Merhaba,
Birkaç haftalık bir üye olsamda siteyi iyi takip eden bir üyeyim. Hernekadar çok iyi bir saat bilgim olmasada genel olarak mekanizmaları tanırım. Ayrıca seiko markasını seven birisi olarak bir noktada yardıma ihtiyaç duyuyorum.
Forumda çok güzel spring drive açıklamaları var resimli falan. Bunların hepsini titizlikle inceledim ama hala şu önemli noktayı anlamış değilim, '' Spring Drive mekanizmasını özel yapan nedir? '' . Tamam gerekli enerjiyi otomatik saatlerdeki gibi elde ediyoruz ve mekanik saatlerden daha az sapma yapması için quartz teknolojisinden yararlanıyoruz. Tamam saat tam olarak quartz olmasada sonuçta sapmayı azaltmak için ve saatin ileri gitmesini önlemek için yine quartz kristalinden (yani elektronikten) elektronik olarak yardım alıyoruz. Tamamda kinetic saatlerin içerisindeki yüksek teknoloji barındıran entegreyi kaldırırsak, ve ayrıca dünyanın en küçük jeneratörünü ve bataryaları kaldırırsak zaten spring drive ile esas olarak aynı donelere sahip olmuş olmuyormuyuz?
Mekanik saatlerin 40-50 sene önce quartz devriminden sonra sonunun geldiğini düşünenler yanılmışlardı. Neden? Çünkü insanlara herzaman doğal şeyler cezbedici gelir. Çarklardan, zemberekten ve daha bir sürü elemandan oluşan bir mekanizmanın zamanı göstermesi insanları hep daha fazla cezbetmiştir.
Madem insanların cezbediliciği bu yönde ise, ve yukarda anlattığım gibi spring drive tam olarak mekanik bir saat olmadığına ve kinetic teknolojisine çok benzediğine göre (En azından ben öyle düşünüyorum) spring drive' ın seiko tarafından özel olduğunu iddia ettiği taraf nedir?
Teşekkür ederim.