TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

En Çok Abartılan Küçümsenen Overrated Underrated Markalar

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: En Çok Abartılan/Küçümsenen (Overrated/Underrated) Marka

Mesaj vincefb » 04 Ara 2012, 18:35

Dur acele karar verme :D bir daha bak suna ne guzel :lol:
Resim
Kullanıcı avatarı
vincefb

Mesaj Ozgur » 04 Ara 2012, 18:38

vincefb yazdı:Dur acele karar verme :D bir daha bak suna ne guzel :lol:
Resim

:super: :super: :super: :super: :super:
Festina lente
Kullanıcı avatarı
Ozgur

Mesaj yusuforkun » 04 Ara 2012, 18:40

Bence Cartier az ilgi goruyor. Bana gore cok guzel tasarimlari var, hic bir markaya da benzemiyor. Bir tane Cougar model Cartier sahibiyim ve benim gordugum en guzel saatlerden, artik uretilmiyor da olsa tepedeki mavi tasi, X rakaminin bir kolunda mikro fontlarla cartier yazmasi, mavi kollari cok hosuma gidiyor.

Rolex bence abartilmiyor, dunyanin en bilindik markalarindan biri olsa gerek ve tasarimlari spor saatler icin cok guzel. Ayrica takabildigim saatler arasinda en guvenilir hissi veren submariner'di. babamin saati de 10 yildir kusursuz calisiyor.

TAG Heuer'e moda markasi saati gibi davraniliyor ama bence cok guzel saatler yapiyor, monaco, carrera ve formula 1 bence cok guzel tasarimlar. Longines saatleri de cok begeniyorum, longines e de burun kivriliyor gibime geliyor ama bence longines ler de cok guzel, zariflik konusunda kendi fiyat araliginda cok rakipleri yok gibi. ETA kullaniliyor diye elestiriliyor ama bakabildigim kadariyla inhouse makine kullanan spor saat sayisi cok az ve yuksek fiyatlilar(Heuer icin soyledim bunu).

quartz saatim var ve severek takiyorum, kendisi hic sasmiyor ve pili 3 yili cikariyor(Formula 1), quartz dusmanligini da mantikli bulmuyorum, otamatik saatlere gore fiyatlari cok daha uygun ve mesela ayni modeli alirken quartz tercih edilirse, ayni kalite ve tasarim daha uygun bir fiyata alinabilir. otamatik saatlerim 2-3 kez servise gitmis olsa da hic bir quartz saatimin servise gitmesi gerekmedi, sadece 2 kere pil degisimi yapildi.

bence swatch da abartilmiyor, tasarimlari guzel, sorunsuz calisiyorlar, camlari cizilse de cizikler gideriliyor, zaten segmenti de kullan-at gibi bir sey.

en sevdigim markalarsa vacheron constantin(patrimony), blancpain(ff, villeret, le brassus, tag heuer(aquaracer, formula1, carrera, monaco), rolex(datejust, submariner, yacht master, daytona), jlc(master, memovox deep sea), cartier(ballon bleu), breguet, zenith(captain) ve ap'nin klasik modelleri(jules audemars), iwc(portofino, pilot, portuguese).(cogunu sadece fotograflardan gorerek begendim)

panerai, lacroix, raymond weil ve hublot ise hosuma gitmeyen markalar, ozellikle de hublot.(hepsini elime alma sansim oldu)
Kullanıcı avatarı
yusuforkun

Mesaj Ert » 04 Ara 2012, 18:49

Resim

Belkide tarzıma uymuyor :) Alan , kullanan benim için en iyi saattir diyen herkezede saygım sonsuz ve tebrik ederim o ayrı. Kimbilir zamanla fikrim değişir ama bu bilgiye ve birilerinin sev demesine göre değil kendi iç bünyemde kabullenirsem olur. Anlatmak istediğim oydu.

vincefb saatlerin süper , iyi bir saat seversin :champ:
AHM
Kullanıcı avatarı
Ert

Mesaj vincefb » 04 Ara 2012, 18:58

Ozgur :champ: Arada şu black Themes'ı bir çıkartsan ya başkan ;)

Ert, Espri yaptım başkan.. Sonsuz saygı duyuyorum herkesin zevki başka ve bu zevki başkasına dayatmaması lazım.. Özgürce herkes söyler bir diğerine sever sevmez.. Benim sevmemem o markanın ne prestijini sarsar ne yaralar ;) Bana para verseler Tag, Omega, Seiko, gs, kullanmam mesela ama sevenine de saygı duyarım dediğim gibi tebrik ederim ;)
Kullanıcı avatarı
vincefb

Mesaj Ert » 04 Ara 2012, 19:41

vincefb yazdı:Ozgur :champ: Arada şu black Themes'ı bir çıkartsan ya başkan ;)

Ert, Espri yaptım başkan.. Sonsuz saygı duyuyorum herkesin zevki başka ve bu zevki başkasına dayatmaması lazım.. Özgürce herkes söyler bir diğerine sever sevmez.. Benim sevmemem o markanın ne prestijini sarsar ne yaralar ;) Bana para verseler Tag, Omega, Seiko, gs, kullanmam mesela ama sevenine de saygı duyarım dediğim gibi tebrik ederim ;)

Saydığın markalarda hem fikiriz mesela ;)
AHM
Kullanıcı avatarı
Ert

Mesaj PhD » 04 Ara 2012, 19:57

Resim

Kendimi tutayım dedim ama tutamadım :D Vincefb ye bulaşacağım. Tamam saat güzelde bu kadar abartmamak lazım verdiğin parayı düşün sonra saate bak. Birde o miktara alabileceğin saate ve saatlere bak (biraz saçmalamış olabilirim zaten bakıp almışsındır.) Bence bu saat o kadar abartılacak bir saat değil (acaba forumda taşlarlarmı diye tırsmadım değil yazarken). Bence AP nin bu modeli (devamını yazamadım :lol: )
Kullanıcı avatarı
PhD

Mesaj Baran » 04 Ara 2012, 20:02

Şöyle bir okudumda dün akşamdan beri yazılanları.İsteyen istediği yerini yırtsın kedi ve ciğer durumu söz konusu bazı uyelerde..Sırf x markasının saatine sahip o anda diye en iyi saat o diğer hepsi kötü :D .Komedi bir durum ama bazı seylerden belirli bir kesim farkında olsada kırmamak adına kötü olmamak adına yazmıyor.Grand Seiko konusunun bu kadar mizah konusu edilmesinin sebebide bu.Atıyorum ben ORISi cok seviyorum bu Rolex alsamda değişmicek hee saatten anlamıyorum söylüyorumda zaten bunu herkes herseyi bilecek yada herseye sahip olacak diye bir kural yok bu hayatta.Ben kac tane saat aldım sattım parada umrumda olmadı 3ün 5 in hesabını hiç yapmadım sevdiğim görüştüğüm bir kısım üye var geriye kalan uyelerdende yuzyuze tanışmasamda tanışsam cok seveceğime emin olduğum bir kısım var ondan geriside pek umrumda değil doğrusu yalan değil.Benım saatlerde pek umrumda değil,burada edindiğim abilerim kardeşlerim sevdiğim güvendiğim hatta görmediğimde özlediğim kişiler umrumda olan.Saat alınır satılır birşekilde elde edilir yada edilmez ama düzeyli kafa dengi insan zor bulunur bu hayatta.Bu forumda cok guzel jestler oluyor bazen kimsenın haberi bile olmuyor ben bunlara saatlerden daha cok önem veriyorum.Birde şu forumda sürekli alkış bekleyen uyeler varki onlarada dışarıda cok gulunuyor dışarda ama farkında değiller.Şurda saatleri hep kendimize alıyoruz nedir yanı şurda istese kredi ceker bir yolunu bulur herkes birşekilde her saati alır.Zaten gercekten saati kendi için severek kullananla show amaclı alan o kadar bariz belli oluyorki.Neyse epeydir yazacaktım bahane oldu bu konu yazdım.Coğu kişinin tercümanı olduğumuda biliyorum iyi oldu yazdığım.Herkese iyi forumlar olsun seviyorum senı TSF.Bu arada son olarak vince bu saatin bu buyuk kasası bileziği falan yıkılıyor hakkaten kucuk olanla alakası yok.
Kullanıcı avatarı
Baran

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot], kesikparmak ve 55 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners