Bir önceki mesajımı telefondan yazdığım için detaylı yazamamıştım, ilk mesajıma ekleme yapmış olayım;
Baran'a bir süredir çelik/altın bir Daytona arıyorduk.. "Arıyorduk" diyorum zira başta seadweller ( Yalın ) olmak üzere ben ve SerdarFB, saati temin etme ihtimalimizin olduğu mağazalara herhalde haftada birkaç kez gittik..
Baran klips ve end link'lerinden ötürü Zenith kalibre Daytona'lardan istemiyordu ki bence gayet yerinde bir yaklaşım zira hem TR'de mevcut örneklerin kondisyonu, hem upgrade yoksunluğu hem de güncel versiyonuna göre bariz daha zayıf ve safkan ROLEX üretimi olmayan kalibresi nedeniyle eski nesil bir Daytona hiç de mantıklı olmazdı..
Genel olarak Slate tabir edilen metalik gri kadran ve şampanya kadran versiyonlar üzerinde durduk..

Alternatif olarak siyah kadranı da listeye dahil ettik.

. Bu saydığım versiyonlara nazaran biraz daha zayıf görünen beyaz kadran ve motorsporları temalı bir kronograf için oldukça karmaşık bulduğumuz romen rakamlı lacivert kadranı da eledik..
Tüm ROLEX Daytona ürün gamı içerisinde en başarılı model olarak gördüğüm ( TSF'de de birkaç kez belirttiğim ) 116528 komple altın ve Modern Paul Newman kadran olan versiyonu

Baran da çok beğeniyordu lakin komple altın olması nedeniyle biraz ağır kalabileceğine dair tereddütleri vardı..
Bu kadranı ve uygun kolları sipariş edip farklı kadrana sahip bir Daytona'ya uyarlamaya kadar giden

fikir alışverişinin arasında tesadüfen girdiğimiz bir mağazada bu saati görünce hepimiz önce bayağı bir şaşırdık

zira SerdarFB'nin İtalya'da bulduğu ikinci el bir örnek dışında şimdiye kadar bu kadrana çelik/altın bir Daytona'da hiç rastlamamıştık..
Saatin sıfır olması da ayrı bir avantajdı elbette..
Geri kalan kısmı Baran zaten esprili bir şekilde anlatmış ( ki tansyon kısmı gerçek zira ben resmen gördüm yanaklarının nasıl kızardığını

), kısa süren bir alışveriş neticesinde saati aldık.. mrbars'ın da dediği üzere hepimiz kendimiz almış kadar sevindik..
Buradan tekrar tebrik ediyorum Barancım, iyi günlerde kullan..
PS: Tekneye, uçağa hiç takılmaya gerek yok, ispatı benim işte..