kilimanjaro yazdı:Bg17 yazdı:kilimanjaro yazdı:
- Kesinlikle kendi mekanizmasını kendisi üreten bir marka olmalı
:
Abi su kismini biraz acsana. Makenizmanin ne kadarini, hangi parcalarini kendi uretmesi lazim?
Makenizmayi kendi mi tasarlayacak? Yoksa disarida tasarlatsa ama parcalari uretse olur mu?
Herhangi bir iscilik icin disari gonderebilir mi? Yoksa onlari da mi kendi bunyesinde yapmasi laZim?
Başarcığım şunu demek istemiştim aslında , daha önceki saatler ETA ve Selitta ... bu seferkide inhause olsun önerdim
Belki de imalatcı olduğum için böyle düşünüyorum.Benim için kasa , kadran , kolları yapmak marifet değil.Önemli olan mekanizma yapabilmek.Ne kadarını nerden aldığının önemi yok.Uğraşsın yahu ...ARGE si olsun.
Makenizma dedigin saatin sadece bir kismi, ayrica gorunmedigi icin en onemli kismi degil. Ben sahsen eta yi tercih ediyorum, kendini kanitlamis, servisi bakimi kolay, sorunsuz.
Zamanin testinden gecmemis inhouse sadece reklam. Ayrica diyorum da anlatamiyorum, onlar da inhouse degil, tasarim baska yerde, su parca bir yerden bu parca baska yerden, ince iscilik, isil islem baska yerde, ne oldu inhouse. Ckd araba gibi, vidayi sik araba olsun, yada inhouse saat olsun.
Saati olusturan en onemli parca, ip, intellectual property, yani elle tutamaycagin, gozle goremeyecegin bilgi birikimidir. Bunun bir kismi markadir, baska kismi uretim know-how udur, buyuk bir kismi tasarimdir, bir kismi da musteri iliskileridir.
Bence deger de burdadir. Saat alirken kisitli kaynagin nereye harcanacagi da buna gore yapilmalidir. Benim tercihim ustteki konulara yatirim yapmis bir marka olur. Marka ve tasarim benim icin onemlidir.