TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Alman Saat Üreticilerinin Tam Listesi / Made in Germany

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Alman Saat Üreticilerinin Tam Listesi - Made in Germany

Mesaj Frax » 14 Haz 2010, 08:49

Okuduğum her metin Alman saatlerine olan hayranlığımı artırdı.Konserve kutusu üretir gibi saat üreten marka pek yok.Az, öz saatler.Bende "Swiss Made'den bile önde gelen bir ifade artık bu "Made In Germany".Hele bir de Glashütte yazan bir kadran olsa :)
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj everywhere » 14 Haz 2010, 09:35

güzel paylaşım clk sağol. valla bir tane A. Lange & Söhne saatim olsa swiss made felan yalan olur.çoğu 1. sınıf swiss markanın 4bin 8 bin seğmentinde alınabilecek saatleri olmasına karşın,bu mübareklerin yaptığı saatler 10bin 15binlerden başlıyoki pes.adamlar yapıyo helal olsun valla.
Kullanıcı avatarı
everywhere

Mesaj Modern60 » 14 Haz 2010, 13:24

Neden o yükseklerde gteziyorsunuz everywhere. Temption, Sinn, Nomos, Nivrel, Marcello C.,Schauer, Sothis ve benzeri bir çok markanın fiyatları gayet makul ve ulaşılabilecek düzeyde. Bir tek in-house makineleri yok ama haricinde herşeyi kendileri üretiyor. A.Lange Sohne yada Glashütte bu gün pahalılar. Eskiden çok ucuz saatlerdi. Temption bu forumun satış bölümünde var, adresi var inceleyin ve keşfedin. Diğer adreslerde burada.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Re: Alman Saat Üreticilerinin Tam Listesi - Made in Germany

Mesaj everywhere » 14 Haz 2010, 16:02

modern60 hocam bu saat işinin altı var üstü yok biliyosun.benimde oris marka otomatik bir saatim var gayette severek takıyorum ama insan daha iyisini daha güzelini bunlarıda geçtim daha özelini istiyor.misal clk rolex seven biri bayada rolexi var.bitirisin o zaman bu işi daha uğraşmasın.saat benim için bir gösteriş nesnesi değil ben güzel ve kaliteli bir saate bakarken zevk alıyorum onu izlerken.çoğu zaman arkadaşlarım dıo işinmi var saate bakıyosun oysa o akan saniyeyi izlemek beni mutlu ediyo.bu yukarda saydığın saatlerin çoğunu alabilirm bi şekilde ama koleksiyonumun hangi değerde parçaları olurlar bilmem.bide benim hayatta kendime şiar edindiğim bir söz var belkide o yüzden ben A. Lange & Söhne marka bir saat isityorum: insanlar hayatta en fazla istedikleri şeye sahip olabilirler daha fazlası değil.
saygı ve muhabbet ile..
Kullanıcı avatarı
everywhere

Mesaj Modern60 » 14 Haz 2010, 17:48

Lange&Sohne bu gün pahalı. Ya eskiden, çok değil 20 sene önce adı yoktu ve Richemont group ayağa kaldırdı. Glashütte de aynı çünkü aynı kurucu tarafından kurulmuşlar. Elbet ki değerli saatler ama benim dediğim Bauhause saatleri de aşağı görmeyin, bir gün bu günkü değerlerinin en az 3 katı edecekler. Çünkü çok özel olarak üretiliyorlar. Yılda 700-800 saat üreten adamlar. Bir kere özel ilişkini de kuruyor ve saatçiliğ daha çok seviyorsun. Taktığında herkes bakıyor ama başkasında yok, markayı merak ediyorlar. Özel bir isim söylüyorsun. Basit bir şey söylüyorum. Neden kendinize özel bir şey takmayı istemeyesiniz??? Kuşkusuz alamna saatleri çok büyük itina ile üretiliyorlar. Ama şunu dersen: ya ben de kendime has değil de bilinen bir şey olsun ki farklı olayım bak çelişki burada??? Neyse bir gün bizler de kendimize has olacak kadar kendimize güven duyacağız.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Clk » 14 Haz 2010, 17:54

:D

Ben böyle birsey demem :) Herkeste olan ile ben cok mutluyum :lol:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Modern60 » 14 Haz 2010, 17:56

Bir de altı var üstü yok lafı bir aldatmaca. Bütün bütün ne yaparsa yapsın ağzıyla kuş tutsa bile mekanik bir saat 270 yıldır aynı sevgili dostlar. Yani altı üstü aynı. 10 dolarlık makine ile 1000 dolarlıkı makinada değişen bir kaç madenin daha iyi olması. Hepsi bu. Mutlaka ki bir balon ekonomisi, saat ve mücevheri de göklere çıkardı ve hayranlar yarattı. AP,PP,Breguet, Blancpain, A.Lange&Söhne, Glashütte gibi saatler bu sebeple 1 e mal edilip daha toptanda 10 a satılmaktalar. Yani sadece hayal ve hava satılmakta. Biraz saati böyle görüp böyle hayallere kapılmakta fayda var. Benden söylemesi. Hayal ettiğiniz herhangin pahalı bir markanın modeli size gelinceye kadar 30 kat değer kazanıyor. Bir daha düşünün. Yoksa ne birbirinden farklı kılıyor da bu kadar değer farkları var???????????
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Modern60 » 14 Haz 2010, 18:11

Rolex konu dışında clk. Herhalde ne demek istediğimi anladın. Değer olarak hiç olmazsa hak ettiğine karşılık istiyor. Daha ucuz da olabilirdi ama o zaman da Rolex diye bir marka olamazdı. Bu da satış politikalarının gerektirdiği yollardan(stratejilerden). Ama bir BLANCPAİN FIFTY FATHOMS 1965 TE 1100 chf idi Bu gün 15500 chf. Bu kadar nasıl değer kazandı. Bir Rolex oyster perpetual submariner 1970 te 900-1000 chf idi. Bu gün 6500 chf. Bir Zenith calender complet model depose 1998 de 3950 chf idi. Bu gün 11500 chf???? Her nereden bakarsanız Rolex tam yerinde. Bunu da tarafsız olarak söylemekten asla geri durmam.

Oris'e de bakalım. 1970 lerde ilk çıktığında ChronoOris ne kadardı? 635 chf. Bu gün 2500 chf. Oris i çok sevenleriniz var ben de çok beğeniyorum ama o da değerinden yükseklerde geziyor. Tarafsız bakalım lütfen. Çünkü hiç bir özel işlem yapmadan eta ları kullanıyor. Bir kaç modeli hariç modifiye bile yok. Sadece kırmızı boyanmış bir rotor(???). Kısacası ben hayallere dalmadan saatleri sevelim demek istiyorum. Ben Temption takıyorum. Başka ne takardım diye sorarsanız, beğendiğim her saati hiç marka değerine bakmadan takarım. MOMO DESİGN mesela, VSA, Rolex Milgauss, IWC engenieur vs vs. Taktığım da 100 lerle marka var. Takmadıklarım PP, AP,Breguet, Jacquet Droz, Blancpain(o da çok beğendiğim halde değerini fazla bulduğumdan) vs vs. Kısacası benim için fiyat kalite ve asli değer çok önemli. Çünkü işin aslında ne nedir biraz da olsa biliyırum. Bir saat kaça mal olur(baştan sona elde üretilen bir saat olmadığından)hak ettiğği değer nedir onlara daha çok bakarım.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: cannavaro, Majestic-12 [Bot], serqensoylu ve 115 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners