collection L2.673.4.78.6 Görüşleriniz

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Longines L2.673.4.78.6 Hakkında Görüşleriniz

Mesaj Archezia » 10 Mar 2011, 01:28

Bence bunda o farklı markaların Türkiye'de distribütörünün olmaması, olsa bile yaygın olmamasının da etkisi var. Yoksa benim düşük-orta bütçeli bilmediğim markaların konuşulduğu/satıldığı sitelere girmek çok hoşuma gidiyor. Ama internet üzerinden alma ihtimalim düşük olduğu için orada kalıyor hevesim. Sektörden haberler kısmına sadece yeni modelleri değil de belki de pek bilinmeyen markaların saatleriyle ilgili ufak tanıtımlar olabilir. Hatta bu haberlerde bir alt bölüm de olabilir yada belki de haberlerden apayrı bir bölüm. Saat incelemeleri gibi ama incelemeden çok tanıtım. Marka forumlarında var belki belli şeyler ama orada çok fazla alt bölüm olduğu için pek ilgi çekmiyor yani kullanılabilirliği düşük (:
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj bf109 » 10 Mar 2011, 01:34

Bana Breitling Montbrilliant Olympusa benzettim. Hayırdır almayımı düşünüyorsunuz.

Resim
Kullanıcı avatarı
bf109

Mesaj sedir » 10 Mar 2011, 01:38

Hayır mı şer mi bilmem ama düşündüm ve düşünüyorum da.
Ancak Breitling'in kadranı ile bence fazlaca benzerliği yok.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj bf109 » 10 Mar 2011, 01:41

sedir yazdı:Hayır mı şer mi bilmem ama düşündüm ve düşünüyorum da.
Ancak Breitling'in kadranı ile bence fazlaca benzerliği yok.

Yanlış anladınız kadran anlamında değil özellik bakımından benzettim sadece, içerdeki küçük kadranlardaki ikili özellik aynı Breitlingde de olması bana hemen Breitlingi hatırlattı, ayrıca özellik bakımından Breitling kadranı bence daha iyi.
Kullanıcı avatarı
bf109

Mesaj Tolgi06 » 10 Mar 2011, 02:10

sedir hocam bendede sizdeki durum oluştu gibi.Çok saat beğeniyorum ama alma imkanı olmayınca insan uzaklaşıyor dediğiniz gibi.Kendi çapımda daha erişebileceğim saatlere yönelmeye(yada bağenmeye çalışmaya) çalışıyorum ama bazende sitelerde saat bakarken bir modele rastlıyorum piyasa fiyatının çok altına oluyor(yinede pahalı :) ) ama alamayınca kendi kendime kızıyorum.Bazen saatlere sadece uzaktan bakıp boşuna mı zaman harcıyorum diye soruyorum kendime. İş bu sefer felsefi düşüncelere kayıyor vs vs...
En azından benim için ulaşılabilir olan yeni saatler keşfetmem gerekiyor yoksa ciddi ciddi soğuyabilirim galiba(ki bunu hiç istemem).
Amma iç döktüm ya :)
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj Clk » 10 Mar 2011, 02:26

Ben bu noktada birsey söylemek istiyorum. Hepimizin hedefleri var ve hepimiz kendimiz icin en iyisine sahip olmak isteriz. Bunda garip bir durum yok. Kimi zaman isteklerimizi yerine getirebilecek sartlara sahip oluyoruz kimi zaman beklemek durumunda kaliyoruz. Bence bekleme durumunda; hedefe ulasilamadigi icin (sadece maddi nedenlerden degil ayni zamanda ice sinme yada farkli alternatifleri degerlendirme olarak ele alin) bu isten sogumak yerine baska saatlere yönelerek zevk almaya bakin.

Benim Rolex hastasi oldugumu dünya alem biliyor ama ben bir Seiko, Union yada Steinhart ile mutlu olabiliyorum. Saatlerimin fotograflarini cekmek, onlari temizlemek, zaman zaman hepsini bir araya toplayip bakmak, insanlar ile bunlarin üzerine sohbet etmek v.s. bana zevk veriyor.

Neredeyse 5000 tane mesaj yazmisim bu foruma. Hic mi isim gücüm yok benim buraya bu kadar zaman harciyorum? Bunu sadece zevk aldigim icin yapiyorum. Sizlerde bu isten zevk almasaydiniz burada olmazdiniz. Swatch yada Patek; hepsinin bizler icin bir degeri önemi var !!!

@Tolgi06, umarim en kisa zamanda uygun bir alternatif bulabilirsin.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj herofb » 10 Mar 2011, 09:47

bir ara minimum bütçe ile farklı saatler gibi bir konu açmıştım sanırım,mesela alınabilecek uygun fiyatlı min repeater,alarm,perpetual calender vs. falan bulsak bunları tanıtsak daha ilgi çekebilir bir de alım gücümüz yetebileceği için komplikasyonlu saatlere sahip olabiliriz.
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj Clk » 10 Mar 2011, 10:39

Diger taraftan da farkli seyler istiyoruz ama forum olarak farkliliklara ilgi göstermiyoruz. Örnek, Kaans arkadasimiz zaman ayirmis, emek vermis Vostok incelemesi yapmis. Bakin bakalim kac hit almis kac kisi yazmis. Üzücü!!!!
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 60 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners