Drk yazdı:Yapmayın yahu, ağzımızın tadıyla tartışamayacak mıyız şurada? Size bir soru, bugün rolexin o beğenmediğiniz imajı omega da olsaydı yine aynı şekilde savunur muydunuz?
Asymptote, bunlar belirli bir seviyenin üstünden zaten olması gereken şeyler
asymptote yazdı:hydrocon hazır bir sistemi kullanmak her zaman daha kolaydır. Omega'nın bu sistemi kol saatlerine uygulaması kendi yatırımlarıyla, uzun süreli test ve denemeleriyle olmuştur, ancak bu daha da geliştirilemeyeceği anlamına gelmiyor. Co-axial sistemi bugün her marka ürettiği saatlerde kullanabilir, bir sınaı hak olarak korunmuyor. Ama dediğim gibi diğer markalar risk almak istememişler, bir de tutuculuk var tabi. İsviçre saat endüstrisi tutuculuğu ile meşhurdur. Merhum'u kapı önünde çok bekletmişler, bunlardan birisi de Rolex..
Drk yazdı:Fsinan;
Kıyaslamalı örnekler anlaşılırlığı artırdığı gibi başlığa olan ilgiyi de artırıyor, gördüğümüz üzereRolex'i boşverelim. Benim eleştirim co-axial'ın pratikte, teorideki gibi işe yaramadığı. Omega kötülenmiyor, sadece abartılıyor(overrated?)
Hydrocon;
Gülü seven dikenine katlanırFerrari alıyorsun sonra az yaksın, bakımı ucuz olsun, masraf çıkarmasın, keşke ama olmuyor malesef
Lüks tüketimden bahsediyoruz, mantık daha geri planda. Tutup 10 binleri 20binleri saate veriyoruz ondan sonra 2 yıl farkla ödenecek ilave 300-500ün lafını ediyoruz
![]()
Bir de şu var, bunu daha öncede söyledim. Forumla veya bu saat işleriyle içli dışlı olduğumuz sürece elimizdeki saatlerin kalıcı olma ihtimali her geçen zaman azalıyor, şimdiden 10-20 sene sonrasını düşünmek bana pek doğru gelmiyor
Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 9 misafir
|