yusuforkun » 04 Ara 2012, 18:40
Bence Cartier az ilgi goruyor. Bana gore cok guzel tasarimlari var, hic bir markaya da benzemiyor. Bir tane Cougar model Cartier sahibiyim ve benim gordugum en guzel saatlerden, artik uretilmiyor da olsa tepedeki mavi tasi, X rakaminin bir kolunda mikro fontlarla cartier yazmasi, mavi kollari cok hosuma gidiyor.
Rolex bence abartilmiyor, dunyanin en bilindik markalarindan biri olsa gerek ve tasarimlari spor saatler icin cok guzel. Ayrica takabildigim saatler arasinda en guvenilir hissi veren submariner'di. babamin saati de 10 yildir kusursuz calisiyor.
TAG Heuer'e moda markasi saati gibi davraniliyor ama bence cok guzel saatler yapiyor, monaco, carrera ve formula 1 bence cok guzel tasarimlar. Longines saatleri de cok begeniyorum, longines e de burun kivriliyor gibime geliyor ama bence longines ler de cok guzel, zariflik konusunda kendi fiyat araliginda cok rakipleri yok gibi. ETA kullaniliyor diye elestiriliyor ama bakabildigim kadariyla inhouse makine kullanan spor saat sayisi cok az ve yuksek fiyatlilar(Heuer icin soyledim bunu).
quartz saatim var ve severek takiyorum, kendisi hic sasmiyor ve pili 3 yili cikariyor(Formula 1), quartz dusmanligini da mantikli bulmuyorum, otamatik saatlere gore fiyatlari cok daha uygun ve mesela ayni modeli alirken quartz tercih edilirse, ayni kalite ve tasarim daha uygun bir fiyata alinabilir. otamatik saatlerim 2-3 kez servise gitmis olsa da hic bir quartz saatimin servise gitmesi gerekmedi, sadece 2 kere pil degisimi yapildi.
bence swatch da abartilmiyor, tasarimlari guzel, sorunsuz calisiyorlar, camlari cizilse de cizikler gideriliyor, zaten segmenti de kullan-at gibi bir sey.
en sevdigim markalarsa vacheron constantin(patrimony), blancpain(ff, villeret, le brassus, tag heuer(aquaracer, formula1, carrera, monaco), rolex(datejust, submariner, yacht master, daytona), jlc(master, memovox deep sea), cartier(ballon bleu), breguet, zenith(captain) ve ap'nin klasik modelleri(jules audemars), iwc(portofino, pilot, portuguese).(cogunu sadece fotograflardan gorerek begendim)
panerai, lacroix, raymond weil ve hublot ise hosuma gitmeyen markalar, ozellikle de hublot.(hepsini elime alma sansim oldu)