TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex Oyster Perpetual Day-Date Hakkında Bilgi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Rolex Oyster Perpetual Day-Date Hakkında Bilgi

Mesaj Architecte » 21 Şub 2015, 02:50

Almayı düşündüğüm saati saatçiye gösterdim orginal dedi. Evet kadranının etrafında çepeçevre rolex yazıyor. Yılı hakkında bir bilgim yok. Görüp inceledikten sonra internette bayağı aradım bu modeli. Hakikaten çok zor bulunan bir modelmiş. En sonunda chrono24 te buldum aynısını. Rolex'in bu modelini hiç bilmiyordum. Müşterimizin kolundan görünce bayağı ilgilendim o'da istersen sana satarım dedi. Almadan önce fikirlerinizi almak istedim. Temsili Fotografı ben ters çevirdim anlaşılsın diye. Chronoda replika saate bu kadar fiyat çekilir mi?

http://www.chrono24.com.tr/rolex/day-da ... d47-28.htm
Tecrübe, hayatta yediğimiz kazıkların toplamıdır'
Kullanıcı avatarı
Architecte

Mesaj Bond » 21 Şub 2015, 03:15

Chrono24'te ki satıcı güvenilir duruyor, temsili fotoda satılan saat sahte değildir ancak kadran değişmiş zaten ilanda da belirtmiş bunu. Saat 1964 model Ref.1802 bir vintage. Fakat saate sonradan takılan T Swiss Made T ibareli kadran bana biraz şüpheli geldi. Bu kadar eski bir modelde değişen kadranın orijinalitesini kontrol etmek pek kolay değil. Elbette burada konu esasen temsili olarak anlatılan ve alınması planlanan saat. Eski model bir vintage Rolex Day-Date saatin inner rehaut'ta çepeçevre Rolex yazması imkansız bir şey. Rolex bu güncellemeyi 2005 yılında yaptı. 2005 sonrası model pırlanta kadran bir YG Day-Date için 7.200 Euro çok düşük bir rakam. Day-Date için yüzlerce kadran alternatifi mevcut ve bu tarz smooth bezel YG pırlantalı bir çok model üretimi olmuştur. Saatin sahibi 2005 sonrası üretim yeni jenerasyon Rolex ibareli inner rehaut'a sahip bir saati çok ucuza veriyorsa elbette saati görmeden onu bilemeyiz. Bu anlatılan saat bir vintage mı yoksa modern bir Rolex Day-Date mi? Model referansının ve üretim yılının net olarak öğrenilip, sertifikasyon bilgilerinin güvenlik açısından alım öncesi edinilmesini kesinlikle tavsiye ederim.

Bu arada karışıklık olmasın 2005 sonrası inner rehaut Rolex engraving eklediğim resimdeki güncelleme. Örnek fotoğraftaki model yaklaşık $ 110K US liste fiyatlı yeni jenerasyon bir platinum Day-Date.

Resim
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Architecte » 21 Şub 2015, 03:43

Değerli tavsiyelerin için teşekkür ederim. Yalnız şu var. Chrono'daki saatten farklı bir tokası var alacağım saatin. Kadran üzerinde de sadece swiss made'' yazıyor. Arka kapak tırnaklı dümdüz bir kapak, ne yazı var ne de rolex logosu. Saatçi saati açar açmaz bu orginal dedi bize. Kadran üzerindeki taşlar teğerli taş diye geçiyor. Kordon altın. Fiyatını düşük bulmanız beni daha çok heyecanlandırdı. Yani neredeyse şimdi adama telefon edip gelip alıyorum diyeceğim :D Yıllardan beridir kullandığını söyledi, ama kaç yıllık saat olduğunu sormadım. Vintage değil elbette. Kutusu şusu busu duruyor zaten müşterimiz her ay şirkete geliyor. Pazartesi detayları öğreneceğim. Aslında numarası aklımda kaldığı üzere 11 ya da 18238 gibi bir şeydi. Saatçi kordonu çıkardı rakamlar orada yazıyordu. Saatin kordonu kaplama değil, 18K sarı altın. Bu arada altını nerede görsem kokusundan tanıyorum... Altın alışverişimiz çok oluyor. ;) Saygılar.

Edit:

Eklediğiniz görseldeki saat elbette çok pahalı olmalı. üzerinde pırlantalar var. Yurtdışı seyahatimde aldığım bir Tissot Lady saatin üzerinde değerli taşlar var diye 3. 500 USD para ödemiştim. Aynı model aynı marka ''taşsız'' 1000 USD idi. Anlayacağın elbette değerli taşlar çok büyük bir fiyat farkına neden oluyor.
Kullanıcı avatarı
Architecte

Mesaj Bond » 21 Şub 2015, 04:46

Memojan koklayarak saat almak şu durumda riskli. Altın dışında Rolex'in orijinalliğine etki eden bir çok faktör var. Verilen bilgilerde referans özelliklerine göre tutarsızlıklar görünüyor. Ya yanlış hatırlanıyor ya da detaylar şu durumda net bilinmiyor olabilir amaç alıcıyı korumak burada. 18238 Day-Date referansı 88/89'da tanıtılan ve 2000'e kadar devam eden seri. 98'e kadar T Swiss Made T kadranlı üretilirken son iki sene 98-2000 arası ise Swiss veya Swiss Made ibareli kadrana geçildi. Ancak dediğim gibi 88-2000 arası üretilen 18238 inner rehaut Rolex engrave'e sahip bir model değil. Altın konusunda sıkıntı yok zaten bildiğim kadarı ile çok eski 1920-30 tarihli bir kaç art deco nadir kadın modeli Rolex dışında altın kaplama bir Rolex saat üretilmiş değil. Arka logosuz, yazısız, tırnaklı kapakta gayet olması gerektiği şekilde normal. Değerli taş diye geçen florentine pırlanta kadran içinde bir anormallik yok. Pazartesi detayları öğrenince çok daha rahat yorumlanıp karara yardımcı olunur. Çok önemli bir tarihe sahip ikonik bir Rolex modeli Day Date ve markanın en değerli serisi. Bu nedenle çok fazla sahtesi olan bir model azami dikkat göstermek gerek. Seride bir çok referans var ve oldukça karmaşık detaylara sahip. Saat güvenilir birinden ise mutlaka bir açıklaması vardır ve detaylar belli olunca konu açıklığa kavuşacaktır. Clk ve Razz Day-Date konusunda daha tecrübeli belki onlar konuyu görünce ek bilgi ve yorumlarını paylaşırlar.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Bg17 » 21 Şub 2015, 05:20

Bence acele etmeye gerek yok, day date e rolex e benzemeyen altin saat diye yaklasmak dogru drgil. Biraz daha arastirmanizi oneririm.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj Clk » 21 Şub 2015, 11:01

Bond, güvenin için teşekkürler. Danışmanlık ücret listemize www.onualmabenial.com.ar sitesinden ulaşabilirsiniz :D :D

Open six ile engraved rehaut bir arada bulunmaz. Saatin camı plexi dolayısı ile rehaut imkansız. Fotoğrafta ki saatte de rehaut yok zaten!

Bu fotoğraftan kesin birşey söylemek çok kolay olmasa da, saatin tarih ve gün çarkı orijinal gözüküyor. Pleksi saatin yaşına uyuyor v.s. Yalnız saat çok fazla polisaj işlemi görmüs ve neredeyse hiç et payı kalmamış! Ben bu saati almazdım!
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Architecte » 23 Şub 2015, 02:57

Katkılarınız için teşekkür ediyorum dostlar.

Altın, üstelik komple sarı altın saat takmak değerlerime duruşuma ters ama bakalım bakalım.

Almayı düşündüğüm saat temsili resimdeki saat değil sevgili Clk. Araştırmalarım sonucu benzer olarak ancak o'nu bulabildim. yoksa biraz daha farklı ve yeni bir saat
Kullanıcı avatarı
Architecte

Mesaj Tgm » 23 Şub 2015, 11:35

memojan yazdı:Saat otomatik, aynı zamanda kurmalı da galiba.

Böyle bir şey mümkün değil. Ki saat otomatik.. Çok temel bir bilgi ama.. Otomatik (self-winding) saatler kurma kolunu ters istikamete çevirmek suretiyle güç depolar ve kurulmuş sayılır. Ama bu kurmalı oldukları anlamına gelmez. Kurmalı yani manuel winding saatler güç depolayamazlar. Onları her gün kurma kollarını yine ters istikamete çevirerek kurmalısınız. Eğer kurmazsanız, saat güç rezervini bitirdikten sonra (hiç kolunuzdan çıkarmamış olsanız bile) duracaktır.

memojan yazdı:Lakin alacağım saatin kurma kolu değişmiş bu yüzden 500 euro fiyat kırıyor emsallerine oranla.

Ben olsam tek bu sebepten bile almazdım. Çok riskli bir durum. Kaldı ki 500 euro da böyle işlem için az bir indirim.

20-25k bandına kadar çıkıyorsanız, kesinlikle daha derinlemesine araştırma yapmanızı öneririm.
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: şimendifer ve 128 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners