TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Sedan / SUV / Sport / Tuner / Vintage / Muscle

Genel Otomotiv Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Ynt: TSF Sedan / SUV / Sport / Tuner / Vintage / Muscle

Mesaj Baran » 05 Haz 2014, 12:25

Tek araba bende tek saat bende diye bir cumle kurdugumu hatirlamiyorum ama bu forumda otomobillerle ilgili bisey yazinca diyecek laf kalmadiginda hemen maddi saldiriya geciliyor bana onuda anlamis degilim :D cocuklugumdan beri caddedeyim hemen hemen yeni yetme bebeler disindada herkesi tanirim herkesin direksiyonunuda bilirim bosa konusmam.Sag koltugunda bayginlik gecirircesine korktugumda oldu sag koltugumda bayilanda oldu bu islerin sidik yarisi mezarda biter.bmwpassion sitesinin kurucu uyelerindenim senelercede uye kalitesi yaptigimiz organizasyonlar ile Borusan otomotivinde saygisini ve destegini kazanan bir klup oldu.Ben ezelden BMW ciyim ama ondan once otomobilciyim Mercedeside severim saygim sonsuzdur Audiyide severim Saabi Volvoyuda.Mercedes alinca mbturkiyeyede uye oldum yazdim cizdim ama uye profili malesef yerlerdeydi tad alamadim biraktim yazmayi ki ordada BMW ye laf ettirmezdim Mercedeside kotulemezdim.Mercedes aldim sevdigim yonleri oldu sevmedigim yonleri oldu yine bana en hitap eden arabanin BMW olduguna karar verdim ama bu Mercedesi sevmedigim anlamina gelmiyor.Mercedeslede cok ugrastim ben iki markaninda farkli tadlari oldugunu hep soyledim ama bildigim seyleri yazdigimda 9 köyden kovuluyorum malesef.Tum otomobil camiasinda mercedes konfor bmw ise sportif surucu odakli hisli otomobil olarak anılır daha henuz bunu degistirebilen ahmet mehmet huseyin gormedim.
Kullanıcı avatarı
Baran

Re: TSF Sedan / SUV / Sport / Tuner / Vintage / Muscle

Mesaj razz » 05 Haz 2014, 12:29

Papa..?

;)
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj derKaiser » 05 Haz 2014, 12:41

tamam baran sensin varsa sen yoksa sen gıralda sen padişahta sen. ben maddi durumuna vurgu yapmadım bir tek sende var dedim biz bilmiyoruz çünkü yok bizde.

Papanın hangi arabasını istersin Razz Landaulet mi Gelandewagen mi?. :thumbup:
Gerçek ihtiyaçlar olmadan, gerçek hazlar olmaz.
Kullanıcı avatarı
derKaiser

Mesaj derKaiser » 05 Haz 2014, 12:47

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

bunlar Landaulet tabir edilen özelleştirilmiş popemobiller birde 80 sonrası suikastten sonrası için üretilen Gelandewagenlerde bunlar;

Resim

Resim

bunlarda son yıllarda kullandığı ML;

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
derKaiser

Mesaj derKaiser » 05 Haz 2014, 12:55

Resim

yeterince günceldir umarım. madem ki burası paylaşım sitesi buyrun buradan yakınız.

bu arada sondan ikinci resimdeki papanın yanındaki istanbul doğumlu Mercedes ceo'su Dieter Zetsche'dir.

Daha fazlası için
Kullanıcı avatarı
derKaiser

Re: Ynt: TSF Sedan / SUV / Sport / Tuner / Vintage / Muscle

Mesaj Baran » 05 Haz 2014, 12:56

Papada bilek olsa subaruya binerdi :D
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj razz » 05 Haz 2014, 13:34

Papa'nın MB tercih ediyor olması bende birşey uyandırmadı malesef.. Mahatma Gandhi'nin Rolex tercih etmesi de uyandırmazdı herhalde.. :roll:

Genelde TR'deki otomobil forumlarının çoğunluğu, imkan/ihtiyaç/hobi/mecburiyet parametrelerinde öncelik sırasını karıştıran :!: kullanıcıların, yaptıkları seçimleri önce kendilerine sonra da başkalarına haklı göstermeye yönelik geliştirdikleri savunma mekanizmalarının beslendiği, büyüdüğü yerlerdir.. :geek:

Bir örnekle açıklamak gerekirse; TR'de aylık net geliri 2000,00 TL. olan ve senede 10000km. yol yapan bir kullanıcının mantıksal ve/veya matematiksel olarak 2000model, 2.0lt, benzinli, otomatik bir Mercedes E200 kullanması doğru bir tercih değildir ancak kullanıcı mutlaka bir Mercedes sahibi olmak istediğinde imkanlarını -çoğunlukla alternatif ihtiyaçlar gözardı edilerek- sınıra kadar zorlar ve sahip olunabilecek yegane aracın bu olduğuna kaanat getirirerek alır.. İşte bu noktada forum devreye girer.. Kullanıcının " Sen ne yaptın..?" diye haykıran mantığına/iç sesine karşılık forum kullanıcıların yorumları genel olarak " efsane araba.., kıral araç.., gökteki yıldız/yerdeki yıldız.., esas mercedes bunlar.., babamda vardı hastaydım.., ilerde ben de alacağım aĞbi.., araba bunlar.., bunlardaki sac kalınlığı yok artık yenilerde.., amcaoğlu 500000km. yaptı kapak açmadan.., papa da biniyor.. " :D şeklinde gelir ve kullanıcı bu durumdan memnun olur, hatta daha da ileri giderek hakikaten kendisi için ideal aracın o Mercedes olduğuna bile inanabilir.. :shock: Lakin kendisine sıfır bir E200 alıp günlük olarak kullanan gerçek kullanıcı ise o sırada bu seçimiyle ilgili diğer kullanıcının geçtiği sağlama ve rasyonalizasyon safhasına ihtiyaç duymaz, zaten imkan/ihtiyaç/hobi/mecburiyet parametrelerinde öncelik sırasını doğru belirlemiştir.. 8-) Foruma girmez, üye olmaz.. İşte forum genelindeki bu yapı bazı insanlara göre arkadaş çevresi, aile, aktivite partnerliği gibi algılanırken bazı insanlara üslup bozukluğu, ortam kalitesizliği olarak yansır..

Yorumuma olası itirazlara cevaplarım;
" MB bilmemne forumunda dolu sıfır/yeni model araç sahibi var.. " Ne mutlu.. Zaten ben çoğunluk dedim değil mi..? ;)
" E adam Tata'ya mı binsin aynı paraya..? " Tata'lar sorunsuz ve pratik araçlar.. Bazen ben de düşünüyorum bir tane almayı.. Benim 3 yıldır kullandığım 206+ 1.4 hdi aracımdan çok da farklı değildir herhalde..?
" Parası olmayan binemesin mi eski de olsa Mercedes'e..? " Üniversite yıllarımda ( 1996-2000 ) 1976 Pontiac Firebird TransAm 6600cc ve 1974 Chevrolet Camaro Type LT 5700cc kullandım.. Koyacak benzin parası bulamadığım için bir gün bile okula arabayla gidemedim :roll: , sadece hafta sonları Bebek'te turladım.. ;) Levi's 501 almaya çıkıp Camaro'ya amortisör alarak geldiğimi günü iyi hatırlarım.. :P O zamanlar yaptığım en doğru hareket olduğunu düşünürdüm, şimdi çok gülerim o halime.. :)

Kendimi az çok otomobilci bir insan olarak görürüm ( hangi Türk erkeği görmez ki..? :D ) lakin Baran'ın teknik bilgisi, çevresi, pratik tecrübesi karşısında ilkokul öğrencisi sayılırım.. :) Ayrıca kendisi benim uyduruk Peugeot'umun zaten bir tane olan airbag'inde problem çıktığında bile bir Subaru STi'a bakar gibi hevesle bakar, ilgilenir dolayısıyla kendisinin otomobil ile ilgili tecrübe ve düşüncelerinin "yeni/pahalı olan iyidir, eski/ucuz değildir" gibi basite indirgenerek algılanmasını istemem.. :thumbup:
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj minus2point4 » 05 Haz 2014, 14:35

Razz yazdı:Mesaj açık.. 8-)

Resim

o plaka buraya da güzel giderdi şu an :D
Kullanıcı avatarı
minus2point4

ÖncekiSonraki

Dön TSF Otomotiv & Motorsporları - Automotive & Motorsports

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 45 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners