TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko Sportura SNA595P1 Kullanıcı İncelemesi

Japon ve Asya Üretimi Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Japon Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği Japon ve Asya Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

Re: Seiko Sportura SNA595P1

Mesaj promise1907 » 25 May 2010, 21:57

kroniksuper yazdı:doruk merhabalar senın saatın aynısından derı kayıslı modelını aldım sna595p daha dogrusu hedııye alınıcaktı bu modelını ıstedım sızlerın ankettekı yardımlarınızla lakın saat bugun elımı ulastı ust krono tuşu alttakıne cok sert ve ıcıne dogru gırmıyor alltakıyle alakası yok bu saatın tuş takımındakı farklılık orjinal olması mı yoksa bır sorun var bana acıl cvp verırsen cok sevınırım benım ıcın cok onemlı gorusmek uzere

bende de aynı durum var, sıkıntı yaratacağını sanmıyorum.. en azından sıkıntı verecek gibi durmuyor.
Kullanıcı avatarı
promise1907

Mesaj Clk » 26 May 2010, 08:15

Iyi de arkadaslar, bu bir sorun degil ki. Üstte ki krono dügmesi start ve stop görevi görürken altta ki sifirlama görevi görmekte. En azindan bende ki bütün kronograflar böyle. Start-stop dügmesi gayet rahat calisirken, sifirlama özelliginden dolayi alttaki krono dügmesi serttir. Bu Rolex'te de böyle, Omega'da da, Seiko'da da.....
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj drk » 26 May 2010, 08:38

Bu bahsettiğiniz durum otomatik saatler için tamam da pilli saatlerde krono düğmeleri elektronik bir devreye bağlı değil mi? Dolayısıyla bir fark olmaması yada işçilik ve malzemeden kaynaklanan farkların olabileceği görüşündeyim.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Clk » 26 May 2010, 08:42

Rezalet :D

Ben saatin pilli oldugunu hic dikkate almadim :oops:

Yukaridaki mesajimi dikkate almayin arkadaslar :)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj nickynick » 26 May 2010, 13:11

clk yazdı:Rezalet :D

:)
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj kroniksuper » 31 May 2010, 03:03

clk yazdı:Rezalet :D

otomatik saatim olana kadar yazmam artık :(
Saygılarımla
kroniksuper
Kullanıcı avatarı
kroniksuper

Mesaj Clk » 31 May 2010, 08:50

:)

Rezalet, saatin pilli olmasindan degil!!! Benim dikkat etmeden yazdigim yorum icin yazdigim birsey. Bu forumda pilli saatleri belkide en cok koruyan benim.

Böyle alinganlik yapmaya yada pilli saatleri yermeye gercekten gerek yok.
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Modern60 » 31 May 2010, 16:06

Aslında yorumunda haklıydın clk. Kronograflarda start ı sert ama stop u yumuşaktır. Reset ise, kısmen hafifi dokunulduğunda bile başa sarma işlemi yapar. Bunu sebebi, kronografı kesin başlatmak istediğin anda devreye sokabilmendir. Sert çünkü kesin kararla aktive olur. Pause yada stop ta hızla aktve olması gereken bir dokunmaya sahip olmalıdır. Geri sarma yeni bir işleme hızla girebilmek için tasarlanmış demek ki o da yumuşak baskılıdr. Bu sistem hem mekanik hem de elektronik kronograflarda dikkate alınarak imla edilirler. En azından eta da öyle olduğunu biliyorum. Bu bildiğimle bir yorum yapmak istedim.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

ÖncekiSonraki

Dön TSF Japon Saat Kullanıcı İncelemeleri - Japanese Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 15 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners