TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yeni TSF Limited Edition Önerileri

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Yeni TSF Limited Edition Önerileri

Mesaj Bg17 » 14 Kas 2016, 21:19

kilimanjaro yazdı:
Bg17 yazdı:
kilimanjaro yazdı:
- Kesinlikle kendi mekanizmasını kendisi üreten bir marka olmalı

:

Abi su kismini biraz acsana. Makenizmanin ne kadarini, hangi parcalarini kendi uretmesi lazim?
Makenizmayi kendi mi tasarlayacak? Yoksa disarida tasarlatsa ama parcalari uretse olur mu?
Herhangi bir iscilik icin disari gonderebilir mi? Yoksa onlari da mi kendi bunyesinde yapmasi laZim?

:D Başarcığım şunu demek istemiştim aslında , daha önceki saatler ETA ve Selitta ... bu seferkide inhause olsun önerdim :thumbup:

Belki de imalatcı olduğum için böyle düşünüyorum.Benim için kasa , kadran , kolları yapmak marifet değil.Önemli olan mekanizma yapabilmek.Ne kadarını nerden aldığının önemi yok.Uğraşsın yahu ...ARGE si olsun.

Makenizma dedigin saatin sadece bir kismi, ayrica gorunmedigi icin en onemli kismi degil. Ben sahsen eta yi tercih ediyorum, kendini kanitlamis, servisi bakimi kolay, sorunsuz.

Zamanin testinden gecmemis inhouse sadece reklam. Ayrica diyorum da anlatamiyorum, onlar da inhouse degil, tasarim baska yerde, su parca bir yerden bu parca baska yerden, ince iscilik, isil islem baska yerde, ne oldu inhouse. Ckd araba gibi, vidayi sik araba olsun, yada inhouse saat olsun.

Saati olusturan en onemli parca, ip, intellectual property, yani elle tutamaycagin, gozle goremeyecegin bilgi birikimidir. Bunun bir kismi markadir, baska kismi uretim know-how udur, buyuk bir kismi tasarimdir, bir kismi da musteri iliskileridir.

Bence deger de burdadir. Saat alirken kisitli kaynagin nereye harcanacagi da buna gore yapilmalidir. Benim tercihim ustteki konulara yatirim yapmis bir marka olur. Marka ve tasarim benim icin onemlidir.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj Khan » 14 Kas 2016, 21:23

Bg17 yazdı:
kilimanjaro yazdı:
Bg17 yazdı:
kilimanjaro yazdı:
- Kesinlikle kendi mekanizmasını kendisi üreten bir marka olmalı

:

Abi su kismini biraz acsana. Makenizmanin ne kadarini, hangi parcalarini kendi uretmesi lazim?
Makenizmayi kendi mi tasarlayacak? Yoksa disarida tasarlatsa ama parcalari uretse olur mu?
Herhangi bir iscilik icin disari gonderebilir mi? Yoksa onlari da mi kendi bunyesinde yapmasi laZim?

:D Başarcığım şunu demek istemiştim aslında , daha önceki saatler ETA ve Selitta ... bu seferkide inhause olsun önerdim [emoji106]

Belki de imalatcı olduğum için böyle düşünüyorum.Benim için kasa , kadran , kolları yapmak marifet değil.Önemli olan mekanizma yapabilmek.Ne kadarını nerden aldığının önemi yok.Uğraşsın yahu ...ARGE si olsun.

Makenizma dedigin saatin sadece bir kismi, ayrica gorunmedigi icin en onemli kismi degil. Ben sahsen eta yi tercih ediyorum, kendini kanitlamis, servisi bakimi kolay, sorunsuz.

Zamanin testinden gecmemis inhouse sadece reklam. Ayrica diyorum da anlatamiyorum, onlar da inhouse degil, tasarim baska yerde, su parca bir yerden bu parca baska yerden, ince iscilik, isil islem baska yerde, ne oldu inhouse. Ckd araba gibi, vidayi sik araba olsun, yada inhouse saat olsun.

Saati olusturan en onemli parca, ip, intellectual property, yani elle tutamaycagin, gozle goremeyecegin bilgi birikimidir. Bunun bir kismi markadir, baska kismi uretim know-how udur, buyuk bir kismi tasarimdir, bir kismi da musteri iliskileridir.

Bence deger de burdadir. Saat alirken kisitli kaynagin nereye harcanacagi da buna gore yapilmalidir. Benim tercihim ustteki konulara yatirim yapmis bir marka olur. Marka ve tasarim benim icin onemlidir.

Başar ağabeyim, söylediğin fasoncu Inhouse üretim yapan (parçayı sağdan soldan toplayanlar) ları çıkarsak, yeni proje minimum +9k olur sanırım.

Trollerat trollerut bu oyun kaput.

:) yanlışım varsa düzeltin lütfen.

Eta için +1 diyorum.

İyi bir markadan miyota 9015 bile olabilir.
God is good! Eski Kullanıcı Adı Nethuistr
Kullanıcı avatarı
Khan

Yeni TSF Limited Edition Önerileri

Mesaj Shams » 14 Kas 2016, 22:14

şöyle superluminova'lı bir saat daha olsa. steinhart yeniden olmaz muhtemelen ama pilot değilse de military tarzı da olabilir. (Lüm-Tec nasıl? :D) klasik de olur aslında. Hepsi olur ya fiyatı ortalama tutalım ama :(

Resim. Şöyle bir LE düşünün mesela..

Zaten tsf LE'lardan sadece concord'u bir türlü beğenemiyorum onun dışında hepsi müthiş.

Mekanizmaya çok takık değilim. Kurmalı mekanizmalara özel ilgim var sadece. Onun dışında çok üst düzey lume özelliği olan superluminova bir saat olsa tadından yenmez. Rengi de yeşilden farklı olmalı ama mavi beyaz vs.

Benim fikirlerim bunlar.
En son Shams tarafından 15 Kas 2016, 00:25 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Shams

Mesaj ozbugday » 14 Kas 2016, 22:33

Daha önceki projeler zamanında henüz forumla tanışmamıştım. Oris projesine ise maddi imkansızlık nedeniyle katılamadım. Çok şık bir ürün ortaya konmuş ki emeği geçen herkesi tebrik etmek gerekir.
Gelecek olası bir proje için konuşmak gerekirse ben de inhouse konusunda çok ısrarcı olunmaması gerektiği kanaatindeyim. Sebebini de yukarda Başar bey güzelce açıklamış zaten. Ek olarak da bunun getireceği ekstra maliyet nedeniyle ben ve benim gibi bir çok arkadaş çok istemelerine rağmen proje dışında kalabilir.
Japonların special edition projeleri destekleyeceklerine pek ihtimal vermediğim için aklıma gelen tek opsiyonu ifade etmek isterim. Forumda butik satış konusu bulunan, forumdaki büyüklerimizin nispeten kolay ve verimli iletişim kurabileceğini tahmin ettiğim ancon markasının hem kalite hem maliyet olarak beklentileri karşılayabileceğini düşünüyorum. Şahsen sea shadow II modelini çok beğeniyorum. Tabi olur da ciddi niyet alınırsa hangi model baz alınarak üretileceği çoğunluk kararıyla belirlenebilir. Miyota farklı marka saatlerde kullandığım ve başarılı bulduğum bir mekanizma. Yani genel olarak mantıklı geldi bana. Bununla ilgili düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Kullanıcı avatarı
ozbugday

Mesaj fortis » 14 Kas 2016, 23:10

Longines Flagship Heritage olsa süper olur :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
fortis

Mesaj Thevenin » 14 Kas 2016, 23:15

Cep veya duvar saati de olabilir.

" TSF Mark 69 - Édition érotique ", gibi mesela. Bu hususta Clk'nin muazzam fikirlerle gelecegine simdiden eminim :D

Projeyi de Baran ustlenirse is dedeler seviyesine yukselir hatta :D
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj MertYe » 15 Kas 2016, 00:18

Thevenin yazdı:Cep veya duvar saati de olabilir.

" TSF Mark 69 - Édition érotique ", gibi mesela. Bu hususta Clk'nin muazzam fikirlerle gelecegine simdiden eminim :D

Projeyi de Baran ustlenirse is dedeler seviyesine yukselir hatta :D

Baran'a bıraksak Andersen Geneve duvar saati yaptırır. Her saat başı ding dong ondan sonra :D
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj leonardo06 » 15 Kas 2016, 01:03

Corum bubble tsf edition

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
leonardo06

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: eskiserkan ve 68 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners