TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

İnternet Saat Satış Siteleri Yorum Ve Tecrübe

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: İnternet Saat Satış Siteleri Yorum Ve Tecrübe

Mesaj Triton » 05 Ara 2013, 22:00

Yurt dışı internet sitelerini tararsanız, new with tags, brand new, unused, not refurbished, unworn, in the original packaging gibi ifadeler kullanıldığını göreceksiniz.

Bunlar aldığınız ürünün orijinal, orijinal kutusunda, üzerindeki etiketlerin eksiksiz ve çeşitli nedenlerle yenilenme işlemi görmemiş olduğunu ifade eder.

Ucuz ürün satan ve niteliği belirsiz (ki çoğunlukla küçük girişimcilerin muhtelif şekilde temin ettikleri saatleri uygun fiyatlarla satan sitelerdir) sitelerden alınan saatler tamamen şans işidir.

Bu nedenle arkasında ciddi kurumsal kimlik olan siteleri tavsiye ederim.

Bu konuda bir örnek de vereyim.

Bir gazeteye ait internet sitesinden piyasaya göre uygun sayılabilecek fiyatta DSLR Nikon fotograf makinesi aldım.

Ancak ürün gelince objektif üzerinde çizik ve örneğin orijinal şarj cihazı priz adaptörünün eksik olduğunu gördüm.

Üründen sorumlu gösterilen firma ile irtibata geçince bunların 2. ya da 3. yolla ithalat yapan ve Doğu Bank iş hanında bulunan birçok dükkandan biri olduğunu gördüm. Sahibi olan arkadaş iyi bir insandı ve zorluk çıkarmadan objektifi değiştirdiler. Ancak kendi ithal ettikleri pakette Türkiye ye uygun priz adaptörü bulunmadığını çünkü bu ürünü dünya pazarlarından temin ettiklerini ifade ettiler.

Ben de fazla sorun çıkarmadım.

Ancak ucuza satılan her üründe bir çok neden olduğunu bilmek lazım. Bunlar, elden geçirilmiş yani garanti sorunları nedeniyle elden geçirilmiş ve ucuza satılan ürünler olabileceği gibi muhtelif yollarla temin edilen ve bu nedenle eksiklere sahip ürünlerde olabilir.

Özellikle yurt dışında ucuz saat satan ve Hintli/Pakistanlı vb., girişimcilere ait (örneğin İngiltere) siteler de de benzer işler oluyor.

Örneğin bu şekilde alım yaptığım iki marka kusursuz du ki bunun biri Vostok diğeri de Invicta dır.

Diğerlerinde ufak sorunlar mevcuttu. Bu nedenle özellikle belli değerlerdeki markaları dikkatle ve güvenilir satıcılardan almanızı tavsiye ederim...
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

internetten alışveriş güvenilirmi ?

Mesaj gokhancpt » 12 Ara 2013, 13:35

arkadaşlar iki tane saat alacam biri g-shock diğeri otomatik bi orient..bu saatlerin yetkili siteleri ersa ve aslan saate nazaran daha indirimli ki bu indirimler %40 a kadar varan indirimlere sahip siteler mevcut ..listesi ucuzu.com da cıkıyor..mesela elifsaat.com saatyol.com gibi siteler..bunlar güvenilır yerlermi ? hem banka kartı hemde orjinallik konusunda sordum?
Kullanıcı avatarı
gokhancpt

Mesaj ali10korkmaz » 12 Ara 2013, 20:09

ben hediyesaati.com adresinden 2 adet saat aldım (seiko,Tisoot) ürünler orijinal ve suan türkiye en iyi fiyat veren internet saat wep firmasıdor.
Kullanıcı avatarı
ali10korkmaz

Mesaj atetik » 19 Ara 2013, 22:51

ali10korkmaz yazdı:ben hediyesaati.com adresinden 2 adet saat aldım (seiko,Tisoot) ürünler orijinal ve suan türkiye en iyi fiyat veren internet saat wep firmasıdor.

Selam Ali bey,
Bu sayfadan bir tane Seiko Velatura almayi dusunuyorum. Ama fiyatlar diger yerlere gore cok asiri ucuz. Merak ettigim sey, saatlerin kacak olma durumu var mi, garanti veriyorlar mi?
Kullanıcı avatarı
atetik

Mesaj bayramzafer » 20 Ara 2013, 18:16

arkadaşlar yakın zamanda alışveriş esnasında hoş bir seiko kolsaati beğendim bulunduğum pendik ilçesi bankalar caddesinde bir kuyumcu vitrininde yanlış hatırlamıyorsam seiko velatura modeliydi iri ve oldukça dikkat çekici bir kolsaati fiyat olarak 1600 tl civarı bir rakam verdiler sizden ricam türkiye resmi ciddi bir distribütör garantili olarak daha uygun bir rakama nereden satın alabilirim..
Kullanıcı avatarı
bayramzafer

Re: İnternet Saat Satış Siteleri-Konyalı Saat

Mesaj faust » 19 Oca 2014, 20:39

Herkese selam,

sitede henüz yeniyim. daha önceden bu sitenin farkındaydım ama saatlere olan ilgim bir süredir meraklı olmanın da ötesine geçince sitenize kayıt olmaya ve daha çok takip etmeye başladım.

ben doğu bölgesinde bir ilçede görev yapan bir memurum. o yüzden saat almak için bir nevi internetten alış yapmaya mecbur oluyorum. daha önce yazılanlara göz attım ve bu sitenin haricinde de sözlüklerde, diğer forum sitelerinde de özeliklle saat&saat.com, hizlisaat.com, hediyesaat.com gibi kurumlar hakkında epeyce yazılmış şikayet var. çok önceden ugursaat.com üzerinden bir alış veriş yapmıştım ve bir problem yaşanmamıştı. ama şimdi sitelerinin yenilendiği için herhangi bir alış veriş yapılamadığını gördüm.

sormak istediğim şu, konyalısaat.com hakkında yazılan pek bir şey bulamadım. ya da ben iyi bir arama yapamamış olabilirim. acaba konyalı saat için daha önce tecrübesi olanlar görüşlerini yazabilirler mi ? saat&saat.com üzerinden alış veriş yapmak üzereydim ki burada yazılanlardan sonra vazgeçtiğimi söyleyebilirim.

saygılar...
Kullanıcı avatarı
faust

Mesaj SqrT1903 » 15 Şub 2014, 00:45

http://www.ennucuz.com/urunler,2611-die ... saati.aspx

arkadaşlar bu site hakkında yorumlarınızı alabilirmiyin saat orjinal midir? garanti durumunda direk resmi kişilerlemi muhattap olurum?
Kullanıcı avatarı
SqrT1903

Mesaj blacksteel » 01 Mar 2014, 02:04

Arkadaşlar www.gemnation.com sitesinden alışveriş yapan var mı? Fedex ile gönderim yapıyorlar.
Kullanıcı avatarı
blacksteel

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 232 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners