Modern60 » 14 Haz 2010, 18:11
Rolex konu dışında clk. Herhalde ne demek istediğimi anladın. Değer olarak hiç olmazsa hak ettiğine karşılık istiyor. Daha ucuz da olabilirdi ama o zaman da Rolex diye bir marka olamazdı. Bu da satış politikalarının gerektirdiği yollardan(stratejilerden). Ama bir BLANCPAİN FIFTY FATHOMS 1965 TE 1100 chf idi Bu gün 15500 chf. Bu kadar nasıl değer kazandı. Bir Rolex oyster perpetual submariner 1970 te 900-1000 chf idi. Bu gün 6500 chf. Bir Zenith calender complet model depose 1998 de 3950 chf idi. Bu gün 11500 chf???? Her nereden bakarsanız Rolex tam yerinde. Bunu da tarafsız olarak söylemekten asla geri durmam.
Oris'e de bakalım. 1970 lerde ilk çıktığında ChronoOris ne kadardı? 635 chf. Bu gün 2500 chf. Oris i çok sevenleriniz var ben de çok beğeniyorum ama o da değerinden yükseklerde geziyor. Tarafsız bakalım lütfen. Çünkü hiç bir özel işlem yapmadan eta ları kullanıyor. Bir kaç modeli hariç modifiye bile yok. Sadece kırmızı boyanmış bir rotor(???). Kısacası ben hayallere dalmadan saatleri sevelim demek istiyorum. Ben Temption takıyorum. Başka ne takardım diye sorarsanız, beğendiğim her saati hiç marka değerine bakmadan takarım. MOMO DESİGN mesela, VSA, Rolex Milgauss, IWC engenieur vs vs. Taktığım da 100 lerle marka var. Takmadıklarım PP, AP,Breguet, Jacquet Droz, Blancpain(o da çok beğendiğim halde değerini fazla bulduğumdan) vs vs. Kısacası benim için fiyat kalite ve asli değer çok önemli. Çünkü işin aslında ne nedir biraz da olsa biliyırum. Bir saat kaça mal olur(baştan sona elde üretilen bir saat olmadığından)hak ettiğği değer nedir onlara daha çok bakarım.