TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Omega / Daniels / Co-Axial Hemmung

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Omega / Daniels / Co-Axial Hemmung

Mesaj asymptote » 24 Ara 2012, 00:37

hydrocon hazır bir sistemi kullanmak her zaman daha kolaydır. Omega'nın bu sistemi kol saatlerine uygulaması kendi yatırımlarıyla, uzun süreli test ve denemeleriyle olmuştur, ancak bu daha da geliştirilemeyeceği anlamına gelmiyor. Co-axial sistemi bugün her marka ürettiği saatlerde kullanabilir, bir sınaı hak olarak korunmuyor. Ama dediğim gibi diğer markalar risk almak istememişler, bir de tutuculuk var tabi. İsviçre saat endüstrisi tutuculuğu ile meşhurdur. Merhum'u kapı önünde çok bekletmişler, bunlardan birisi de Rolex.. ;)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj fsinan » 24 Ara 2012, 00:43

Drk yazdı:Yapmayın yahu, ağzımızın tadıyla tartışamayacak mıyız şurada? Size bir soru, bugün rolexin o beğenmediğiniz imajı omega da olsaydı yine aynı şekilde savunur muydunuz?

Asymptote, bunlar belirli bir seviyenin üstünden zaten olması gereken şeyler ;)

Valla biz burada coax'ı konuşuyorduk, siz Rolex yazdınız. Mesela birisi bir yere GS'le yahut herhangi bir marka ile ilgili bir teknolojik üstünlük yazsa, subjektif Rolex taraftarlığı ile oraya da bu mihalde birşeyler yazılabilirdi. Değişmiyor.

Ben tüm bu tip konulara bakıyorum, konuya Rolex bulaştırılıp, Rolex sahipleri/fanları vs. tarafından konu ti'ye alınıp, diğerleri ile de dalga geçilip konu sonrasında tatlıya bağlanıyor. Bu başlık ta istisna olmadı.

Kimse Rolex'in süperliğini tartışmıyor bu başlıkta. Coax'ın seri üretim mekanizmalara katkısından vs. konuşuyoruz. Rolex daha lüküs, daha karizmatik vs...Bu konu başka bence. Atıf yapılarak, Omega markasını dünkü fırsırık marka gibi yansıtmak için Rolex referansına da ihtiyaç yok.

Kimse Rolex'in imajını beğenmemezlik etmiyor, ne haddimize.
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Re: Ynt: Omega / Daniels / Co-Axial Hemmung

Mesaj hydrocon » 24 Ara 2012, 00:46

Drk
Muhakkak diğer firmalar alternatif yada muadillerini yapıyolardır fakat bu noktada biraz marketing zaafiyeti oluşuyor çünkü co-axial eşapmanın mekanik saatlere kattığı çok önemli yenilikler ve üzerinde çok duruluyor. benim için en önemlisi bakım maliyetlerini azaltması.. her ne kadar bahsettiğin gibi bunun uzun vadedeki tutarlılığı muamma olsada co-axial eşapman sisteminin yarattığı müspet intiba bende payidar kalıcak gibi :)
Her şey zehirdir mühim olan dozdur.
Kullanıcı avatarı
hydrocon

Mesaj hydrocon » 24 Ara 2012, 00:51

asymptote yazdı:hydrocon hazır bir sistemi kullanmak her zaman daha kolaydır. Omega'nın bu sistemi kol saatlerine uygulaması kendi yatırımlarıyla, uzun süreli test ve denemeleriyle olmuştur, ancak bu daha da geliştirilemeyeceği anlamına gelmiyor. Co-axial sistemi bugün her marka ürettiği saatlerde kullanabilir, bir sınaı hak olarak korunmuyor. Ama dediğim gibi diğer markalar risk almak istememişler, bir de tutuculuk var tabi. İsviçre saat endüstrisi tutuculuğu ile meşhurdur. Merhum'u kapı önünde çok bekletmişler, bunlardan birisi de Rolex.. ;)

Çalışma mantığı belli olan bir sistem şayet yarattığı müspet sonuç gözardı edilmezse neden daha iyi çalışacak şekilde modifiye edilmez bunu anlamıyorum. Eta mekanizmaları kullanan markalar istedikleri şekilde modifiye ediyolar sonuç ds fena olmuyor..
Bu adamlar çok tutucu dediğin gibi..
Kullanıcı avatarı
hydrocon

Mesaj drk » 24 Ara 2012, 00:55

Fsinan;

Kıyaslamalı örnekler anlaşılırlığı artırdığı gibi başlığa olan ilgiyi de artırıyor, gördüğümüz üzere ;) Rolex'i boşverelim. Benim eleştirim co-axial'ın pratikte, teorideki gibi işe yaramadığı. Omega kötülenmiyor, sadece abartılıyor(overrated?)

Hydrocon;

Gülü seven dikenine katlanır ;) Ferrari alıyorsun sonra az yaksın, bakımı ucuz olsun, masraf çıkarmasın, keşke ama olmuyor malesef :) Lüks tüketimden bahsediyoruz, mantık daha geri planda. Tutup 10 binleri 20binleri saate veriyoruz ondan sonra 2 yıl farkla ödenecek ilave 300-500ün lafını ediyoruz ;)

Bir de şu var, bunu daha öncede söyledim. Forumla veya bu saat işleriyle içli dışlı olduğumuz sürece elimizdeki saatlerin kalıcı olma ihtimali her geçen zaman azalıyor, şimdiden 10-20 sene sonrasını düşünmek bana pek doğru gelmiyor :thumbup:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj asymptote » 24 Ara 2012, 01:00

Eşapman sistemini uydurmak öyle göründüğü gibi kolay değildir. Ancak yine de geliştirebilirler tabi, Daniels tek başına kendi atölyesinde Patek ve Rolex'in bazı saatlerine bunu uygulamış, koskoca markalar bunu neden yapamasın?.. İşin temelinde tutuculuk ve risk almama var. Şu röportajı okumak lazım, bakalım usta geliştirdiği sistem hakkında kendisi ne diyor:
http://www.omegawatches.com/spirit/watchmaking/co-axial/interview-with-george-daniels
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj hydrocon » 24 Ara 2012, 01:04

Drk yazdı:Fsinan;

Kıyaslamalı örnekler anlaşılırlığı artırdığı gibi başlığa olan ilgiyi de artırıyor, gördüğümüz üzere ;) Rolex'i boşverelim. Benim eleştirim co-axial'ın pratikte, teorideki gibi işe yaramadığı. Omega kötülenmiyor, sadece abartılıyor(overrated?)

Hydrocon;

Gülü seven dikenine katlanır ;) Ferrari alıyorsun sonra az yaksın, bakımı ucuz olsun, masraf çıkarmasın, keşke ama olmuyor malesef :) Lüks tüketimden bahsediyoruz, mantık daha geri planda. Tutup 10 binleri 20binleri saate veriyoruz ondan sonra 2 yıl farkla ödenecek ilave 300-500ün lafını ediyoruz ;)

Bir de şu var, bunu daha öncede söyledim. Forumla veya bu saat işleriyle içli dışlı olduğumuz sürece elimizdeki saatlerin kalıcı olma ihtimali her geçen zaman azalıyor, şimdiden 10-20 sene sonrasını düşünmek bana pek doğru gelmiyor :thumbup:

Az yaksın ve sorun çıkartmasın temel yaklaşımım bu banka mensubuyum herkese saygılar :)
Kullanıcı avatarı
hydrocon

Mesaj AboveTheRim » 24 Ara 2012, 01:24

-Bu konunun Rolex'e dokunması tuhaf
-Yağlama sorununun giderilmesi (ki bence iyileştirilmesidir o) mekanizmanın ömrünü / servis periyodunu uzatacağı kesin.
- Londra 1969 Daniels'ın doğum günü mü falan dur noluyoruz derken aklımda bir soru

İsviçre Saat endüstrisi muhafazakarda bukadar mı muhafazakar? O şüphe bana yetti sustum
Mutluluk başarıya, başarı ise zamanı değerlendirmeye bağlıdır.
Kullanıcı avatarı
AboveTheRim

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 50 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners