TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Forumda Saat Önerilerinde kısır döngü var mı ?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Forumda kısır döngü var mı ?

Mesaj Mandos » 12 Tem 2018, 14:37

mturann yazdı:Citizen in bildiğim kadarı ile Türkiyede temsilcisi yok.
Satış ve servis ağı olsa orient ve seiko gibi çokça tercih edileceğini düşünüyorum.

Katılıyorum. Sirkeci’ye Orient ve Seiko hakim zaten. Bu arada Sirkeci’de istasyondan inince girişte bir mağaza getirmeye başladı Citizen’i. Ancak model skalası çok dar. Zamanla oturturlar diye düşünüyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Mandos

Mesaj görkemk » 12 Tem 2018, 15:01

470 dolara

sw200-1 mekanizmayla (Oris markasıda aynı mekanizmayı kullanıyor)

bunu satın alabiliyoruz mesela

Resim
Kullanıcı avatarı
görkemk

Mesaj rolexcollector » 12 Tem 2018, 16:10

görkemk yazdı:470 dolara

Resim
100 dolara bile almam ben bu saati, zevkler ve renkler.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
The best , or nothing..
Instagram : rolex.collector
Kullanıcı avatarı
rolexcollector

Mesaj Kakefe » 12 Tem 2018, 16:14

Forumdaki kisir donguye katiliyorum. Sadece saat cesitliliginde degil konu cesitliliginde de . Daha once bu konudan bahsetmistim. Foruma like tusu gelse veya “hayirli olsun “ tusu gelse mesaj sayisin % kac dusecegini merak ediyorum mesela . Ama forumun kendine has dinamikleri de olmali tabi. neyse konu disina cikmayayim.

Saat cesitliligi konusuna geri donersem ..
ever kisir dongu var, bunun sebepleri icinde ulkeye has kosullar da var.. bazi markalarin merkezlerinin olmayisi, kurdaki volatilite , paypal , gumruk vergisi vs vs .. buna ek olarak da risk almak istemeyip kolay satilabilinecek markalara daha cok yonelinmesi de var tabi de bu ortamda bu cok normal..

instagram @watchcolony
Kullanıcı avatarı
Kakefe

Mesaj Ankthas » 12 Tem 2018, 16:24

Kısırlık olduğuna katılmakla beraber bunun biraz da mevzunun tabiatında olduğunu düşünüyorum. Şimdi mesela Halios diye bir mikro marka var, çok güzel saatler yapıyorlar gayet kişilikli, şuna bak mesela bonibon gibi saat:

https://halioswatches.com/products/seaforth?variant=1522215780396

Preorder üzerinden satılıyor, dönem dönem açılıp kapanıyor. Şimdi ben kullanmadığım, çevremde kullananın olmadığı bir saati nasıl başka birine önereyim ki. Sen mesela Görkem Hocam Timex - Marlin demişsin, 200 dolara dress watch isteyen adama önerebilir misin, içinde Çin malı mekanizma var sonuçta nası alacan böyle bir sorumluluğu?

Ha mesela Helson - Sharkdiver aldım ben, kutu açılışı da yaptım orada bronz saat isteyen herkese önerdim, çünkü kendim bizzat denedim, kullandım ve memnun kaldım.

Bu arada yeri gelmişken Vostok - Classica > Timex - Marlin der kaçarım :lol:

https://meranom.com/en/vostok/vostok-classica/
En son Ankthas tarafından 12 Tem 2018, 16:30 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Deniz
Kullanıcı avatarı
Ankthas

Forumda kısır döngü var mı ?

Mesaj Mandos » 12 Tem 2018, 16:28

görkemk yazdı:470 dolara

Resim

Güncel kurlarla 3000₺ye yakın bi fiyatı oluyor. Giriş seviyesi olmuyor bence bu fiyatıyla. Oris alınır daha iyi bir seçenek. Kurlar, vergiler, yerel satıcıların darlığı ve ikinci el sebepleriyle bu kabuğun kırılması imkansız duruyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
En son Mandos tarafından 12 Tem 2018, 16:31 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Mandos

Mesaj görkemk » 12 Tem 2018, 16:31

Ankthas yazdı:Kısırlık olduğuna katılmakla beraber bunun biraz da mevzunun tabiatında olduğunu düşünüyorum. Şimdi mesela Halios diye bir mikro marka var, çok güzel saatler yapıyorlar gayet kişilikli, şuna bak mesela bonibon gibi saat:

https://halioswatches.com/products/seaforth?variant=1522215780396

Preorder üzerinden satılıyor, dönem dönem açılıp kapanıyor, fiyatı da 200 dolar. Şimdi ben kullanmadığım, çevremde kullananın olmadığı bir saati nasıl başka birine önereyim ki. Sen mesela Görkem Hocam Timex - Marlin demişsin, 200 dolara dress watch isteyen adama önerebilir misin, içinde Çin malı mekanizma var sonuçta nası alacan böyle bir sorumluluğu?

Ha mesela Helson - Sharkdiver aldım ben, kutu açılışı da yaptım orada bronz saat isteyen herkese önerdim, çünkü kendim bizzat denedim, kullandım ve memnun kaldım.

Bu arada yeri gelmişken Vostok - Classica > Timex - Marlin der kaçarım :lol:

https://meranom.com/en/vostok/vostok-classica/

evet baktım bencede vokstok daha iyi , ama şimdiden alternatif saatler ortaya çıkmaya başladı bence
Kullanıcı avatarı
görkemk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Aydn2425 ve 54 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners