Ben de yıllardır yazlıkçı sıfatıyla yaz aylarında Cuma akşamı gidiş, Pazar akşamı dönüş olmak üzere Kadıköy-Şile yolunu yaparım. Kışın da arada gidip orada bazen kalırım. Mevcut yol eski yolun genişletilmesine dayalı olarak yapıldığı için halen pek çok viraj var. Aracına güvenen usta sürücüler için bu yol keyifli olabilir. Diğer taraftan bana araç kullanmayı öğreten rahmetli ustam kamyon şoförüydü. "Aracımın her an bozulabileceği, lastiklerin her an patlayabileceği, yoldaki diğer sürücülerin sarhoş olabileceği" düşüncesiyle gayet temkinli bir sürücü olmamı öğütlemişti, ben de 1993'den beri bu ilkelerde araç kullanıyorum...
İstanbul-Şile yolunda AFL'nin dediği gibi çok tehlikeli araç kullanan hafriyat kamyonları var. Geçen yıl bir ara döküm izinleri ile ilgili bir sorun yaşamışlardı, protesto için yolu kapattılar. Hiçbir delikanlı polis çıkıp da yolu açamadı. Bunun yanı sıra bu yoldaki en sakat sürücü tipleri Bu Yaka ile Taşdelen arasında yola çıkanlar. Hele araç eski model Şahin, Kartal, Hyundai, çakal kasa BMW ve arka camı tuğralı ticari araç ise dikkatli olmanızı öneririm.. Sanıyorum bu aralıkta oturan pek çok genç bir şekilde edindiği araç sayesinde kendini ifade etme imkanı buluyor.