Arkadaşlar tekrar teşekkür ederim..
Bond; mekanizma fotoğrafı için teşekkürler, eksikliğini senin eklediğin fotoyu görünce daha iyi anladım

drk; In-house kalibreler konusundaki fikrim ve bu fikrimin çıkış noktası incelememde belirttiğim tecrübelere dayanıyor.. Ben genel olarak basit ancak kaliteli, hassas ( tercihen COSC ), servisi zahmetsiz, bakım aralıkları uzun ve kronik problemleri olmayan kalibreleri tercih ederim.. Bu bahsettiğim özellikler genel olarak ETA bazlı kalibrelerde mevcut.. Bir de fiyat parametresini de işin içine katınca durum daha da ETA lehine dönüyor

Bu nedenle ETA bazlı bir kalibre beni ziyadesiyle memnun eder..
Bu arada ETA'nın da nispeten servisi zor ve zahmetli kalibreleri mevcuttur.. En basitinden Dubois Depraz modifikasyonlu modüler bir kronograph kalibre, bir Valjoux 7750'ye nazaran servis açısından sıkıntılıdır.. Alan Bey buralarda olsaydı

eminim örnekleri çoğaltır ve teknik detaylarla konuyu zenginleştirirdi..
Bunun dışında zaten komplikasyon sevmem, kadrandan ( open heart.. ) ve/veya cam arka kapaktan mekanizma izlemekten hoşlanmam, dekore edilmiş makinaya edilmemişinden fazla itibar etmem.. Özel olma konusundaki kaygı benim adıma " göze güzel görünme " parametresinin içinde asimile olan bir detay.. Haliyle bu konu benim için ikilem olmaktan çok uzakta..