TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Steinhart GMT-Ocean 1 Black Kutu Açılışı

İsviçre ve Avrupa Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, İsviçre Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği İsviçre ve Avrupa Üretimi Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Yine Bir Açılış Yeni Bir Açılış

Mesaj serdarfb » 18 Nis 2013, 09:08

basto :champ: :champ: Güle güle kullan. :thumbup: Forumdaki Steinhart sayısı hızla artıyor. Bir an ümitlenmiştim BM diye ama yıkıldım. ;)
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj fbolukbas » 18 Nis 2013, 09:08

Basto :champ: hayırlı olsuun. Güzel bir seçim.. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
fbolukbas

Mesaj Frax » 18 Nis 2013, 09:12

Hayirli olsun :champ:
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj herofb » 18 Nis 2013, 09:16

cidden çok yakışıklı , kalitesi zaten belli

hayırlı olsun , güle güle kullan :champ:
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj basto » 18 Nis 2013, 09:30

Serdar Abi :thumbup: alacağım tek BM var o da sendeki BM. Ondan gayrisine gönlüm kaymıyor.

fbolukbas :thumbup:

frax :thumbup:

HeroFB :thumbup:

Teşekkürler 8-) 8-)
Murat
Kullanıcı avatarı
basto

Re: Ynt: Yine Bir Açılış Yeni Bir Açılış

Mesaj Erdem35 » 18 Nis 2013, 09:31

Birden icime doguverdi... Sedir hocamda da oyle olmustu... Neyse gule gule kullanmani diliyorum... Bir tissotla ve bir certinayla kiyaslayip goruslerini bildirirsen sevinirim
Ders Alınmazsa,Tarih Tekerrür Eder....!!
Kullanıcı avatarı
Erdem35

Mesaj Baran » 18 Nis 2013, 09:35

Hayırlı olsun :champ:
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj basto » 18 Nis 2013, 09:49

Erdem bravo ne diyeyim :)

Tissot'ta aramızda muhabbeti çok geçtiği için PRS ile kıyaslayayım. Certina'da da DS Action vardı bende zaten, onunla yapalım.

Aslında kıyaslamanın özeti şu olacak bence: Bu saatte sırf indislerin yerleşimindeki altın oranlar doğru diye, mercedes hand var diye, mercek var diye tercih ediliyor diyebilirim. ( Certina'ya göre) En azından benim içim öyle. Yani tasarım meselesi. Belki biraz da Rolex'in bilinç altımızda bıraktığı imaj nedeni ile. Özellikle bire bir benzediği Certina ile kasa ve bilezik anlamında kıyaslanamaz. Aynı şekilde PRS'de bence kasa ve bilezik olarak önde. Bu konuyu kimseyle tartışmaya dahi açmam bu kadar net fark var. Ancak Steinhart'ın bir artısı pimleri olabilir. Steinhart'ta Panerai'deki kalın pimler yer alıyor. O da ne kadar önemli bilemedim.

Onun dışında bundaki mekanizma, 2893-2 diye biliyorum nispeten büyük farklar olmasa da 2836 veya 2924'e göre marjinal olarak daha iyi olduğu söyleniyor. Bakalım ben de test edeceğim. Aldığım arkadaş günlük 4 saniye sapıyor dese de ben saat 22:00'de ayarladım, şu an itibariyle +5 saniye ileride. Şu an farkettiğim tek şey elle kurmada daha sessiz çalıştığı oldu.

Fiyat olarak Certina daha pahalı olduğundan tercih konusunda görüşler değişir. Bunu biraz daha uyguna alabiliriz. Ama tek saat alacaksan PRS'mi bu mu dersen bence PRS. (Diver takıntın yoksa)

Ama 900 lira civarına Ocean One'dan daha iyi diver gördün mü dersen: ona da verecek cevabım "hayır" bence bu fiyata alınacak en iyi diver bu. Zaten bu aralıkta pek diver yok. Ya daha ucuz, ya daha pahalı. Yani Seiko'lar ile Longines Hydro arasında alınacak 2 tane diver gördüm. Biri Certina diğeri Steinhart. Certina 1400-1500 lira, Steinhart ise 900-1000 civarı.

Tercih sizin :)
Murat
Kullanıcı avatarı
basto

ÖncekiSonraki

Dön TSF İsviçre Saat Kullanıcı İncelemeleri - Swiss Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 258 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners