TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yurtdışı Saat Alımı / Fiyatları

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Yurtdışı Saat Alımı / Fiyatları

Mesaj Clk » 18 Tem 2015, 08:32

MertYe, kesinti %30 civari. Örnek %20 VAT ile 1200 Euro'luk mal aldin. 200 Euro VAT Tax Free formu dolduruyorsun ve en fazla 130-140 Euro geri aliyorsun.

Yalniz forum üyelerine belirtmek istedigim bir konu var. Gümrük kanunlarina göre yurtdisindan aldiginiz ürünün vergisini Türkiye'de ödemeniz gerekiyor. Kontroller cok sert olmadigi icin bu pek gerceklesmiyor ama bu tip konulari burada acik acik konusmakla kendiniz hakkinda suc duyurusu yapmak arasinda pek bir fark yok :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj ustaomer16 » 04 Ağu 2015, 09:58

muhatap bulmak açısından da türkiyeden almak bence daha faydalı
Kullanıcı avatarı
ustaomer16

Mesaj bravoecho » 10 Kas 2015, 15:36

Merhaba,

Bende Rolex 116600 alma arefesindeyim, Black Friday indiriminde cok cok cazip bir fiyat denk gelmezse Turkiye Rolex yetkili bayilerinin birinden belli bir miktar indirim + TAX FREE ile almaya karar verdim.

Lakin saate uygulanan verginin NET olarak alanda yuzde kaci iade ediliyor? Yetkili bayi %12.5 da havaalaninda iade alacaksiniz diyor ama benim tecrubeme gore net odenen rakamlarin daha az oldugu.

Bu konu hakkinda tavsiyede bulunabilecek, yada fiyat avantaji icin SURAYA DA BAK diyebilecek arkadaslara simdiden tesekkurler.
Kullanıcı avatarı
bravoecho

Mesaj gagaloz » 12 Kas 2015, 21:43

ellerınıze saglık gayet guzel bılgı sunmussunuz tesekkurler
Kullanıcı avatarı
gagaloz

Mesaj donniedarko » 16 Kas 2015, 13:59

Cct yazdı:
Bg17 yazdı:Sahsi deneyimim, Turkiyede grey market de en ucuz fiyatlara rolex alinabilecegi yonunde...

Katılıyorum.

İtalya - Fransa - Almanya - İsveç - Hollanda - İngiltere - Viyana hepsinden bizzat fiyat aldım, hesap kitap yaptım ama her seferinde Türkiye'deki rakamlar daha uygun çıktı..

Bu ülkeler arasında fiyat ve indirim olarak en iyisi ise kesinlikle Viyana. Bunun haricinde şehir zaten saat müzesi gibi :) Bulamayacağınız marka ve model yok gibi.

özelden ya da buraya rolex satınalımı için Türkiye'de tavsiye edeceğiniz uygun yerleri yazabilir misiniz? beklenebilecek indirim oranlarını da yazarsanız ona göre pazarlık yaparım. 114300 düşünüyorum. çok teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
donniedarko

Mesaj o2o » 28 Oca 2016, 14:05

Clk yazdı:MertYe, kesinti %30 civari. Örnek %20 VAT ile 1200 Euro'luk mal aldin. 200 Euro VAT Tax Free formu dolduruyorsun ve en fazla 130-140 Euro geri aliyorsun.

Yalniz forum üyelerine belirtmek istedigim bir konu var. Gümrük kanunlarina göre yurtdisindan aldiginiz ürünün vergisini Türkiye'de ödemeniz gerekiyor. Kontroller cok sert olmadigi icin bu pek gerceklesmiyor ama bu tip konulari burada acik acik konusmakla kendiniz hakkinda suc duyurusu yapmak arasinda pek bir fark yok :D

Konu ile ilgili bir şey danışayım. Anladığım yurtdışından aldığımız ürün için TAX FREE işlemini yapsak bile ülkeye girince aslında o saatin beyanını yapıp vergisini ödememiz lazım. Anladığım kadarıyla bu ülke yasaları ile ilişkili. Ama şunu merak ettim ; ''bir İTALYAN türkiye den saat aldı. Tax free işlemi ile vergi indirimi aldı. İtalya yasalarına göre orada vergi vs ödemesi gerekir mi acaba? '' Aramızda bir İTALYAN olması dileğiyle :lol: :lol:
Kullanıcı avatarı
o2o

Mesaj shichinin » 28 Oca 2016, 14:50

Bildiğim kadarıyla ülkesine döndüğünde havalimanında ya da limanda gümrük'e ülkeye sokacağı eşya hakkında
beyanda bulunması ve gerekli vergiyi ödemesi gerekiyor. Yapan var mıdır diye soracak olursan, hiç sanmıyorum.
Kullanıcı avatarı
shichinin

Yurt dışından saat alımı

Mesaj concordet1972 » 28 Oca 2016, 22:20

Merhaba arkadaşlar , şubat ayı içinde eşimin İtalya ve İngiltere seyahatleri olucak.TUdor pelagos bakmak istiyorum sizce hangi ülkeden alınmalı ve hangisinde vergi avantajı daha iyi bilemedim.Birde bu iki ülke de adres bulamadım hangi adreslerden bakmalı yardımcı olmanızı rica ederim.TEşekkürler
Kullanıcı avatarı
concordet1972

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 194 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners