Ben zannetmiyorum Sedir yada Bilo arkadaslarimizin öyle algiladigini. Öyle algiladilar ise de yanlis anlasilmis diyelim.
Saatlerin kategorize edilmesi ile ilgili cok cesitli kaynaklar var. Dünyanin her yerinde de bu kategorilere saygi gösterilir. Sonucta saatler'de fiyatlandirilirken ait olduklari siniflara göre fiyatlandirilirlar. Dolayisi ile ne kadar fanatigi olursak olalim (mesela benim gibi

) bir saatin sinifini degistiremeyiz. Rolex hicbir zaman üst sinif bir saat olmadi ve olmayacakta. Üst sinif temsilcileri Patek, Vacheron, Lange, Blancpain, Breguet tarzinda ki firmalardir.
Seiko 5 ile Grand Seiko yada Ananta'yi ayni kategoriye koymakta imkansiz. Farkli siniflara ait olduklari icinde farkli fiyatlari var. Bu firma politikasindan kaynaklaniyor. Ama genel anlamda Seiko alt sinif saatler üreten bir firma. Mesela Tag-Heuer, Omega, Rolex, Oris, Sinn, Baume Mercier, IWC ve daha bir cok marka kendi ait olduklari sinifin alti ve üstünde ki siniflara yakin fiyatlar ile ürün cikartirlar. Ancak bu markanin sinifini degistirmez.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...