Analyzer yazdı:Küçümsenenler ve hak ettiği yerde olmayanlar listesinin en tepesinde bence Orient var. Aldıkları paranın hakkını sonuna kadar veriyorlar ve bence alt segmentte Seiko'dan bir adım önde olmalarına rağmen Seiko'nun çeyreği kadar ne saat satıyorlar ne de halk tarafından biliniyorlar.
Küçümsenlerden biri de Grand Seiko, Seiko ağzıyla kuş tutsa dahi İsviçre kökenli bir firma olmadığı için üst segmentte başarı yakalayamıyor, adete ırkçılık gibi geliyor bu bana.
Güncel Rus saatleri ile içli dışlı olmadığım için bilmiyorum ama vintage Rus saatlerinin, vintage saatler segmentinde kesinlikle hakkının yenildiğini düşünüyorum. Adamlar zamanında ciddi anlamda taş gibi saatler üretmişler ve o saatler Rus saati değilde üzerlerinde "swiss made" yazsa değerlerinin en az 6-7'ye katlanacağını düşünüyorum.
Küçümsenenler listesine alabileceğim bir diğer marka da gerek kökeni gerekse hem mekanizma hem de işçilik kalitesi ile Breguet'dir.
Son olarak belki tepki alabilirim ama Çin üretimi olması, çoğu modellerinin büyük firmaların modellerine benzemesi (Halbuki bu tarz homage üretim yapan pek çok İsviçre Butik Firmalar da bulunmakta) nedeniyle 10 tl ye saat satsa dahi takdir edilmeyecek olan Parnis.
Abartılanlara gelirsek kesinlikle başı moda markaları çekiyor, onların dışında Romanson, Nacar, Hislon gibi kökeni nedeniyle halk tarafından adı yer etmiş ama şuan kalitesi yerlerde olan Çin yapımı saatler satan yerli markalar. Daha sonra hiç bir modeli kalite anlamında 200 tl'yi geçemeyecek olan Welder. Bana göre "Swiss Made" in yüz karası Swatch. Özellikle Türkiye'de hak ettiği değerin çok çok üzerinde fiyatlara satılan Hamilton.
Biraz daha düşünsek pek çok marka çıkar ama yazıyı fazla uzattık o yüzden burda kesiyorum belki ilerde eklerimSon olarak Syn. asymptote
"Abartılan: Rolex
Küçümsenen: Rolex" demiş buna kesinlikle katılıyorum hatta belki yanına Panerai de eklenebilir.
Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 225 misafir
|