TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Saatlerimiz Direksiyon Başında / Steering Wheel Shots

Her An Her Yerde Saat Günlüğü

Re: TSF Saatlerimiz Direksiyon Başında / Steering Wheel Shot

Mesaj Archimed » 29 Eyl 2015, 15:58

Ben de yıllardır yazlıkçı sıfatıyla yaz aylarında Cuma akşamı gidiş, Pazar akşamı dönüş olmak üzere Kadıköy-Şile yolunu yaparım. Kışın da arada gidip orada bazen kalırım. Mevcut yol eski yolun genişletilmesine dayalı olarak yapıldığı için halen pek çok viraj var. Aracına güvenen usta sürücüler için bu yol keyifli olabilir. Diğer taraftan bana araç kullanmayı öğreten rahmetli ustam kamyon şoförüydü. "Aracımın her an bozulabileceği, lastiklerin her an patlayabileceği, yoldaki diğer sürücülerin sarhoş olabileceği" düşüncesiyle gayet temkinli bir sürücü olmamı öğütlemişti, ben de 1993'den beri bu ilkelerde araç kullanıyorum...

İstanbul-Şile yolunda AFL'nin dediği gibi çok tehlikeli araç kullanan hafriyat kamyonları var. Geçen yıl bir ara döküm izinleri ile ilgili bir sorun yaşamışlardı, protesto için yolu kapattılar. Hiçbir delikanlı polis çıkıp da yolu açamadı. Bunun yanı sıra bu yoldaki en sakat sürücü tipleri Bu Yaka ile Taşdelen arasında yola çıkanlar. Hele araç eski model Şahin, Kartal, Hyundai, çakal kasa BMW ve arka camı tuğralı ticari araç ise dikkatli olmanızı öneririm.. Sanıyorum bu aralıkta oturan pek çok genç bir şekilde edindiği araç sayesinde kendini ifade etme imkanı buluyor.
Kullanıcı avatarı
Archimed

Mesaj eraslani » 29 Eyl 2015, 16:35

Resim
şöyle bir yol olacak kapışmak için :thumbup:
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj Baran » 29 Eyl 2015, 17:24

Kapışmak için yol değil gercek sürücü ararım herzaman.Kendi dengim olarak hissetmediğim kimseyle 100m bile yürümem trafikte.Benim için aracında önemi yok yeterki eski kulağı kesiklerden olsun.Şu anda yenı genç nesil ne altındakı arabayı tanıyor ne cesur nede tecrubeli,hava atmak için gazlanmaz ben 14 yaşımdan beri arabasında yatan sanayide tatil gunlerini geciren şu anda 40 lı yaslarında olan tayfayla büyüdüm.Sokak başında arabayı kaydırmayı drift sanan Fast Furıous gençliğiyle işim olmaz.En son şile yolunda 2 Bmw motora denk geldim,motordan hiç anlamam ama ikiside enduruydu sanıyorum.Şile yolunu komple gazladık yeri geldi önüme aldım yeri geldi onlar bana yol verdi oldukcada tempolu bir yolculuk oldu cok keyif aldım.180le neredeyse yarım tur kontrayla girdim çoğu viraja gercekten etap oldu banada aracı aldıgımdan beri yuksek süratlardeki tepkılerini gorecek fırsat bulamamıştım.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj Cct » 29 Eyl 2015, 19:09

Archimed yazdı:arka camı tuğralı ticari araç ise dikkatli olmanızı öneririm..

:lol: :lol: :lol:

Müthiş tespit.
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj hozburun » 30 Eyl 2015, 08:54

Resim
Kullanıcı avatarı
hozburun

Mesaj Archimed » 30 Eyl 2015, 10:13

Baran yazdı:Kapışmak için yol değil gercek sürücü ararım herzaman.Kendi dengim olarak hissetmediğim kimseyle 100m bile yürümem trafikte.Benim için aracında önemi yok yeterki eski kulağı kesiklerden olsun.Şu anda yenı genç nesil ne altındakı arabayı tanıyor ne cesur nede tecrubeli,hava atmak için gazlanmaz ben 14 yaşımdan beri arabasında yatan sanayide tatil gunlerini geciren şu anda 40 lı yaslarında olan tayfayla büyüdüm.Sokak başında arabayı kaydırmayı drift sanan Fast Furıous gençliğiyle işim olmaz.En son şile yolunda 2 Bmw motora denk geldim,motordan hiç anlamam ama ikiside enduruydu sanıyorum.Şile yolunu komple gazladık yeri geldi önüme aldım yeri geldi onlar bana yol verdi oldukcada tempolu bir yolculuk oldu cok keyif aldım.180le neredeyse yarım tur kontrayla girdim çoğu viraja gercekten etap oldu banada aracı aldıgımdan beri yuksek süratlardeki tepkılerini gorecek fırsat bulamamıştım.

Senin gibi tecrübeli ve araçlar hakkında bilgi sahibi arkadaşların hızlı sürüş hobisini; lisanslı motor sporları sürücüsü sıfatıyla, trafiğe kapalı özel parkurlarda yerine getirmesinin daha doğru olacağını düşünüyorum. Sonuçta genel olarak yollarımız düzgün değil, sürücüler de genelde bilinçsiz. Yeni nesil araçlar üst düzey güvenliğe sahip de olsalar yoldaki bir yağ sızıntısı veya asfalttaki bir çatlak ciddi tehlike oluşturabiliyor. Araçların garantileri ve sigortaları da aracın belirli durumlarda kısmen veya tamamen yenilenmesini sağlıyor; can sağlığını tehdit eden durumlarda cana yönelik bir işe yaramıyor. Kazalar da zaten "bana bir şey olmaz" yaklaşımı veya sürücü hataları dışındaki diğer sürücü, yol koşullarına bağlı olarak gerçekleşiyor.

Forum üyeleri arasındaki dostluğa istinaden naçizane önerimdir ;)
Kullanıcı avatarı
Archimed

Mesaj AKadir » 30 Eyl 2015, 10:50

Arabanızın kalitesi, ağırlığı, motor gücü vs ne olursa olsun,
Lastiklerinizin yanağı 0.5 - 1 cm.dir.
Sizin kullanış ustalığınız ne olursa olsun, tehlike anında kaderiniz Sizin değil karşıdaki şoförün ustalığına bağlıdır.
Kullanıcı avatarı
AKadir

Mesaj Tgm » 30 Eyl 2015, 11:04

Hasan Abi :champ:

imageshack.com iki gündür 404 not found diyor :) Bir türlü giremedim

Edit: sayfa açıldı ama şimdi de ne e-mail i ne de şifreyi tanıyor. Neyse :D
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

ÖncekiSonraki

Dön TSF Bugün Kolunuzda Hangi Saat Var - Daily Wrist Check

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: eskiserkan, gargamell, jesuisnul, kocak04, scarbo ve 101 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners