Arkadalar tekrar teekk羹r ederim..
Bond; mekanizma fotoraf覺 i癟in teekk羹rler, eksikliini senin eklediin fotoyu g繹r羹nce daha iyi anlad覺m

drk; In-house kalibreler konusundaki fikrim ve bu fikrimin 癟覺k覺 noktas覺 incelememde belirttiim tecr羹belere dayan覺yor.. Ben genel olarak basit ancak kaliteli, hassas ( tercihen COSC ), servisi zahmetsiz, bak覺m aral覺klar覺 uzun ve kronik problemleri olmayan kalibreleri tercih ederim.. Bu bahsettiim 繹zellikler genel olarak ETA bazl覺 kalibrelerde mevcut.. Bir de fiyat parametresini de iin i癟ine kat覺nca durum daha da ETA lehine d繹n羹yor

Bu nedenle ETA bazl覺 bir kalibre beni ziyadesiyle memnun eder..
Bu arada ETA'n覺n da nispeten servisi zor ve zahmetli kalibreleri mevcuttur.. En basitinden Dubois Depraz modifikasyonlu mod羹ler bir kronograph kalibre, bir Valjoux 7750'ye nazaran servis a癟覺s覺ndan s覺k覺nt覺l覺d覺r.. Alan Bey buralarda olsayd覺

eminim 繹rnekleri 癟oalt覺r ve teknik detaylarla konuyu zenginletirirdi..
Bunun d覺覺nda zaten komplikasyon sevmem, kadrandan ( open heart.. ) ve/veya cam arka kapaktan mekanizma izlemekten holanmam, dekore edilmi makinaya edilmemiinden fazla itibar etmem.. zel olma konusundaki kayg覺 benim ad覺ma " g繹ze g羹zel g繹r羹nme " parametresinin i癟inde asimile olan bir detay.. Haliyle bu konu benim i癟in ikilem olmaktan 癟ok uzakta..