TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

En Çok Abartılan Küçümsenen Overrated Underrated Markalar

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: En Çok Abartılan/Küçümsenen (Overrated/Underrated) Marka

Mesaj properica » 04 Ara 2012, 16:58

Mesajın birini okuyorum, evet ya adam haklı diyorum, güzel tespit diyorum ve bir marka kafamda yerin dibine geçiyor. Bir sonraki mesajda aynı marka ile ilgili başka yorumu okuyorum, valla bu arkadaş da haklı diyorum Nasrettin hoca misali..

Bence bu konunun sonuda artılar ve eksiler birbirini götürecek, başta ne düşünüyorsam kafamda yine o kalacak. Bu teoriye göre konuyu okumam ile okumamam arasında bir fark olmayacak.

Yine de okuyacağım, devam beyler.. :thumbup:
::so much to do, so little time::
Kullanıcı avatarı
properica

Mesaj fsinan » 04 Ara 2012, 17:19

Aslında abartılanlar; Tüm Otomatik saatler. (Özellikle Panerai'yi hiç anlamıyorum ama)

Küçümsenenler; Tüm Quartz saatler.

Yani buradaki bazı tavırlar sebebi ile resmen otomatik saatlere gıcık kapar duruma geleceğim. Birisi şunu yazmış, efendim pil değiştirmek için açmak gerekiyormuş. Yaw kardeşim, 7 sene sonra açtırdım Seiko'yu. Senin en baba otomatiğin 7 sene sonra ne halde olacak? Bakım gerektirmeyecek mi?

Hadi inhouse mekanizmalarla yahut en azından mekanizmaya birşeyler katan birkaç noktasını alıp değiştiren, kişilik katan firmaları anlarım da, standart ETA'nın toplu fiyatı kaç dolar? Nasıl bir endüstriyel üretime bu kadar ulvi değerler yüklüyorsun da, mesela twin time'lı alarm'lı vs bir Quartz'a yahut 1/100sn perpetual takvimli bir Calibre S'e saygı duymuyorsun? Onu da dizayn eden adamın gözleri bozuldu, orda da acayip çarklar, enerji sistemleri, aktarım organları var. Orda da enerjisini senden alan (bu da bir takıntı) mekanizmalar var.

Bir buton pilin teknolojisini okuyun da, 2mm'lik mekanizmayı okuyun da sonra Quartz'ı yerden yere vurun. Bir Seiko Astron'un teknolojisini okuyun, emeği, göznurunu okuyun da sonra yerden yere vurun. Ben 7T62'yi açtım hayran oldum. 7 sene bir pille hiç durmayacak şekilde verimli tasarlanmış bir makine bu. Yahut Caliber S, yahut Kinetik...İnsanlık bu şekilde yürüyecek.(21 Aralık'ta durmazsak :lol: )

Önyargıları, saat sevdiğini iddia eden bu toplulukta yenmek gerek. Birşeyin ucuz olması, kötü olması, pahalı olması iyi olması anlamına gelmiyor. Pahalılık Ego tatmininden ileri gitmez.
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj drk » 04 Ara 2012, 17:27

Fsinan, neden panerai? :)

Bu arada pilli saat fikrinize sonuna kadar katılıyorum, özellikle belirli bir fiyat altı saat soran neredeyse herkese seiko 5 öneriliyor, karşı tarafın beklentilerini daha çok gözetmek gerek sanırım ;)
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj vmetin » 04 Ara 2012, 17:35

Şimdiye kadar Fsinan'ın aşkları hep nefrete dönüştü, bundan sonra nefreti aşka dönüşecek ve gidip panerai alacak bence :D
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj Ozgur » 04 Ara 2012, 17:37

Abartilan kucumsenen yerine tercih edilen edilmeyen daha dogru olsa gerek... Cunku begeniler bilgi kazandikca ve de zamanla cok degisiyor.
Festina lente
Kullanıcı avatarı
Ozgur

Mesaj fsinan » 04 Ara 2012, 18:04

vmetin yazdı:Şimdiye kadar Fsinan'ın aşkları hep nefrete dönüştü, bundan sonra nefreti aşka dönüşecek ve gidip panerai alacak bence :D

Basitlik güzelliktir şiarını bile yerle yeksan etmeyi başarmış kaba ötesi dizaynları olan bir saat markasını dövsen almam. Benim görüşüm.

Ben sevmezsem sevmem yazarım, küçümsemem. Seveni var.

Nefrete dönüşen durum yok, örnek verir misin?
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj vmetin » 04 Ara 2012, 18:07

Bayıla bayıla aldığın saatleri, kısa süre sonra satman ve sonrasında olumsuz yönlerini sayman olabilir. Burda bir anormallik yok lakin olumsuz yönleri kullanırken de söylesen ;)
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj Ert » 04 Ara 2012, 18:31

Bence beğeniler bilgilere göre değişmez , sanki birileri birilerine bişeyleri dikte etmek istiyor gibi bence bu şekild davranıp birbirinizi üzmeyin. Misalen burdaki hiç bir kimse hiç bir güç bana Audemars Piguet diye tabir edilen markayı sevdiremez geçmişi geleceği ne olursa olsun.Başlıkta doğru görüşlerde doğru kişiler arasındaki samimiyet bazı konuların suyunu kaçırıyor. Her zaman resmiyet paylaşımlarda daha objektif tartışmaları getirir. Zevklere saygısı olmayın kendisine saygısı yoktur. Saygılar
AHM
Kullanıcı avatarı
Ert

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot], kesikparmak ve 56 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners