TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Sedan / SUV / Sport / Tuner / Vintage / Muscle

Genel Otomotiv Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: TSF Sedan/SUV/Sport/Tuner/Vintage/Muscle

Mesaj Strider » 28 May 2013, 13:19

Baran yazdı:Burda tatli tatli konusup fikirlerimizi dile getiriyoruz.Hali hazirda Freelander II sahibi ve LandRover sever olarak evoque suzuki vitara boyutlari ve sacmasapan fiyatiyla ilk ciktigi gunden beri begenimi kazanamayan bir aractir.X3 eski kasasiyla hernekadar benim gozumde berbat bir arac olsada yeni kasasiyla segmentinde freelander dan sonra favori aracim.Yakin zamanda evlenecegim kismetse esime alacagim arabada x3 olacak.O segmentteki bir baska no go arac ise Q5 benim icin.CLA konusunda ise ilk fotograflarini gordugumde begensemde gercegini pek begenmedim onu alacagima 10 kere bagajdan gazgecip A serisi alirim.Bana gore hatcback araclarin sedanlari biraz zorlama oluyor.3 serisi icinse yorumum su.e46 ve e90 makyajli kasa sahibiyiz kesinlikle F kasalar cok yakisikli ve tercih edilebilir ozellikle 3.20d makine tam bir killer torku ekonomik yakit sarfiyati ile.Kisisel gorusum ben BMW ve Mercedesciyimdir onlardan sonrada tercihim herzaman Audidir.VW ise benim icin Passattan ibaret baska bir modelini kesseler kullanmam baska markalara yonelirim bana hicbir sey hissettirmeyen tadsiz tuzsuz bir marka benim icin.

Anladim hocam, yok ben ne zaman kendi yorumumu yapsam sanki bana sert cikislar yapiliyor gibi geldi , bende rahatsiz oldum acikcasi tabi yanlis anlamis olabilirim sizleri. Fikirlerimizin benzer olmasina sevindim, bende sizin gibi dusunuyorum. Ayrica simdiden hayirli olsun size insallah bir omur surer :) x3 bencede guzel bir tercih olur ustad. Benim ekstra olarak belirtmek istedigim artik insanlar pek onemsemeden arac aliyor halbuki biraz daha ustune koyup ust segmentlere binebilecekleri halde ,gerci bu tarz farkli araclari cikaranda markalar nerede durdugu belirsiz cok model var bence. Cla bircok yerde cok tartisildi ama benimde gorusum sizinki gibi milletinde almak icin kuyruga girmesini anlamadim sadece. Mercedes yeni modelleriyle genclere de cok hitap ediyor bu yuzden makyajli hallerini bende gercekten seviyorum, yeni s serisi bile daha sportif olmus. Sls bile cla kadar sukse yapmadi tabi latife yapiyorum :lol:
Kullanıcı avatarı
Strider
 
Mesajlar: 330
Kayıt: 17 May 2013, 01:41

Re: TSF Sedan/SUV/Sport/Tuner/Vintage/Muscle

Mesaj vmetin » 28 May 2013, 13:50

Cla dışardan havalı ve görece uygun fiyatlı <150K Tl ye spor mercedes, daha ne olsun. Bekar olsam direk almak isterdim, kim takar arka koltuğu, kim takar rahatsız kafalığı. Havalı mı? Havalı. Mercedes mi? mercedes. Yeni mi? Yeni. Bitti tabii ki de sıkıcılıkta sınır tanımayan dillere destan A3, A4 vs arabalar alınmamalı. Bence.
Kullanıcı avatarı
vmetin
 
Mesajlar: 5262
Yaş: 90
Kayıt: 13 Ara 2011, 17:37

Re: TSF Sedan/SUV/Sport/Tuner/Vintage/Muscle

Mesaj Clk » 28 May 2013, 14:14

Strider, paylasim icin sagol. Cünkü benim dediklerimi onaylarcasina bir test. Yapilan yorumlara baktigimiz zaman ne kadar mantik hatasi varsa hepsinin bu testte karsimiza ciktigini görüyoruz. Nasil mi?

Birincisi CLA 4 kapili coupe. Aramizdan herhangi birisi CLS arka koltuguna oturtulmus 3 kisi gördü mü yapilan testlerde? Görülemez cünkü bu araclar 2+2 mantigi ile üretilmistir. Her ne kadar verileri 5 kisiye isaret etsede yapilari 2+2'dir. Madem öyle neden arka koltukta 3 kisi oturuyor :lol:

Koltuk basliklarinin baski yaptigi söyleniyor. Bu da ikinci rezalet yorum. Volvo koltuklari ve basliklari ile temelde CLA koltuklari arasinda ne fark var? A serisinin koltuklari farkli mi ki böyle sacma bir yorum yapilmis :?

Kisitli görüsten bahsediliyor. Bu elemanlar hic mi E serisi cabrio/coupe kullanmamis, hic mi A5 koltuguna oturmamis ki kisitli görüsten bahsediliyor. Sportif sedan olarak tasarlanmis bir aractan Range Rover'da ki görüs acisini mi bekliyorlar? :roll:

C sütunu engelli yaziyor orada. Cok güldüm. Eger 4 kisilik uzun yol araci ariyorsaniz yanlis yerdesiniz beyler derim ben bunlara.

Bu adamlarin geri zekali olduguna bir ispat gerekirse yeni BMW 5 serisini örnek göstermek isterim. Sürekli cok sportif bulunan ve konforu daha iyi olabilirdi denilen 5 serisi son modelinde konforu ön plana cikartinca bu seferde yeterince sportif degil diye yorum yazmaya basladilar. Halanin sakallari olsaydi... diye tamamlayayim cümlemi 8-)

Kisacasi her araci kendi icerisinde ve amacina göre degerlendirmek lazim. Bence yukarida yöneltilen elestirilerin (süspansiyon disinda) tamami sacma sapan yorumlar. Yazik ki bu tip yorumlari ciddiye alan kendi görüslerinin önüne koyan insanlar var. Mercedes, Ford yada Citroen farketmez yorum dogru oldugu sürece saygi gösteririm böyle sacma ise de tuvalet kagidi niyetine kullanirim :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk
 
Mesajlar: 9669
Kayıt: 17 Kas 2009, 02:03

Re: TSF Sedan/SUV/Sport/Tuner/Vintage/Muscle

Mesaj Strider » 28 May 2013, 15:05

Benim yorumum bircok kisiye gore dogru size gore dogru olmayisi beni pek alakadar etmiyor ne yazik ki , mercedes in elitligini savunan siz a ve cla serisini neye gore savunuyorsunuz onu anlamadim. Kimseden saygi bekledigim yok zaten yorumlarimi hala kucumseyip bana o sekilde cevaplar veriyorsunuz bu tavriniz hos degil onu belirtmek isterim. Sizin yaptiginiz bu yorumlarida bircok kisiye soylesek bircok kiside sizin yorumlariniza gulebilir merak etmeyin. Burada niye marka savunuculugu yapiyorsunuz onu anlamadim, cla bana gore cop bir araba siz istediginiz dusunun :) neyse beyler bu konudaki son mesajim bana beni tanimadan neye gore antipatiklik yapiyorsunuz onu anlamis degilim saygi cercevesinde yorumlar yapiyorum ama gelipte bana seni takmam, neyine saygi gosterecegim seklinde yazilar yaziyorsunuz, hos degil en azindan size yakismiyor.
Kullanıcı avatarı
Strider
 
Mesajlar: 330
Kayıt: 17 May 2013, 01:41

Re: TSF Sedan/SUV/Sport/Tuner/Vintage/Muscle

Mesaj SeRxx » 28 May 2013, 15:27

Bana göre 90bin küsürlük CLA yerine yeni 3.16i cok daha mantıklı.
CLA'nın koltuk ve başlıkları sanırım modelden modele farklılık göstermekte, standart olanları da var.

A serisini ise etrafta çok görmeye başladım. Mercedes gibi araba üreticileri parayı nereden bulacaklarını cok iyi bildikleri için uygun fiyatlı Mercedes üretme fikri piyasada tutacağa benziyor, demek ki insanların da işine geliyor ki peynir ekmek gibi satılmaya başladı. Sonuç olarak A serisi alır mıyım ? Bilmiyorum ama yerine V40 alma fikri daha ağır basıyor.
Kullanıcı avatarı
SeRxx
 
Mesajlar: 11573
Yaş: 38
Kayıt: 01 Nis 2011, 22:39
Konum: Diyarbakır

Re: TSF Sedan/SUV/Sport/Tuner/Vintage/Muscle

Mesaj Clk » 28 May 2013, 15:36

Strider, olaylari ve yazdiklarimi neden kisisellestirdigini gercekten anlamiyorum. Benim bütün problemim bu sekilde sacma sapan test sonuclari ve kriterleri ile. Herkes istedigi sekilde düsünmekte ve istedigi seye inanmakta yada savunmakta serbesttir. Ben kimseye hicbir yerde seni takmam v.s. yazmadim, yazdiklarim sadece testlere ve dergi yorumlarina. Kimse ile sahsi problemim yok, üzerine forumun %99'u ile sahsi olarak tanismisligimda yok. Bence yanlis anliyorsun yada biraz duygusal yaklasiyorsun.

Not: Benim yorumuma gülenler ile birlikte bende gülerim. Kompleksli bir adam degilim. Ben sadece eglenceme bakarim ;)

Serxx, CLA ve A serisinin bir Mercedes olamadigini, olmayacagini yazmistim. Bu araclar yatirimi, dizayni, motoru v.s. ile sadece pazara ve kara yönelik planlanmis otomobiller. Dolayisi ile satis rakamlari bence hic sasirtici degil ;)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk
 
Mesajlar: 9669
Kayıt: 17 Kas 2009, 02:03

Re: TSF Sedan/SUV/Sport/Tuner/Vintage/Muscle

Mesaj Strider » 28 May 2013, 15:48

Clk yazdı:Strider, olaylari ve yazdiklarimi neden kisisellestirdigini gercekten anlamiyorum. Benim bütün problemim bu sekilde sacma sapan test sonuclari ve kriterleri ile. Herkes istedigi sekilde düsünmekte ve istedigi seye inanmakta yada savunmakta serbesttir. Ben kimseye hicbir yerde seni takmam v.s. yazmadim, yazdiklarim sadece testlere ve dergi yorumlarina. Kimse ile sahsi problemim yok, üzerine forumun %99'u ile sahsi olarak tanismisligimda yok. Bence yanlis anliyorsun yada biraz duygusal yaklasiyorsun.

Not: Benim yorumuma gülenler ile birlikte bende gülerim. Kompleksli bir adam degilim. Ben sadece eglenceme bakarim ;)

Serxx, CLA ve A serisinin bir Mercedes olamadigini, olmayacagini yazmistim. Bu araclar yatirimi, dizayni, motoru v.s. ile sadece pazara ve kara yönelik planlanmis otomobiller. Dolayisi ile satis rakamlari bence hic sasirtici degil ;)

Son mesajim demistim fakat yinede cevap vermek istedim, bu mesajiniz ile ustteki mesajiniz arasinda buyuk bir fark var acikcasi gerci bende sizi yanlis anliyor olabilirim fakat ben genelde yorum yaparken bir alintida bulunmadim yani bence soyle boyle dedim dolayisiyla siz cevap yazinca direk bana karsi yazmis gibi oluyorsunuz halbuki genel olarak yaziyorsunuz bunun bilincindeyim fakat yukarida kimsenin yorumuna saygi gostermem eger dogru degilse ve tuvalet kagidi niyetine kullanirim diye bir yorumda bulunmussunuz o hosuma gitmediginden size belirtmek istedim sonucta size Baskan diyen birisine tanimadiginiz halde kisisel olarak bir yorumda bulunuyor diye ona saygi gostermemeniz hos olmaz diye dusundugumden yazdim. Belkide benim yazdiklarimin ustune oldugundan bu sekilde anlamista olabilirim, tabiki kompleksli biri olmadiginiz asikar ama bende bana karsi soylenildigini sandigim bir seye yorum yaptigim icin kompleksli oldugum anlamina gelmez kisacasi bende oyle birisi degilim merak etmeyin :) benim yorumum gayet normaldi ve katilan arkadaslarda oldu gordugunuz gibi, o fiyata baska arac alinacakken neden bunun tercih edilmesi yonunde olan gayet mantikli bir yorum Bana gore, ben tekrar soyledigim gibi bu mevlaya cikacak olsam yeni C serisini alirdim kesinlikle veya su anki mevcut modellerden 3 serisini dusunebilirdim bu benim fikrim(bu aracin ust segment ile kiyaslanmasi fiyat yuzunden baska bir sey degil), cla alan veya dusunen kisilerede hayirli olsun demekten baska bir sey dusmez tabiki bana :champ:
Kullanıcı avatarı
Strider
 
Mesajlar: 330
Kayıt: 17 May 2013, 01:41

Re: TSF Sedan/SUV/Sport/Tuner/Vintage/Muscle

Mesaj vmetin » 28 May 2013, 15:51

Ben de CLK nın yazdıklarını okuyunca araba dergilerindeki testleri eleştirdiğini düşündüm :thumbup:
Kullanıcı avatarı
vmetin
 
Mesajlar: 5262
Yaş: 90
Kayıt: 13 Ara 2011, 17:37

ÖncekiSonraki

Dön TSF Otomotiv & Motorsporları - Automotive & Motorsports

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 20 misafir

   
   
TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista
                                          

     Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      
 

All brand names and trademarks are the property of their respective owners