TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Belası ( Seiko 5 Military Alındı )

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Saat Belası ( Seiko 5 Military Alındı )

Mesaj haydari » 09 Ağu 2010, 18:01

Merhabalar... Bir saat almaya karar verdim internette araştırmaya başladım ama kafam hepten karıştı. Burayı gördüm ve üye oldum yardımlarınız için...

Öncelikle bütçem taksitle falan olursa 450 civarı. Aradığım saatin özellikleri kesinlikle metal kordonlu olmayacak. Çerçevesi çok aşırı büyük olmasada hafif heybetli birşey olsun istiyorum.
Kafamı karıştıran durum ise mekanik yada öteki tip(quartz sanırım). Quartz saatleri kimse sevmiyor sanırım ama benim bütçemdeki saatler hep o tip.
Timberlandin bir kaç modelini beğendim bi tane de diesel beğendim ama dieselden uzak dur diyorlar. Sizinle paylaşıp görüş ve tavsiyelerinizi almak istiyorum. Sizin yorumlarınızı ve varsa farklı önerilerinizi bekliyorum. Şİmdiden teşekkürler...

http://www.edipsaat.com/default.asp?git=9&urun=259931#.
http://www.edipsaat.com/default.asp?git=9&urun=259939#.
http://www.edipsaat.com/default.asp?git=9&urun=259937
http://www.hediyesaati.com/product_info ... SEL-DZ1295
Kullanıcı avatarı
haydari

Re: Saat belası

Mesaj Eterna » 09 Ağu 2010, 19:07

Sn. haydari,

Forumda duayen dostlarımız var. Onlar daha doğrusunu bilirler ama pilli otomatik ayırımından önce seçtiğiniz markaları düşünmemiz gerekli sanki. Bir ayakkabı bir de jean markası seçmişsiniz :)

Efendim hoş görünüze sığınarak mizah yapıyorum. 450 TL az bir rakam değil. Seiko, Tissot vs. pek çok kaliteli saat alırsınız o rakama. Bende tekrar düşünün derim.

Sevgiler,
Kullanıcı avatarı
Eterna

Mesaj haydari » 09 Ağu 2010, 19:33

Yardımınız için teşekkür ederim Sn. Eterna,

İnanın kafam karıştı ben daha çok dış görünüşe bakarak değerlendiriyordum şimdiye kadar. Seiko lara biraz baktım ama pek tarzım olan bi model bulamadım. Çoğu metal kordonlu ve ben hiç sevmiyorum o tipleri. Ben yukardakilerin tarzında bir şey arıyorum ama onların tarzı ne diye geçiyor onu bilmiyorum :D
Burdaki arkadaşlardan ricam bu tarzda kaliteli dediğiniz markalardan tavisye etmeleri.
Kullanıcı avatarı
haydari

Mesaj Frax » 09 Ağu 2010, 21:27

Tissot lara bakiniz. PR PRC serileri uygun olabilir. Swatch lar da guzeldir.
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj dexmorgan » 10 Ağu 2010, 14:12

Aşağıda yazdıklarım tamamen şahsi görüşümdür. Kimseyi rahatsız etmek gibi bir niyetim yok sadece saat-insan ilişkisine biraz mizah katıyorum. :)
Şahsi görüşüm saat hakkında insanlar üçe ayrılıyor. (Bu konunun da felsefesini yapıyorum ya, artık kimse beni tutamaz)

1. Saat meraklıları:
Kollarında saat olmadığı zaman kendini çıplak hisseden insanlar bu kategoriye giriyor. Otomatik saatlerin ruhu olduğuna inanıyorlar. Quartz saatleri saat olarak saymıyorlar.
2.Saat severler:
Saati aksesuar olarak görmekle beraber genelde quartz saatler tercih ediyorlar.
3.Saatle tanışmayanlar:
Son türümüz en vahim olanı. :) Genelde saat takma alışkanlığı olmayan insanlar. Eğer bu tür saat takıyorsa, bu saat evlilik hediyesi olarak gelen bir saattir yada başka bir hediyedir.

Şimdi bunları neden yazdın diyeceksin. Sen bu sınıftan hangisine giriyorsun? Saat kullanma alışkanlığın nedir?
Kullanıcı avatarı
dexmorgan

Mesaj 2fast4u » 10 Ağu 2010, 14:28

bu foruma uye olmussan artık eskı alıskanlıklarını bırakıp begenılerını tekrar gozden gecırmelısın.Otomatık saatlere bakmaya baslamak ılk hareket olabılır ve elbette saat markası olanlara
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj haydari » 10 Ağu 2010, 16:28

Ben sanırım ikinci gruba giriyorum.
Saate çok fazla para vermek istemeyen ama içime sinen bir saat takmak isteyen biriyim.
Uzun zamandır saat takmıyorum ama içimde büyük bir istek oluştu almaya karar verdim. Üye olduktan sonra burayı araştırdım biraz bilgi edindim ve Tissot un bir kaç modeli hoşuma gitti.
Şöyle de bi kötü durum araştırdıkça daha güzellerini buluyorum haliyle fiyatlarda artıyor :shock:
Kullanıcı avatarı
haydari

Mesaj darknight » 11 Ağu 2010, 12:08

Ben de foruma üye olana kadar Guess,Armani, Kenneth Cole gibi tasarımcıların quartz saatlerini kullanıyordum.
Hatta şu Armani saatimi çok severek almıştım; hala da çok severek takıyorum.
Tasarımı Tag Heur''e benziyor, sade ve gösterişli bence.
Üstelik kahverengi de çok güzel.
Otomatik saat için para biriktirmek ve model seçmek için size zaman kazandırır.
Benim tavsiyem:
Resim
Kullanıcı avatarı
darknight

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 31 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners