Erdem bravo ne diyeyim

Tissot'ta aramızda muhabbeti çok geçtiği için PRS ile kıyaslayayım. Certina'da da DS Action vardı bende zaten, onunla yapalım.
Aslında kıyaslamanın özeti şu olacak bence: Bu saatte sırf indislerin yerleşimindeki altın oranlar doğru diye, mercedes hand var diye, mercek var diye tercih ediliyor diyebilirim. ( Certina'ya göre) En azından benim içim öyle. Yani tasarım meselesi. Belki biraz da Rolex'in bilinç altımızda bıraktığı imaj nedeni ile. Özellikle bire bir benzediği Certina ile kasa ve bilezik anlamında kıyaslanamaz. Aynı şekilde PRS'de bence kasa ve bilezik olarak önde. Bu konuyu kimseyle tartışmaya dahi açmam bu kadar net fark var. Ancak Steinhart'ın bir artısı pimleri olabilir. Steinhart'ta Panerai'deki kalın pimler yer alıyor. O da ne kadar önemli bilemedim.
Onun dışında bundaki mekanizma, 2893-2 diye biliyorum nispeten büyük farklar olmasa da 2836 veya 2924'e göre marjinal olarak daha iyi olduğu söyleniyor. Bakalım ben de test edeceğim. Aldığım arkadaş günlük 4 saniye sapıyor dese de ben saat 22:00'de ayarladım, şu an itibariyle +5 saniye ileride. Şu an farkettiğim tek şey elle kurmada daha sessiz çalıştığı oldu.
Fiyat olarak Certina daha pahalı olduğundan tercih konusunda görüşler değişir. Bunu biraz daha uyguna alabiliriz. Ama tek saat alacaksan PRS'mi bu mu dersen bence PRS. (Diver takıntın yoksa)
Ama 900 lira civarına Ocean One'dan daha iyi diver gördün mü dersen: ona da verecek cevabım "hayır" bence bu fiyata alınacak en iyi diver bu. Zaten bu aralıkta pek diver yok. Ya daha ucuz, ya daha pahalı. Yani Seiko'lar ile Longines Hydro arasında alınacak 2 tane diver gördüm. Biri Certina diğeri Steinhart. Certina 1400-1500 lira, Steinhart ise 900-1000 civarı.
Tercih sizin