Merhaba,
Birka癟 haftal覺k bir 羹ye olsamda siteyi iyi takip eden bir 羹yeyim. Hernekadar 癟ok iyi bir saat bilgim olmasada genel olarak mekanizmalar覺 tan覺r覺m. Ayr覺ca seiko markas覺n覺 seven birisi olarak bir noktada yard覺ma ihtiya癟 duyuyorum.
Forumda 癟ok g羹zel spring drive a癟覺klamalar覺 var resimli falan. Bunlar覺n hepsini titizlikle inceledim ama hala u 繹nemli noktay覺 anlam覺 deilim, '' Spring Drive mekanizmas覺n覺 繹zel yapan nedir? '' . Tamam gerekli enerjiyi otomatik saatlerdeki gibi elde ediyoruz ve mekanik saatlerden daha az sapma yapmas覺 i癟in quartz teknolojisinden yararlan覺yoruz. Tamam saat tam olarak quartz olmasada sonu癟ta sapmay覺 azaltmak i癟in ve saatin ileri gitmesini 繹nlemek i癟in yine quartz kristalinden (yani elektronikten) elektronik olarak yard覺m al覺yoruz. Tamamda kinetic saatlerin i癟erisindeki y羹ksek teknoloji bar覺nd覺ran entegreyi kald覺r覺rsak, ve ayr覺ca d羹nyan覺n en k羹癟羹k jenerat繹r羹n羹 ve bataryalar覺 kald覺r覺rsak zaten spring drive ile esas olarak ayn覺 donelere sahip olmu olmuyormuyuz?
Mekanik saatlerin 40-50 sene 繹nce quartz devriminden sonra sonunun geldiini d羹羹nenler yan覺lm覺lard覺. Neden? 羹nk羹 insanlara herzaman doal eyler cezbedici gelir. arklardan, zemberekten ve daha bir s羹r羹 elemandan oluan bir mekanizman覺n zaman覺 g繹stermesi insanlar覺 hep daha fazla cezbetmitir.
Madem insanlar覺n cezbedilicii bu y繹nde ise, ve yukarda anlatt覺覺m gibi spring drive tam olarak mekanik bir saat olmad覺覺na ve kinetic teknolojisine 癟ok benzediine g繹re (En az覺ndan ben 繹yle d羹羹n羹yorum) spring drive' 覺n seiko taraf覺ndan 繹zel olduunu iddia ettii taraf nedir?
Teekk羹r ederim.