TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

En Çok Abartılan Küçümsenen Overrated Underrated Markalar

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: En Çok Abartılan/Küçümsenen (Overrated/Underrated) Marka

Mesaj Ert » 16 Ara 2012, 20:45

Tartışmayın beyler , gereği yok kırmayın birbirinizi :) Derbiyi izleyin stres atın son 15 dk :thumbup:
AHM
Kullanıcı avatarı
Ert

Mesaj tylerf1 » 18 Ara 2012, 22:01

birkaç saat hakkindaki düşüncelerimi yazmak istiyordum bu konunum açıldığı iyi olmuş ben saatleri karşılaştırmalı yazacağım
Patek fazlaca abartılan bir marka bende dolar milyarderi olsam hiç düşünmeden alırım, breguet hakettiği değeri görmüyor çin porseleni gibi kadranı ile insanı büyülüyor harika işçilik var napolyon ve osmanlı sultanların tercih etmesine şaşamamalı
Iwc abartılan bir marka top gun modeline hasta olmama ragmen ölye bu modele eta modifiyeli mekanizma koymasıda cabası bu bana mercedesin yeni a sınıfına renault dizelini modifiyeli koyması gibime geliyor ve hiç hoş değil bunun yanında zenith hakettiği değeri görmüyor en güzel beyaz kadranlı saat ve iwcnin aksine inhouse mekanizma el premio striking 10th ile klasikleşmiş bir model forumda markaları sıralayan balonlarla bir topik vardı iwc zenith üstünde idi zenith niye geride anlamadım
Tag heuer beğendiğim ve bir carrera edinmeyi düşündüğü bir marka ama 10 bin değil 5 bin ederi olan bir saat bütçe olsa tabiki iwc pilot veya zenith el premio ama bu iki markanında kordonlarıda klipsleri bu markalara hiç yakışmıyor tag heuer ki iyi ve ömürlük
AP hakkında pek bişey diyemeyeceğim kare kasalı beğendiğim tek saat monaco mavi kadran ve beyaz chrono ile çok güzel bide aquarace vardı brad pitt reklamında oda mavi kadran olarak güzeldi. Benim düşüncelerim böyle bilgilendirecek olan olursa sevinirim tşkler
Kullanıcı avatarı
tylerf1

Mesaj herofb » 18 Ara 2012, 22:06

Tylerf1 ne hakkında bilgilendireceğiz , aquaracer mı?
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj tylerf1 » 18 Ara 2012, 22:21

marka sıralaması o topiği okunuzmu biliyormusunuz bilmiyorum ama iwc zenith üstünde idi niye öyle sebebi nedir merek ettim tşk.
Kullanıcı avatarı
tylerf1

Mesaj SeRxx » 18 Ara 2012, 22:39

Hangi topic acaba ?
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj Ert » 18 Ara 2012, 23:19

Balonlu tablodan bahsediyorsanız Zenith orda daha ust durumda. Forumda da paylaşılmış. Birde şu breguet olayını anlamıyorum yani sanki breguet yerlerde geziyor. Max 2. veya 3. sıra veriliyor breguet e daha ne değer verilicek neden 1. değil diye sorarsanız 1. olmadığı için diyebiliriz :)
AHM
Kullanıcı avatarı
Ert

Mesaj tylerf1 » 18 Ara 2012, 23:46

benim hatırladığım kadarıyla iwc zenithin üstündeydi her neyse tşkler breguet rus piskoposun kolunda fotolanınca olay olmuştu. Hatırlatma yapayım dedim
Kullanıcı avatarı
tylerf1

Mesaj cenkog » 26 Kas 2013, 00:25

Analyzer yazdı:Küçümsenenler ve hak ettiği yerde olmayanlar listesinin en tepesinde bence Orient var. Aldıkları paranın hakkını sonuna kadar veriyorlar ve bence alt segmentte Seiko'dan bir adım önde olmalarına rağmen Seiko'nun çeyreği kadar ne saat satıyorlar ne de halk tarafından biliniyorlar.

Küçümsenlerden biri de Grand Seiko, Seiko ağzıyla kuş tutsa dahi İsviçre kökenli bir firma olmadığı için üst segmentte başarı yakalayamıyor, adete ırkçılık gibi geliyor bu bana.

Güncel Rus saatleri ile içli dışlı olmadığım için bilmiyorum ama vintage Rus saatlerinin, vintage saatler segmentinde kesinlikle hakkının yenildiğini düşünüyorum. Adamlar zamanında ciddi anlamda taş gibi saatler üretmişler ve o saatler Rus saati değilde üzerlerinde "swiss made" yazsa değerlerinin en az 6-7'ye katlanacağını düşünüyorum.

Küçümsenenler listesine alabileceğim bir diğer marka da gerek kökeni gerekse hem mekanizma hem de işçilik kalitesi ile Breguet'dir.

Son olarak belki tepki alabilirim ama Çin üretimi olması, çoğu modellerinin büyük firmaların modellerine benzemesi (Halbuki bu tarz homage üretim yapan pek çok İsviçre Butik Firmalar da bulunmakta) nedeniyle 10 tl ye saat satsa dahi takdir edilmeyecek olan Parnis.

Abartılanlara gelirsek kesinlikle başı moda markaları çekiyor, onların dışında Romanson, Nacar, Hislon gibi kökeni nedeniyle halk tarafından adı yer etmiş ama şuan kalitesi yerlerde olan Çin yapımı saatler satan yerli markalar. Daha sonra hiç bir modeli kalite anlamında 200 tl'yi geçemeyecek olan Welder. Bana göre "Swiss Made" in yüz karası Swatch. Özellikle Türkiye'de hak ettiği değerin çok çok üzerinde fiyatlara satılan Hamilton.

Biraz daha düşünsek pek çok marka çıkar ama yazıyı fazla uzattık o yüzden burda kesiyorum belki ilerde eklerim :) Son olarak Syn. asymptote
"Abartılan: Rolex
Küçümsenen: Rolex" demiş buna kesinlikle katılıyorum hatta belki yanına Panerai de eklenebilir.

Katılıyorum... :thumbup:
Kullanıcı avatarı
cenkog

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 218 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners