gandalfs80 yazd覺:Hocam sizinle buyuk oranda mutabikim, yalniz su var 3-4 ay once Rolex bayisinin hemen onundeki bir starbuck ta, ankara next level avm, otururken yakin bir arkadasimla saat muhabbeti yaparken bizim gibi kafayi saatlerle bozmus bir beyfendi ile tanistik, malum saat isi bir tutku, bunu bilmeyen bilmez, bilmedigi gibi de deli gibi bakar, ayni zevke sahip olan saatseverler bulusunca muhabbet hemen aciliyor, beyfendinin kolunda steinhart in submariner a en cok benzeyen modellerinden birisi vardi, o zaman ilk defa steinhart i duydum, kolundan cikarip inceletmek nezaketini gosterdi, saati ikimizde inceledik, kotu saat degil ama 6-7 aylik takim icin cok yipranmisti, nasil desem celik dagilmaya baslamis, ROLEX 904L celigi kullaniyor biraz daha dayanikli diger markalarin 316l celiginden ama steinhart hangi celigi kullaniyorsa ya celikte ya islemesinde yada her iki prosedurde sorun var.
O an soyle dusunduk, STEinhart demek kafadaki ROLEX in butcesinden calmak demek, nitekim bize saati gosteren centilmen beyfendi de konusmaya basladiktan sonra hep ROLEX i konusmaya basladik, "benim kafamda da bir ROLEX var, dusunuyorum alicam, alamadim"
Ozetle cok iyi oldu bu kozmik bulusma, yazinizin son paragrafi ozet olmus, saatleri gercekten sevip inaniyorsaniz mutlaka koleksiyonunuzda bir ROLEX olmali, digerlerine ondan sonra bakariz, basligi hortlattim ama STEINhart deneyiminin onemli olduguna inaniyorum, saat darmadagin olmustu, simdi kolumda GMT MASTER-2 var iki aydir, sakin kullandim, carpma vs olmadi ve sifira yakin yipranma ve hala ayni can alici goruntu, steinhartta bu yoktu.
Ha acilista 5sn ileri gidiyordu, simdi 3 e dustu galiba, ROLEX imi cok seviyorum, aldigimdan dolayi da cok mutluyum, dogru karar.Triton yazd覺:Bu konuyu atlam覺覺m. 襤 Rolex le balam覺 profiterolle 癟eitlenmi.
nce bir konunun alt覺n覺 癟izeyim, Rolex mutlaka doldurua gelerek al覺n覺r ama sonra vazge癟ilemez bir durum yarat覺r. Burada en 繹nemli sorun T羹rkiye de yaamam覺z ve vicdans覺z fiyat art覺lar覺. Tavsiyem yurt d覺覺ndan al.
Kenara alt覺n koyaca覺na Rolex al hem kullan zevk duy, hem de deerini korusun. Bu iin ger癟ei.
Ancak eer ama癟 g繹steri ise hemen alt覺n覺 癟izeyim, kolunda Rolex olduunu anlayacak ve deerlendirecek insanlar her yerde bulunmaz.
Bu nedenle ortalama, g羹zel g繹r羹n羹ml羹, kabul edilmi kaliteye sahip saat arayanlar i癟in 繹rnein Steinhart Ocean 1 olduk癟a g羹zel bir se癟enek. Hem severek hem de uzun 繹m羹rl羹 kullan覺labilir. Tabii baka benzer markalarda var.
.........
........
Rolex e gelince, bence de mutlaka almak hele fedakarl覺k yaparak almak anlams覺z. Ama, iyidir, g羹zeldir, hotur. Kendini iyi hissettirir. Yeter ki doru fiyata ve doru yerden al, a覺r覺ya ka癟ma... 襤te marka yaratmak bu nedenle 繹nemli bir itir...
D繹n TSF 襤svi癟re Saat Kullan覺c覺 襤ncelemeleri - Swiss Watch User Reviews
Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 79 misafir
|