Bal, piponun içinin karbon tabakası(cake) tutmasına daha çok yardımcı olduğu için çoğu kişi tarafından öneriliyor. Karbon tabakası içim keyfini ve lezzeti artırıyor, bu sebeple bir an önce tutması ve briarın gözeneklerini tıkayarak kolay yanmasını önlemesi için böyle bir yöntem keşfetmişler. Ben de sürmüştüm pipomu ilk aldığımda
Evet madem tütün mamulü tüketiyoruz, ağız sağlığımıza dikkat etmeli ve mutlaka düzenli egzersiz yapmalıyız diyerek mesajımızı da vermiş olalım İyi sporlar
Erdem uzun pipo kibriti aldım ilk etapta, fakat normal bir çakmak da rahatlıkla iş görüyor. Zipponun özel pipo çakmağı vardı ama şimdilik gerek görmedim, ileride belki düşünebilirim. O fotoğraftaki, üç işlevli pipo kaşığı dostum, biri pipoya tütünü doldurduktan sonra orta kısma hava deliği açmak için, uç kısımdaki yuvarlak pipoyu yakıp içmeye başladıktan sonra külleri ve tütünü aşağı doğru bastırıp düzenli yanmanın devam edebilmesini sağlamak icin, diğeri ise pipo içildikten sonra piponun içini yeri geldiğinde temizlemek için kazıyıcı/temizleyici. Eh be kardeşim bi tütün içecez çektiğimiz eziyete bak
abi boşver zaten sigara fena... böyle iyi.. tütünle haşır neşir olduğum zamanlar(16-25 yaş arası)yapmadım böyle şeyler ,aslında keyif adamıyımdır ama yaş itibariyle de heralde elimize yakışmazdı pipo...arkadaş ortamlarında filan baya bir billur konusu olurdum heralde... 30 yaş üstü en ideal böyle otantik alışkanlıklara başlamak...kimse yadırgamaz herkes olgunlaşmış demlenmiştir... canım bir kahve çekti gideyim yapayım bari ,boş boş içerim artık nasıl bir keyif olacaksa
mlm, karbon kutuyu duymamıştım hiç. Seramik kutuya koyun falan diye okumuştum sanki bir yerde. O balı ben de sürmüştüm de, artık oldu mu olmadı tam emin değilim Bir de kuruyan tütünleri canlandırmak için, içine elmaa kabuğu falan koyun diyorlar bunu denedin mi bu konuya ne diyorsun
Yalnız sazı elimizie aldık çalıp duruyoruz gibi oldu burada Astarı yüzünden pahalı olan ığraşlardan birisi sanırım bu da