TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hangi Saati Denediniz / İncelediniz?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Hangi Saati Denediniz / İncelediniz?

Mesaj MertYe » 18 Oca 2019, 19:59

SIHH'ten selamlar. Ayrıca ufak bir Patek Saloon ziyaretide yaptık Patek'ler orada çekildiResimResimResimResimResimResimResimResimResim

SM-G955F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj MertYe » 18 Oca 2019, 20:02

Devamı ResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResim

SM-G955F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj afl » 28 Oca 2019, 22:43

Bugün iki önemli saate denk geldim.
Birincisi yine Türkiye'de çok keşfedilmemiş olan, fiyatının çok üzerinde bir kalite sunan gerçek bir inhouse olan Girard Perregaux.
Laureato serisinin seramik iskelet modeli. AP royal oak da geçtiğimiz yıllarda çıkarmış ve olay olmuştu.Ancak bu hem iskelet hem de AP nin yarı fiyatından az. Üstelik muhtemelen daha kaliteli :thumbup: Kasa ve bilezik ful seramik.
Ben çok beğendim.

Resim
Resim

İkincisi ise, çok beğendiğim bir markanın çok merak ettiğim bir modeliydi.
Louis Moinet Space walker.
Guinness rekorlar kitabına göre dünyanın ilk kronograf üreticisi olarak tescil edilen bu marka, özellikle dekoratif kadran ve kasalarıyla öne çıkıyor. Evet itiraf ediyorum arabesk bir yanım var ve Bovet ile birlikte bu markayı çok beğeniyorum, avrupada falan bir baron olsaydım kesin takardım :lol: :lol:

Space walker a gelince; uzayda yürüyen ilk astronot olan Alexey Leonov a ithafen yapılmış bir model. Alexey Leonov dış uzayda 12 dakika 9 saniyelik bir yürüyüş yapmıştı bu yüzden tourbillon kafesi saat 12 yönüne konmuş. Tourbillon dönerken eksende bir de elmas dönüyor.
Bu da Leonov'un uzay görevindeki adı olan Almaz'ı ( Rusça Almaz = Türkçe elmas) sembolize ediyor.
Yine 12 dakikaya ithafen engraving kasa modeli sadece12 limitli. Ve kadranda da özel tekniklerle bir uzay görünümü yaratılmış. Bombeli cam ile beraber adeta gerçek bir derinliğe sahip 3 boyutlu bir görünümü var :super:

İnceledeğim model ise 12 limitin ilk numarası 1/12.
13 limit olsaydı alırdım diye sallayarak (220.000 CHF) :lol: sizi resimlerle başbaşa bırakıyorum.

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
afl

Mesaj kiwi21 » 28 Oca 2019, 22:56

Kerem abi, bu görsel şölen ve her zamanki aydınlatıcı bilgiler için teşekkürler.

Müsadenle evdeki saatleri yakmaya gidiyorum. O Monet ne öyle :shock: :super: :super: :champ:
https://instagram.com/kiwiwatch
Kullanıcı avatarı
kiwi21

Mesaj slhgzl » 29 Oca 2019, 17:11

Kerem bey ben de radonun full seramik saatini almıştım.Alırken çok tereddüt ettim ama baktımki omeganın vs. birçok markanın seramik saati var saat te çok hoşuma gittiği için tetiği çektim. Simdi sizin de seramiği beğenmeniz beni mutlu etti.
Civil Engineer
Kullanıcı avatarı
slhgzl

Mesaj afl » 29 Oca 2019, 18:38

salguz yazdı:Kerem bey ben de radonun full seramik saatini almıştım.Alırken çok tereddüt ettim ama baktımki omeganın vs. birçok markanın seramik saati var saat te çok hoşuma gittiği için tetiği çektim. Simdi sizin de seramiği beğenmeniz beni mutlu etti.
Güle güle kullanın Sn salguz. Rado da özellikle malzeme kullanımında çığır açmış markalardan. Hyperchrome çok değişik bir gelişmeydi. Eminim seramik de çok iyidir. Bu konuda çok yol katetmişler. Benim için seramik sadece kullanımı zor bir model. Onun dışında görüntü çok güzel.

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
afl

Mesaj slhgzl » 29 Oca 2019, 19:00

afl yazdı:
salguz yazdı:Kerem bey ben de radonun full seramik saatini almıştım.Alırken çok tereddüt ettim ama baktımki omeganın vs. birçok markanın seramik saati var saat te çok hoşuma gittiği için tetiği çektim. Simdi sizin de seramiği beğenmeniz beni mutlu etti.
Güle güle kullanın Sn salguz. Rado da özellikle malzeme kullanımında çığır açmış markalardan. Hyperchrome çok değişik bir gelişmeydi. Eminim seramik de çok iyidir. Bu konuda çok yol katetmişler. Benim için seramik sadece kullanımı zor bir model. Onun dışında görüntü çok güzel.

Kerem bey ben saatlerimi çok titiz kullanırım.10 yıl önce aldığım saatlerim var hala yeni gibi.Saati satan arkadaş bu özelliğimi bildiğinden gönül rahatlığıyla alabilirsin demişti.Saati sert bir zemine düşürmedikçe bir şey olacağını sanmıyorum.Diğer saatlerimizde de sonuçta safir veya diger cam türleri var onların da sert bir zemine düştüğünde kırılma riski var.Bir de konusu açılmışken sormak istedim.Rado yu forumda hemen hemen hiç görmedim.Sizce niçin tutulmuyor? Bilgiler için teşekkürler.
Civil Engineer
Kullanıcı avatarı
slhgzl

Mesaj copycat » 30 Oca 2019, 09:15

salguz yazdı:
afl yazdı:

Kerem bey ben saatlerimi çok titiz kullanırım.10 yıl önce aldığım saatlerim var hala yeni gibi.Saati satan arkadaş bu özelliğimi bildiğinden gönül rahatlığıyla alabilirsin demişti.Saati sert bir zemine düşürmedikçe bir şey olacağını sanmıyorum.Diğer saatlerimizde de sonuçta safir veya diger cam türleri var onların da sert bir zemine düştüğünde kırılma riski var.Bir de konusu açılmışken sormak istedim.Rado yu forumda hemen hemen hiç görmedim.Sizce niçin tutulmuyor? Bilgiler için teşekkürler.
Bundan 12 - 13 yıl önce Suudi Arabistan'a gittiğimde çok dikkatimi çekmişti. Rado orada bizdeki Tissot gibi, hatta daha yaygın bir marka. Sanırım orada distribütör kuvvetli ya da Arapların zevkine çok uyuyor. Her iki üç kişiden birinin kolunda Rado vardı. Genelde de tam siyah seramik görünümlü saatler. Yani Türkiye'de çok görülmüyor ama belirli yerlerde güçlü bir marka demek ki.

Ben de aşağıdaki modeli beğeniyorum.ResimResim

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
copycat

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: ahmetemin, kesikparmak ve 51 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners