TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Grand Seiko = Ezber Bozan

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Grand Seiko = Ezber Bozan

Mesaj baskentco » 23 Tem 2014, 20:56

Razz yazdı:Benim bildiğim kadarıyla tüm otomobiller -aksi istenmediği takdirde- fabrika spesifikasyonlarında yer alan monogramları üzerine monte edilmiş şekilde terkeder üretim bandını.. :geek:
Ayrıca otomobilin teknik özelliklerine işaret eden fabrika orijinali monogramların araca takılı vaziyette durmasının aracın ihraç edildiği ülkenin muassır medeniyetler mertebesine olan mesafesiyle alakası olması durumu da bana hiç inandırıcı gelmedi.. :?:

yurtdşında arabaların çoğunda model detayı yazmaz. ben bunu kültürel farklılığa bağlıyorum, türkiyede sahip olunanlar ile var olmak yaygın, fakat sigorta şirketlerinin bunu talep ettiğine dair yazılar da okudum, buna bağlayanlar da var. istediğiniz gibi değerlendirebilirsiniz. yazıdaki esas mesele o değil zaten.
Kullanıcı avatarı
baskentco

Mesaj 2fast4u » 23 Tem 2014, 22:39

Marinemaster ın hastasıyız
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Baran » 23 Tem 2014, 23:32

Ben özgün olsun diye 3.16 'nın arkasina M3 yazdirmistim.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj 2fast4u » 23 Tem 2014, 23:38

:)
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Bg17 » 24 Tem 2014, 00:45

baskentco yazdı:
Razz yazdı:Benim bildiğim kadarıyla tüm otomobiller -aksi istenmediği takdirde- fabrika spesifikasyonlarında yer alan monogramları üzerine monte edilmiş şekilde terkeder üretim bandını.. :geek:
Ayrıca otomobilin teknik özelliklerine işaret eden fabrika orijinali monogramların araca takılı vaziyette durmasının aracın ihraç edildiği ülkenin muassır medeniyetler mertebesine olan mesafesiyle alakası olması durumu da bana hiç inandırıcı gelmedi.. :?:

yurtdşında arabaların çoğunda model detayı yazmaz. ben bunu kültürel farklılığa bağlıyorum, türkiyede sahip olunanlar ile var olmak yaygın, fakat sigorta şirketlerinin bunu talep ettiğine dair yazılar da okudum, buna bağlayanlar da var. istediğiniz gibi değerlendirebilirsiniz. yazıdaki esas mesele o değil zaten.

Yurtdisi diye hangi ulkelerden bahsettiginizi bilmiyorum fakat model bir pazarlama aracidir ve su ana kadar standart olarak yazilmadigi bir ulkeyendenk gelmedim.

Model detayi yazilmamasinin kulturel olarak aciklanmasi bana gore mantikli ve kabul edilebilir bir aciklama degil.

Ama sanirim sizin gelmeye calistiginiz nokta, saat gibi arabada da hava atmak icin alanlar model numarasini gozumuze sokarlar, gelismis ulkelerde boyle olmaz demek. Bu tarz ustu kapali imalari dogru bulmuyorum. Ayrica yazim tarzinizinda forum formatina cok uyumlu olmadigini, kendi goruslerinizin sadece sizin gorusleriniz oldugunu, genel kabul edilmis dogrular olmadigini hatirlatmak isterim.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj baskentco » 24 Tem 2014, 00:57

Baran yazdı:Ben özgün olsun diye 3.16 'nın arkasina M3 yazdirmistim.

m6 yazdırmaya paran mı yetmedi :lol: :lol:
Kullanıcı avatarı
baskentco

Mesaj baskentco » 24 Tem 2014, 01:27

Bg17 yazdı:
baskentco yazdı:

Yurtdisi diye hangi ulkelerden bahsettiginizi bilmiyorum fakat model bir pazarlama aracidir ve su ana kadar standart olarak yazilmadigi bir ulkeyendenk gelmedim.

Model detayi yazilmamasinin kulturel olarak aciklanmasi bana gore mantikli ve kabul edilebilir bir aciklama degil.

Ama sanirim sizin gelmeye calistiginiz nokta, saat gibi arabada da hava atmak icin alanlar model numarasini gozumuze sokarlar, gelismis ulkelerde boyle olmaz demek. Bu tarz ustu kapali imalari dogru bulmuyorum. Ayrica yazim tarzinizinda forum formatina cok uyumlu olmadigini, kendi goruslerinizin sadece sizin gorusleriniz oldugunu, genel kabul edilmis dogrular olmadigini hatirlatmak isterim.

üstü kapalı değildi, araba meselesi örneğiydi zaten, fakat yazımda söylediğinizi değil saat markasının zaten göze kolay kolay sokulabilecek bişey de aslında olmadığını yazmıştım.
yurtdışındaki araçlarda marka yazılmaması, marka yazılmamasının yaygınlığı, pardon bu cümle de yanlış olduysa düzelteyim, yurtdışında araç arkasında model bilgilerinin motor gücü vb spesifik bilgiler içermeme opsiyonunun tercih edilme sıklığının ülkemize göre daha gözle görülebilir olması, pardon bu da olmadı olmayan markanın neyini göreceksiniz? yani neyse, benim örnek mahiyetinde yazdığım şey - ki araçların spesifik detaylarının arkada yer almaması bazı kişilerin dikkatini çeken bir hususmuş. bunu da adamların mütevaziliğine bağlayan da var, pintiliklerine bağlayan da olabilir, sigorta şirketlerinin talebi diyen de (çalınma önlemiymiş) yani böyle bir gözlem var, bu gözleme farklı yorumlar yapılmış. ben de ben bu yorumu yapmıştım, ama mesela benim düşündüğüm sebebe katılmayana bu farklı sebebe bağlayan da var siz o sebebe de bağlayabilirsiniz demiştim. bunu gözlemlemeyen de olabilr, o da bu tespitin sebeplerini oluğu gibi tespitin kendisini de yanlışlayacaktır, olabilir bu da sorun değil. yani daha ne diyebilirim, bu basit örnekteki büyük sorun ne bilemiyorum gerçekten. farklı değerlenirmeler olduğunu yazan benim, fakat siz bana sizin fikriniz tek doğru değil yazmışsınız.

grand seiko'nun en temel meselesi nedir, bir seiko'ya o para verilir mi? bu forumda 10 larca kez dillendirilmiş bişey değil mi? bu dillenince gs cilerin saldırdığını hiç duymadım. çünkü belki sığ bir yaklaşım gibi görünebilse de hayatın da belli gerçekleri var.

fakat nedense bu gerçekler çerçevesinde rolex için gayet bilinen eleştiriler dile getirildiğinde mesela böyle gereksiz şeylerden toplu ateşler geliyor.

bir distribütörün rolexin özgün olmadığı imasına bile dayanamayıp benim rolexim nasıl özgün olmaz diyenler bile var, neyseki arabası özgün de oradan mutlu oluyor :lol:
Kullanıcı avatarı
baskentco

Re: Ynt: Grand Seiko = Ezber Bozan

Mesaj Baran » 24 Tem 2014, 07:55

Aahahahaha :lol:
Kullanıcı avatarı
Baran

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: sphinx ve 214 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners