TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

En Çok Abartılan Küçümsenen Overrated Underrated Markalar

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: En Çok Abartılan/Küçümsenen (Overrated/Underrated) Marka

Mesaj vmetin » 04 Ara 2012, 22:15

Çorum'a laf etme len :)
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj PhD » 04 Ara 2012, 22:16

Baran seni destekleyelim dedik zaten diğer arkadaşlar beni yanlış anlamış. Sonra ikinci mesajına baktım acaba dedim bende baranımı yanlış anladım. Birde şu fanatizm kelimesini forumda ikinci kez kullanışım fark etdimki insanlar bu kelimeye hassas burada. Hemen anksiyete yaratıyor.
En son PhD tarafından 04 Ara 2012, 22:27 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
PhD

Re: En Çok Abartılan/Küçümsenen ( Overrated/Underrated) Mark

Mesaj corto » 04 Ara 2012, 22:19

asymptote yazdı:Bu konunun sonu kavgaya gider, demedi demeyin :D Ben özet geçeyim isterseniz, çok marka geliyor aklıma ama sadece tek bir tanesini yazacağım:
Abartılan: Rolex
Küçümsenen: Rolex

Konu bu kadar iyi özetlenebilir bravo. Yerine göre her iki durumda da bulabilir insan kndini
Kullanıcı avatarı
corto

Mesaj corto » 04 Ara 2012, 22:25

Bu arada en hakkı verilmemiş ve yeterli ilgiyi bulamamış marka bence Bulova'dır. Omega'nın gölgesinde geçti ömürleri. Mekanizma açısından çok farklı arayışları olan saygın bir marka.
Kullanıcı avatarı
corto

Mesaj Baran » 04 Ara 2012, 22:25

waffenss ; Fanatik olmak bir markayı sevmek ayıp yada yanlış değil ki bende yazdım nedir yani Rolex Panerai Orıs fanatik sayılabilirim AP kullanmadım belki kullansam onunda fanı olacağım.Takılmamak lazım bu kadar ;)
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj Triton » 04 Ara 2012, 22:38

Her görüş değerlidir. Ama eğer iddialar barındırıyorsa, doğru biçimde ispatlanmış olmalıdır.

Bir ürünün neden iyi ya da kötü olduğunu belirlemek için, özellikle saatlerinde makineleri olan ürünler olduğunu göz önüne alırsak, dizaynından başlayarak, kullanılan malzeme kalitesine, teknik dizaynına, arıza çıkarma istatistiğine, 2. el piyasa değerine, imajına, vb., sıralanabilecek bir çok kritere göre değerlendirme yapmak ve buna göre bir yorum yapmak doğru olur.

Benim görüşüm yapılan değerlendirmelerin, bunların dışına çıktığı yönündedir. Yani daha çok işin imaj, görüntü, genel kalite hissi ve fiyat/bilinirlik kriterleri ve belli literatürün taranmasıyla yapılan yorumlar olduğudur.

Forumumuz bu konuda en düzeyli olan olmakla birlikte, böyle yorum yapmak hayatında 1000 cc SS motosiklet kullanmamış sürücülerin motosiklet forumlarında yaptığı teknik değerlendirmeleri andırmaktadır.

Bu nedenle kullanıcı izlenimlerine çok kıymet veririm. Hele bu kullanıcılar forumumuzdaki bazı arkadaşlarımız gibi meraklı, gezen, gören, literatür karıştıran ve hatta saat tamir işiyle uğraşan insanlarsa, bu okunması zevke dönüşen bir yorum haline gelir.

Ancak iş belli markalara bindirmek, diğerlerini yüceltmekten ibaret bir hal alırsa, o zaman doğaldır ki abartılan ya da küçümsenen ler kriterleri havada asılı kalmaktadır.

Örneğin bazı saatler abartılmamıştır ancak fiyatları abartılı gelebilir. Bazıları da aslında küçümsenmemiştir ama küçümsenebilir çünkü kötü ürünlerdir.

Fakat kaliteli ve bilinen markalı bir saate abartılmıştır diyebilmek için, bu saatin fiyatını ve imajını neden hak etmediğini, ya da küçümsenen bir marka için tam tersini bir ölçüde bilimsel olarak ispat etmek gereklidir.

Örneğin ben her saat severin kaliteli bir mekanik saati olması gerektiğine inananlardanım. Böyle bir alış veriş bence lüks tüketim de değildir.

O zaman şu saat bu fiyatı hak etmiyor ya da abartılıyor diyorsanız, lütfen yazın neden abartıldığını. Ya da küçümseniyorsa aynı şekilde neden küçümsendiğini.

Rolex le bitireyim, evet her şey çok güzel ama boşluklu çalışan ayarlama mekanizmasını bu markaya yakıştıramıyorum. Saat ayarı yaparken ileri geri hafif bir boşluk var. Bu ETA makine de de böyle. ama Seiko da değil.

Örneğin daha yeni versiyonların da da böylemi bilemiyorum ya da bunun teknik bir nedenimi var?
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj herofb » 04 Ara 2012, 22:56

Waffenss diğer arkadaşlar değil direkt isim vererek ben yazdım :) ayrıca sende bana direkt yanlış anlamışsın yazsan daha çok sevinirdim :thumbup:

mobil baktığım için noktalama işaretlerinin farkına varamayarak Baran'a yazdığını sandım ve Baranın yazısında öyle bir şey görmediğim için göremediğimi belirttim o kadar zaten yavuzhan'da yazmış

Neyse bence overrated ve underated olaylarına teknik olarak bakamayız ya da en azından bir yere varamayız çünkü tamamen bu tamamen gönül işidir kaldı ki underrated'ın türkçe karşılığı benim gözümde gönüllerin şampiyonudur yani piyasa ve tüketiciler bir sıralama ve şampiyon belirler fakat bazı markalar bizim gözümüzde ne kadar iyi top oynasa da hakemlerin (piyasalar,reklam şirketleri vb.) etkisiyle sıralamaya girememiştir ve biz bu markalar (kişiler,kurumlar,artistler,futbolcular vb) için underrated deriz ama dediğim gibi tamamen gönül işi ve görecelidir çünkü zaten şampiyon bellidir bizim yaptığımız muhabbet aslında en iyi topu istanbul belediye mi oynadı yoksa gençlerbirliği mi gibidir

Overrated konusu ise yine piyasalar ve para ile alakalıdır ve piyasanın belirlediği şampiyonu bizim içimize sindiremediğimiz yada bazen gerçekten sırf satışı iyi olur diye çıkartılmış şeylerdir (justin bieber , Lebron James gibi) yani biz ne kadar hayır aslında en iyi basketbolçu Metta WorldPeace diye bağırsakta sıralamaya sokamayız ve kim aslında kaybedenlerin birincisi diye konuşur dururuz
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj 2fast4u » 04 Ara 2012, 22:57

Baran sen tsf tanik koruma Programindasin:)triton klavye gaZcilari heryerde:)
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: schwager, sphinx ve 186 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners